Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hebrejský národ byl zotročen Pelištejci, kteří je obírají o jídlo, a Hebrejci trpí hlady. Starý Hebrejec Tobias jde poprosit pelištejského krále Baleka o smilování, aby jim zmírnil desátek. Za to ho nechá princ Rallah zabít. Samson a jeho bratr Caleb z Danova kmene kradou Pelištejcům jídlo, ale jsou přistiženi a pronásledováni přes celé město. Samson, který oplývá velkou silou, je porazí a společně s Calebem se vrátí domů. Samsonovi rodiče přemlouvají Samsona, aby se Pelištejcům postavil společně s ostatními. Bůh si ho vyvolil, aby svému národu pomohl z otroctví, ale Samson upřednostňuje mírové vyjednání před válkou. Zpráva o jeho obrovské síle se rychle roznese a král Balek nařizuje svému synovi Rallahovi, aby zjistil, zda se tyto zvěsti zakládají na pravdě. Rallah nastraží past, aby Samsona odhalil. Uspořádá soutěž v bojování s obrovským Pelištejcem, a i když Caleb tuto léčku odhalí, nepodaří se mu Samsona přesvědčit, aby se do souboje nepouštěl. Samson vítězí, bojovníka zabije a zamiluje se do pelištejské dívky Taren, sestry toho muže. Taren a její otec jsou zatčeni a musí sloužit Rallahovi. Samson na Taren nemůže zapomenout, a vyhledá ji. Požádá ji o schůzku, a Taren a Samson se do sebe zamilují. Samson požádá Taren o ruku a ona souhlasí. Jeho rodiče však nesouhlasí. Taren patří k nepřátelům, ale Samson argumentuje tím, že i ona je vlastně v Rallahově otroctví. Taren potřebuje souhlas svého pána Rallaha, který jej nechce udělit, ale poslechne rady své milenky Dalily. Takto by nad Samsonem mohli získat kontrolu. Nastal svatební den a mezi Rallahem a Samsonem panuje velké napětí. Rallah se mu posmívá a muži uzavřou sázku. Když Rallah neuhodne Samsonovu hádanku, dá mu 30 tunik a naopak. Rallah není zvyklý prohrávat, a tak lstí, se kterou mu zase pomůže Dalila, hádanku správně zodpoví. Samson však nemá 30 tunik, a tak je Taren zajata. Samson se rozhodne jednat. Ve vedlejším městě drží v zajetí skupina Pelištejců tři hebrejské dívky. Samson všechny muže zabije, dívky osvobodí a vezme si tuniky, aby jimi splatil svůj dluh. Zde se dozvídá, že Rallah jeho sňatek s Taren neuznává a vězní ji ve svém sídle. Samson se pomstí tak, že zapálí pelištejskou úrodu. Na oplátku nechá Rallah před Samsonovýma očima zabít Taren i jejího otce. Zoufalý Samson se ukryje v jeskyni, kde ho vyhledá jeho bratr Caleb, a znovu ho žádá, aby vedl svůj lid proti Pelištejcům. Samson znovu odmítá a chce to vyřešit tak, že se nechá zajmout dobrovolně. Když však Rallah zabije jeho otce, Samson sám pobije Rallahovu armádu vojáků čítající asi tisíc mužů. Pak se vrátí domů a je pomazán a zvolen soudcem. Rallah byl za trest otcem poslán do zahraničí a nastává poměrně klid. Uplyne pár let a Rallah se vrací, a vrací se i situace, která tu byla před jeho odjezdem... (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,719,928Tržby Celosvetovo $4,872,000▐ Ďalší skôr video film ktorý dokonca bežal v aj amerických kinách. Tam asi majú radi príbehy z biblie, tento rok 2018 som zachytil aspoň tri filmy s tejto úžasnej svätej krvavej knihy. Nuž film sa dá zniesť, technicky nie najhoršie, rovnako tak aj kostýmy újdu, triky moc nebijú do očí, akcia tak trocha a lá masaker z 300 s hromadami či kopcami mŕtvych. /45%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bože, ten herec čo hral Samosona teda ale vyzeral... ako šimpanz zmiešaný s Vietnamcom, hrozná držka. Už len to kazilo dojem tak na polovicu. K tomu keď sa priráta katastrofálna výprava, proti ktorej je aj Hallmark kráľom, tak dostaneme kakačku niekde na úrovni odpadu. 15/100 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný filmek, i když v hlavní roli totálně nesympatická opice s držkou jak žehlička, ale věřím, že v tý době, ve který se to odehrává, takovýhle držky prostě byly. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takže zo židovskej legendy je nakoniec Číňan, Havajčan či Maor, ja už teda neviem, čo to bolo, ale Samson určite v tomto filme so Židom nemá nič spoločné. Dúfam, že naši bratia v Izraeli nezaváhajú a tiež politicky korektne prepíšu bibliu ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to nejvíc připomínalo televizního Herkula a to nejen výpravou, ale zpočátku i rádoby odlehčeným zpracováním. Macdonald se sice postupem času snažil o bibličtější nádech, ale to bylo spíš kontraproduktivní. Co se akce týče, tak ta je zcela v souladu s rozpočtem, takže nic moc a to vlastně platí i o hercích. Taylor James je jasným důkazem toho, že si neandrtálci a Homo sapiens občas zablbli, Rathbone je legrační sám o sobě a nevytrhne to ani dvojice béčkových harcovníků Hauer-Zane. Aspoň že na Caitlin Leahy se dá dívat. Malým plusem je, že se v záplavě dnešních protiizraelských nálad nebojí někdo vyslat do světa film o tom, že na bubáky v Gaze stačí jen jeden nasranej Žid. 30% ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně proč, ale nudilo mě to... a Samson vypadal moc jako opice...Rathbona mám ráda, je to zmetek k pohledání:) Ale prostě nuda nuda. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že film o Samsonovi vznikl, záriveň jedním dechcem dodávám, že by si zasloužil mnohem lepší zpracování... V padesátých, nebo i šedesátých letech by to byla pecka, ale v roce 2018 to mělo rozhodně vyznít jako Válka Bohů, nebo 300 a to rozhodně nevyznělo... Není to úplně příšerné, díky zajímavému (ale známému) příběhu se na to dá koukat, a dokonce to ani moc nenudí, ale je to naprosto amatérsky natočený film...40% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Spracovanie príbehu biblického Samsona vo forme „video“. Vo svojom žánru nič prevratného, práca s klasickými prvkami. Avšak musím uznať, že tvorcovia sa snažili byť verný príbehu Samsona. Na základe trailaru som nečakal od toho veľa a tak vo výsledku som nebol ani sklamaný. P.S.: R.I.P. Rutger Hauer. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po snímcích 'Umučení Krista' (2004), Noe (2014), 'Exodus: Golds and Kings' (2014) či 'Herkules' (2014) a dalších, bylo skutečně jen otázkou času, kdy dojde i na Samsona. U nás sice tato biblická postava není nijak moc známá, avšak o to víc budí zvědavost. Přitom byl v minulosti zfilmován, stejně jako třeba Herkules, už několikrát a to jak v hrané, tak i v animované podobě. A tak tu máme novou verzi příběhu v současné ohromující výpravě a vizuálních efektů. Příběh se v celku drží biblického vyprávění, což je ohromné plus. Ale samozřejmě je tu i několik vedlejších motivů, které děj více slaďují se současným moderním vyprávěním. Striktně  však zůstává pevnou dobrodružnou fantasy podívanou. Svým charakterem Samson hodně připomíná Herkula, a v určitých bodech svého osudu i jiné biblické postavy. I samotného Ježíše. Divák neznalý Bible tak příběh nepojme jako něco zvláštního. A to se vlastně týká i samotné výpravy a CGI efektů. Vše je dle současných požadavků a tak snímek v diváckém zájmu staví spíše na samotném ději. Scénář je dobře uchopitelný, tudíž se nemusí u toho nijak přemýšlet. V konkurenci obdobných filmu tento snímek sice nijak nevyčnívá, ale za zhlédnutí určitě stojí. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... v pohodě ... zabavilo kvalitně ... a nepůsobí to lacině, blbě, ani přehnaně ... takto má vypadat odpočinkový film, co si na nic nehraje a má vše na uznatelné úrovni ... což při rozpočtu malého státu v Africe nemají ani megafilmy z USA s nejznámějšími a nejvěhlasnějšími herci/čkami ... ()

vitautas 

všechny recenze uživatele

Ocenil jsem, že se tvůrci opravdu hodně drželi předlohy a nevymejšleli pičoviny typu "jak to bylo doopravdy". Bohužel spousta těch věcí, který jsou v Bibli ok, působí ve filmu divně až směšně - lišky zapalující pole, med ve zdechlině lva a podobně. Extra body bych připsal za masakr oslí čelistí, ten mi udělal fakt radost. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Škoda že tieto biblické filmy sa musia vždy zvrhnúť na náboženskú agitku v ktorej všetci hovoria len o Bohu. Starozákonné príbehy sú pritom tak super materiál na poriadnu epickú fantasy! No nič, späť k Samsonovi, ktorý je klasickým zástupcom tohto subžánru. Okrem vyššie spomínaných neduhov ho trápi aj viditeľne poddimenzovaný rozpočet a výber predstaviteľa titulnej postavy. Ten by sa výborne hodil do filmu o praľuďoch, no ako legendárny biblický silák mi vôbec nesadol. 4+/10 ()

johnsnow odpad!

všechny recenze uživatele

Kamarátka my to odporučila vraj keď sa mi páčil nový Ben Hur tak sa mi bude aj toto. Nuž Ben Hur bol cool, a toto je cool kokotina. Asi toľko k tomu. ()

jokino odpad!

všechny recenze uživatele

Za mňa, škoda času a penazí, ktoré sa mohli namiesto natočenia tohto typu projektu, aj inak a užitočnejšie využiť.. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Ilustrovaná příhoda z Bible trpí z pohledu moderní dramaturgie stejnými problémy jako původní text: Přihlouplý hlavní hrdina, který se stal vyvoleným, aniž by o to nejen žádal, ale i o tom věděl, se potácí světem, způsobuje problémy a kazí vše, na co přijde, leč nutně se stane významným, protože to tak Bůh Izraelitů prostě řekl vzdor všem ďábelským ženám v dohledu. Když však odhlédnu od nefungující ústřední zápletky, musím uznat, že na prostinkou náboženskou agitku se může snímek honosit poměrně propracovanou výpravou, stylizací scén i (na svůj žánr) uvěřitelnými hereckými výkony, až by si neznalý divák řekl, že se tvůrci inspirovali kdesi v Hyborii. ()

maximusBZ odpad!

všechny recenze uživatele

Za mna , ja som nedokázal dopozerat ani polku filmu , neskutočne ale pre mna neskutocne nesympaticka hlavna postava ....brrrrrrr ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Hrdá židovská propaganda o utlačovaném národu izraelském. Historická hodnota je pomíjivá, vzhledem k biblické předloze, a jako historický velkofilm to neobstojí ani výpravou, ani scénářem. Jako béčková sračka je to ovšem uspokojivé a nepatří to mezi ty největší odpadní "velkofilmy". Navíc je tam i nějaká te fešná herečka. Nejvtipnější byl závěr, u kterého si dnešní Izraelci musí honit ego až do nabubřelého vyvrcholení. ()

Reklama

Reklama