Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poštovní rada pan Pučálka (J. Pleskot) nalezne kdesi na ulici (poté co z jejich města odjel cirkus) podivné opuštěné „štěně“, kterého se mu zželí a odvede si jej domů. Celá Pučálkovic rodina začne tohoto tvora vychovávat jako psího mazlíčka v domnění, že se jedná o mládě bernardýna, a to aniž by tušila, že se jedná o žirafí mládě… Pro dnešní sobotní Pohádku pro pamětníky jsme si pro vás připravili příhody jedné žižkovské rodiny a jejího podivného živočicha. Pro televizní obrazovku adaptoval v roce 1967 stejnojmennou půvabnou povídku herce a spisovatele J. Plachty z roku 1931 režisér P. Kraus. Do hlavních rolí pana Pučálky a paní Pučálkové obsadil Jiřího Pleskota a Danu Medřickou. Můžete se těšit i na řadu pěkných písniček. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Bizarní téma na 30 minut max roztáhli filmaři na hodinu. 1) 47letá Dana Medřická, 45letý Miloš Kopecký, Kocourkovští učitelé, songy, zpěvy, tance a plyšová žirafa. Kdo by odolal? 2) Najdeme tu i neočekávané postřehy ze života: Co je to za bernardýna, když mu chutná zelenina? 3) A poučení z toho všeho? Jen v prádle LANA ejchuchu udržela mě Amina ve vzduchu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Již jsem přivykla moderní večerníčkovské úpravě. Má sice netypickou kresbu, ale ona ta Plachtova taškařice nemusí mít hned realistický rámec. Jde konečně o satiru. A zde je absurdita vyvážena písničkami a komentářem Kopeckého. Plus se povedl takový drobný vtípek s parodií na velmi populární List paní a dívek. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Necelý rok po shlédnutí Večerníčku Pučálkovic Amina se mi podařilo shlédnout i tuto televizní hranou verzi. Celá pohádka není studiová, což rozhodně je dobře. Jen Amina není živá, ale na druhé straně se dá asi těžko očekávat, že by snad měla ve filmu hrát žirafa skutečná. Za největší zajímavost ovšem považuji neuvěřitelný fakt, že Stella Zázvorková hrála babičku přesto, že byla stejně stará jako Jiří Pleskot a mladší než Dana Medřická! V pohádce je jinak plno veselých písniček, které rozhodně potěší. A dokonce i pobaví. Hlavně ty předělané vánoční koledy. O hudební stránku se postaral Miloš Kopecký s dvěma dalšími herci, ale veškeré malé role obstaral výhradně slavný herec. Ve filmu je i několik humorných hlášek. Hlavně ve chvíli, kdy se rodina snaží rozpoznat o jakou rasu psa jde a poštovní rada Pučálka má k tomu mnoho vtipných hlášek, hlavně co se týče určité rasy bernardýna. Na druhé straně je s podivem, že když se Amině natáhl krk, nikdo jasně nepoznal žirafu, to už jsem si trochu říkal, že tvůrci přehnali. Nicméně necelá hodinka je opravdu zábavná a já se nenudil ani minutu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hrozná pitomost natáhnutá na neskutečnou hodinu. Tohle mělo mít 20 minut a bylo to OK! Druhá polovina už je fakt strašná, každý ví, že Pučálkovi mají žirafu a děj se v podstatě zastaví a 30 minut se kodrcáme do nijakého konce. Zpívající Kopecký s dalšími dvěma pány zpočátku baví, pak už jsou spíše otravní. Celkově námět tak jednoduchý, až je jednání některých hrdinů hloupé. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Sympatickou a výborně obsazenou komedii s mile ztvárněnou žirafou poněkud shazují písňové vstupy s místy trochu infantilními texty. Lze jen litovat, že je tvůrci nesvěřili někomu povolanějšímu. Myslím, že třeba Jiří Suchý by se toho zhostil nesrovnatelně lépe a kdyby k tomu ještě složil hudbu Jiří Šlitr, mohla vzniknout opravdu půvabná hříčka. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama