Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (760)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Namiesto tichého miesta prichádza slepé miesto. Ale to predbežné porovnávanie je aj celkom odôvodnené. Iba mi to prišlo o triedu slabšie (na druhej strane však určite lepšie ako priemerný THE HAPPENING, kde som paralelu taktiež vycítil). Lenže zatiaľ čo je Tiché miesto hororové, ľakačkové, s parádnou príšerou, tuto sa jedná skôr o čisté sci-fi, kde nás čakajú maximálne hojdajúce stromy a poletujúce listy, a kto bude čakať akčný spektábl, tak sa asi nedočká. Možno som to čakal strašidelnejšie, možno komornejšie a depresívnejšie (námet si to pýtal), ale nepochybne sa jedná o kvalitu s dobrou myšlienkou skvelými hercami. Chválim najmä dejovú líniu z prítomnosti, pretože najmä pri lesnej koncovke som už nejaké napätie konečne vycítil, zatiaľ čo dej z minulosti sa podľa mňa až nadmieru venoval postavám a ich vzťahom, kvôli čomu to trochu haprovalo. Keďže mi tie dve hodinky ubehli bez potreby pravidelných cigaretových prestávok, tak sa pridám k doterajším "štvorkárom", aj keď možno hodnotili len trailer :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Premisa vykradená z shyamalanova The Happening v pokusu o nervy drásající zpracování. Nic tam není vyloženě špatně, jsou tam překvapivě slavní a dobří herci, ale prostě to na mě nezafungovalo. Nenudil jsem se, ale tísnivou atmosféru jsem fakt necítil. I proto, že cesta lodí naslepo je až moc přehnaná a v těch peřejích by všichni chcípli. Neměl jsem o ně strach a sralo mě, že se to třeba nepokusili sejít vedle té řeky. Jako jednohubka ale dobrý. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Může si každý tvrdit jak chce, že jde jen o klon Tichého místa, nelze ovšem Bird Box upřít kvalitu a fakt, že si to jde vlastní cestou a po technické i herecké stránce je to velice povedené (zejména Johnu Malkovichovi a jeho postavě bych přál daleko více prostoru a času). Ale to retrospektivní vyprávění mi přišlo na škodu - člověk kvůli němu už od začátku ví, jak to s většinou charakterů dopadne, a tak vlastně není vůbec překvapen, když se něco zlého stane. Divák je tím zbytečně ochuzen o napětí a jakékoliv emocionální spojení s postavami od začátku postrádá, což je u tohoto typu filmu velká škoda. No a ten konec by snad mohli uvěřit jen naprostí sluníčkáři. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock tyhle silné hrdiny(ky) umí dokonale. Prostě ženská co se hned ze všeho neposere a dokáže se vyhrabávat i ze zdánlivě neřešetilných šlamastyk. Malkovich zase umí skvěle zahrát tyhle hovada a Hollander zase narušené lidi. Casting tedy rozhodně na jedničku s hvězdičkou. Bird Box se bude pohybovat v mém osobním žebříčku velmi vysoko, protože tyhle tajemné a napínavé filmy já prostě můžu. Udělalo mi radost jak pro lidstvo významní můžou být malí ptáčci. Pro milovníky kina je to kacířská skutečnost, ale moc se mě líbí Netflixovská kamera. 80% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kdyby měli opravdu koule, tak nenechají Sandru chodit po apokalypse s umělýma řasama, ale oukej, občas se mi i dech zatajil. Tiché místo se mi nicméně líbilo (o strašně moc) víc, mimo jiné proto, že tam bylo mnohem méně vysvětlování slovem a mnohem více vysvětlování obrazem, hehe. A druhou věcí, která Bird Box docela ublížila, je přílišná délka: ty dvě hodiny vedou k redundantnímu nimrání se v nepodstatných odbočkách a vztazích, opakování nápadů a dublování pocitů (místo jejich stupňování) a to je škoda. Devadesátka by tomu slušela víc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Sandra Bullock (Malorie) uvedla, že měla zakryté oči páskou zhruba polovinu všech natáčecích dnů. (MeanWhile)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Coming Down“ od Dum Dum Girls. Ve 73. minutě pak hraje „I Say A Little Prayer“ od Dionne Warwick. (Duoscop)
  • Řeka, po které se Malorie (Sandra Bullock) s dětmi plaví, je Smith River v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama