Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policajný dôstojník Downe (Kim Coates) pôsobí v Los Angeles. Jeho jediným cieľom je očistiť mesto od zločinu aj keby ho to malo stáť život. Doslova. Downe totiž nie je obyčajným smrteľníkom, pretože je mŕtvy už niekoľko desaťročí. Svojim nekompromisným postojom si za roky narobil množstvo nepriateľov. Jedného dňa si členovia zločineckej organizácie Fortune 500 povolajú najobávanejšieho zabijaka a jeho ninjov, aby ich raz a navždy zbavil problému menom Downe. (beso74)

(více)

Recenze (13)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ou shit tohle se hrubě nepovedlo. Neříkám, že jsem měl nějaká přehnaná očekávání to ne, doufal jsem jenom v zábavnou přímočarou trashovku s kvalitníma hláškama a pořádnou porcí kreativního násilí. Navíc Kim Coates byl především v 90 letech můj velký oblíbenec. Naprosto parádní týpek z luxusně zmrdským ksichtem parádní mimikou velkou hereckou všestraností a obrovskou hereckou radostí která sálala z každého jeho gesta a hlášky. Bohužel realita je taková, že od Silent Hillu už se v ničem povedeném neobjevil, ale i tak jsem doufal v aspoň obstojnou zábavu a výsledek? Bohužel jenom céčková verze Deadpoola kde se kvalitní hlášky dají spočítat na prstech ruky malomocnýho a brutálního násilí je tu sice ranec, ale celé je to takové sterilní nudné a nezajímavé není tu vůbec vidět, že by si to hlavní hrdina nějak užíval a jeho protivníci jsou úplně k smíchu. Máme tu hlavního super hrdinu kterýho nejde zabít, protože už je mrtvej a tak celej film vypadá tak, že různí gangsteři do něj jenom tupě střílejí a on je pak z prstem v nose vyřídí. Jak říkám Kima mám hodně rád, ale i jemu už táhne na 60 a tady byl takový unavený bez šťávy, bez zájmu prostě to nevytrhnul. No a jak jsem už napsal, tak všechny ty rádoby brutální masakry jsou strašně tupý bez pořádnýho nápadu nebo aspoň špetky originality. Jedinej kill kterej mi vykouzlil úsměv na tváři je ten kdy jeden ze záporáků do Kima zapíchne meč, ten ho bleskurychle vytáhne a setne padouchovi hlavu a to je teda kurevsky málo. Jinak je to celý hrozně na efekt snaží se to bejt strašně vtipný, strašně šokující a těžce cool, přitom to nemá co nabídnout.15% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Jak když šlápneš do vysypaných hraček (bordelu) máleho dítěte, které ti řekne, že to je uspořádané, přitom je to jen bordel, kterej nedává smysl a sere tě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud je na scéně Coates masakrující v metalových rytmech na kaši vše, co mu přijde pod ruku, je to zábava. Bizarní a ulítlá. U scének z kláštera jsem si chrochtal. Jakmile se ale Crahan začne věnovat mladému idelaistickému policajtovi, je to k uzoufání nudné a je bolestně znát, že dialogy režisér v ruce nemá. Škoda. Potenciál byl větší. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka extremne blazniva verzia Robocopa s beckarom Kim Coatesom v hlavnej ulohe ako neznicitelnym zombie robocopom. Akcia je natocena kvalitne a obsahuje dost velku davku brutality, ktora ale nepôsobi nechutne ale zabavne. Skoda, ze to nie je rovnaka zabava aj mimo akciu, kedy film pôsobi iba divne a pre mna nudne. Strasne mi tam chybali vtipne hlasky. Aj pri kratkej stopazi sa film dost vliekol. Najviac ma srali zaporaci s maskami zvierat, ktori mi pripadali prilis WTF. Vysledkom je film, ktory je urceny pre ludi, ktorym Kick-Ass pripadal prilis normalny a krotky. Pre nich ma film sancu stat sa kultovym, ale pravdepodobne to nebude velka skupina ludi. Väcsine to bude pripadat iba divne. 4/10. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Over the top od začátku až do konce. Tahle komiksová adaptace si jede za svým a byť je ve svém jádru hloupá a hodně naivní, jako osobité videobéčko ale funguje docela slušně, hlavně ta hodina a půl uteče docela rychle. Shawn Crahan se ve svém debutu sice snaží ale čekejte vážně spíše fanouškovskou službu a trochu lepší amatérský film, spíše než cokoliv zásadního, v jakémkoliv ohledu. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Je to často velice blbý a občas se to snaží bejt až moc cool, i tak se pravděpodobně nebudete nudit a film uteče což je velký plus. Zásadní chybou je postava zelenáče která titulního hrdinu často upozaďuje, což by nevadilo, kdyby to ovšem nebyla ta nejnezajímavější postava ve filmu. Dialogový scény jsou těžce nezvládnutý takže tady jde vážně spíš jen o akci, která neni nijak extra přehledná, ale najde se pár slušnejch gore efektů, takže fanoušci hororů si asi přijdou na svý. Hudba zvolená celkem dobře. Prospělo by tomu kdyby se to trochu vrátilo v čase a místo modernějšího pojetí to zabrousilo spíš do VHSkovýho období kde tahle přestřelená šílenost mohla kdysi fungovat. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Slipknoťácky klaun Crahan sa chopil kamery a natočil béčkový splatter bizár, čo mám rád. Strážnik Downe netrpí Downovým syndrómom, on je len pár desiatok rokov po smrti a neustále znovu oživovaný aby masakroval zločincov. Takže nabehne do kostola plného po zuby ozbrojených mníšok a všetko to tam vymaľuje krvou a mozgami. Zločinecký syndikát na jeho odstránenie najme černošského ninju v elasťákoch ktorému podľa vzoru starých kung-fu filmov nesedí to čo hovorí s pohybom jeho úst, taký zaujímavý detail. Celé mi to dosť pripomínalo Bezďáka s Brokovnicou, pretože podobne ako on ani Downe sa napriek celkovej grotesknosti nesnaží robiť humory ( snáď s výnimkou počítadla orgazmov ), len sa opája svojou štylizovanou vyhrotenosťou a gore efektami explodujúcich hláv. V porovnaní s Death race 2059 kde haprovalo práve robenie stupídnych vtipov musím tento akoby vážny prístup oceniť. Škoda že vo finále už Crahan asi nevedel ako vyjsť s rozpočtom a tak je trebárs bitka so vzbúrenými väzňami jednoducho odstrihnutá hláškou a uvidíme len malý súboj s oným ebenovým ninjom, ktorý ale tiež nič nevyrieši a celé to proste odkazuje že pokračovanie snáď nabudúce. Dúfam že hej, ale nestavil by som na to ani cent. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance na perfektní grindhouse. Potřebné ingredience tu přitom jsou - násilí, krev, sex, vulgarita, tuna nadsázky, ujetí záporácí (Zen Master Flash a jeho nesedící anglický dabing je geniální) a ultrastylový antihrdina v podobě nezničitelného a opakovaně ožívajícího policejního důstojníka se sklony řešit kriminalitu pomocí střelných zbraní a beranidla...člověk by si až řekl, co tomu vlastně chybí? No, hlavně poskládání těch ingrediencí do nějakého soudržného celku a řekněme i větší kreativita ve využívání žánrových rekvizit (například na to, že Officer Downe je film s dost velkým body countem, je jen opravdu minimum zabití nějakým způsobem zapamatovatelných). Vymyslet co největší množství over the top kravin (zločinecké antropomorfní šelmy s otroky v podobě v latexu nasoukaných Asiatů, kozaté jeptišky s kontrabandem zbraní a portálem do jiné dimenze v klášteře, vozíčkáři se schopnostmi jakési telepatické nekromancie,...) a naplácat je jednu přes druhou sice dá vzniknout docela zábavnému koktejlu, ale pachuť toho, že to mohlo být zábavné ještě daleko víc, zůstává. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Převést brutální komiks se vším všudy do filmové podoby je vždy výzva a ne vždy se to podaří, neboť, jak známo, co funguje v komiksu, nemusí fungovat ve filmu. Co se týče důstojníka Downeho, tvůrci si s ním prohráli vskutku impozantně. Pro české diváky je smůlou, že onen komiks v Česku nikdy nevyšel, tudíž málokdo ví, o co jde a nemá možnost film porovnat, který skutečně není pro každého vlivem extrémního, krvavého i oplzlého násilí, nadměrného použití vulgárních výrazů a surreálných scén. Citlivější diváci by měli být předem varováni. Je to film, který se vymyká všemu, co bylo doposavad k vidění. Barevně chaotický tón všeho možného i nemožného, kdy je i Matt Cordell ze snímku „Maniac Cop“ (1988) břídil. U tohoto filmového komiksu nemá cenu nijak přemýšlet nad logičností a vůbec stavu věci. Tvůrci komiks vyobrazili skutečně věrně až to děsí. Takže žádná plynulost, žádné dějové rozjímání, žádná filozofie k zamyšlení. Z tohoto i grindhouse bledne závistí. Ano, takto přesně vypadá věrný přepis akčního komiksu z papíru na stříbrné plátno. A upřímně řečeno, takhle nějak by měl filmově vypadat i Soudce Dreed. Znalci komiksu dají jistě za pravdu.  https://www.impulsegamer.com/articles/wp-content/uploads/2017/01/lethalforce.jpg ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Chudák Robocop Murphy, necelých 30 rokov potom, čo sa objavil na scéne, je tu konkurencia priam zo samotných pekiel - Downe, sexuálna mašina bez štipky súcitu a svedomia ale s nadmieru vyvinutým zmyslom pre deštrukciu akéhokoľvek druhu, vrátane sebadeštrukcie. Krvi, mŕtvol a kdeakých gangstrov je tu požehnane, chýba však tomu iskra v podobe nejakého nevšedného nápadu či podareného vtipu. Väčšina scén je tu len bezduchým krvavým kúpeľom, čo začne po krátkej dobe celkom nudiť. Emocionálne vypätie postáv je tu skôr na smiech, podobne ako celý zločinecký syndikát. Škoda, táto téma sa dala spracovať aj oveľa lepšie, potenciál by tam bol. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přijde jako jeden z těch filmů které najdete omylem na VHS která se válela za kontejnerem vedle pošlého bezdomovce. Neměl bych filmu dát takové nízké hodnocení. Všechno z komiksu tam je a to přesně po filmech podle komiksů chci. Jenže produkční hodnota je nižší než u porno parodií. Hlavní postava dokonce i vypadá jako nějaký slizký pedofil který jako by vypadl z Německého porna z 90. let. Hledal jsem jaký je rozpočet ale nic jsem nenašel. Pravděpodobně to natáčeli vždycky poté co vykradli nějakou večerku. Když přijde akce tak přichází momenty které u mě vyvolali druh epilepsie který ještě nebyl doktory zaznamenán. Dívat se na akci v tomto filmu je jako vnímat svět kolem sebe když spadnete z kopce. A sice jsem pro absolutní komiksovou adaptaci ale proč tam kurva mají hlavní záporáci zvířecí hlavy? Je tam sup, lev a tygr co velí městskému zločinu. To je asi ukázka toho, že decibely z koncertů na kterých Joe Casey hraje mu z hlavy vydunily drtivou většinu funkčních neuronů které postupně nahradil tunou kokainu v backstage. Víc k tomu nemám co dodat. Akce je zkrátka hrůzná. Hlavní postava jen stojí a vždycky do něčeho střelí nebo je to noční můra epileptiků. Rozpočet filmu je nižší než jeho hodnocení a herci jsou občas jen tupá polena která hrají hůře než nějací vidláci kteří natáčejí ve stáji porno se svojí kobylou. Jedna hvězdička za to, že komiks se dá alespoň číst. ()

Reklama

Reklama