Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bauua Singh (Shahrukh Khan) je sice malý vzrůstem, ale velký sebevědomím. Nelíbí se mu žádná dívka ze seznamky, až narazí na fotografii Aafie (Anushka Sharma), uznávané astronomky specializující se na výzkum Marsu. Když ale dívku vyhledá, je zklamaný, je totiž upoutána na vozík. Přesto, po počátečních neshodách, ji začne dobývat, což se mu podaří. Když příbuzní zjistí, jak daleko jejich vztah zašel, nutí ho ke svatbě. Bauua se ale nechce ženit, stále totiž sní o filmové hvězdě Babitě Kumari (Katrina Kaif), kterou potkal a ona ho z opileckého rozmaru políbila. Ještě před obřadem proto uteče, aby se vydal za slavnou herečkou, o níž je přesvědčený, že je jeho životní láskou. Obětuje kvůli ní hodně, nejenom svoji zázračnou schopnost shodit pouhým pohybem prstu hvězdy z oblohy. Dokáže znovu získat to, co vlastní vinou ztratil, a co za to bude muset zaplatit? (rikitiki)

(více)

Recenze (7)

Luksa 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si nejednou vzpomněl na jiný film Shahrukha Khana - Jab Tak Hai Jaan a to nejenom díky totožným hlavním hercům. Tady se taky jedná o velkofilmově nablýskané melodrama jakých se už dnes ani v bollywoodu moc netočí, s poněkud absurdní zápletkou mnohdy přecházející až do pohádky. Každopádně i přes vlažný začátek mě film v druhé půlce doslova strhnul a dovedu si představit, že citlivé povahy dokáže i rozplakat. Užil jsem si to. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zero je legrační zábavný a veselý film, který má v pozadí unikátní příběh a je vyšperkován zajímavými prvky jako vesmírné cestování, které se doposud v Bollywoodské kinematografii neobjevilo (1:56 hod filmu). Speciální efekty ale nejsou spojeny emočními pouty a pokud nepřijmete nepravděpodobnost příběhu a jeho bizarní jízdu, film vás bude nudit. Také je třeba ocenit, že tentokrát nemá indický film 23 hodin, ale jen 164 minut, takže si můžete odskočit aspoň na oběd. Písničky jako vždy pěkné. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pro Andreu1717 s díky za slovenské titulky. ---- Tí Indovia sú teda riadni šialenci! Dačo také možú nakrútit naozaj iba v Indii. Príbeh je jedno veĺké bláznoustvo, motívy a děj mohol napadnúť iba niekoho s neuveriteľnou fantáziou a bez štipky strachu isť s ńou na trh. Nechápem sice, ako dokáže SRK zahrat tak sobeckú postavu, a predca puosobiť sympaticky. No v tom je pravdepodobno kúzlo jeho osobnosti. S Anushkou tvorí vždy krásný párik, to už zopárkrát predviedli. Ja tam tie emócie aj silnú chémiu cítila. Nebuďem se preto pýtat, ako je možné, že má nepracujúci muž pri sebe vždy toľko peniazí, ani ako je možné poslať takého muža do kozmu. Do frasa, kašliem na to! Vítaj prvý Ind, na Rudej planétě! :) SHRNUTÍ: Můj první/poslední pokus o souvislý text ve slovenštině. A zkusila jsem ho jen proto, že mě tenhle film přesvědčil, že možné je všechno. ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Shahrukha miluju, ale jeho filmy poslední dobou už vůbec nemají to Bollykouzlo, co mívaly. Naposled jsem toho kouzlo cítila z filmů Jab Tak Hai Jaan a Chennai Express. Pak ještě byly krásné filmy Happy New Year, ale už taky měly jinou atmosféru, hlavně to kouzlo romantiky tam nebylo, ale přesto nádherné filmy. Ale filmy The Ring a Raees už byly takové, že jsem je viděla, ne nudila jsem se, ale podruhé to vidět nemusím (a že já filmy se Shahrukhem sleduji už několik let pořád dokola). A film Zero se řadí opět mezi ty, které si už víckrát nepustím, přestože můžu říct, že se mi to docela líbilo. Shahrukh už nahraje pro sebe typické romantické hrdiny, jako tomu bylo dřív. Asi se bojí vzhledem ke svému věku. Ale on vypadá tak skvěle, že by na to ještě takových pět let měl. Bohužel, éra mého hrdiny pomalu končí. Tento film je trošku vyšší průměr. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film je jeden veľký krásny úlet mimo realitu. Veľkolepo natočený s úžasnou hudbou, z ktorej miestami idú zimomriavky po tele. Dokážem si predstaviť, že v Idnii to nebol až taký kasový trhák, lebo sa vymyká zažitým predstavám o Bollywoodskom filme. Síce obsahuje všetko čo správny Bollywoodsky film musí obsahovať, lásku, zradu, melodrámu, farbičky aj piesne, ale nejako je iný už samotnými postavami ako je trpaslík Bauua, ktorý napriek svojmu osudu je veľký darebák, Aafia, postihnuté dievča na vozíčku, ktoré je tak inteligentné, že pracuje vo vesmírnom výskumnom centre, kde skúma Mars. Osudy týchto dvoch sa pretnú a Baauov svet sa mení, tak ako aj Aafiin. Samotné okolnosti tohto príbehu sú hodne nezvyčajné, ale do príbehu pasujú. Zvonka obyčajný film, ale na mnohých miestach trúsi perly múdrosti, ako, že nie každý, kto nás doslova vykopne zo svojho života, nám chce ublížiť, alebo, "Ak niekoho milujeme, prečo nie sme s ním", alebo "Prečo si všetci musia brať normálnych ľudí?" Milý príbeh o dvoch "nenormálnych" ľuďoch a ich hľadaní cesty k sebe navzájom, k sebapoznaniu a k zmene k lepšiemu. Film ma dosť prekvapil, schválne som okrem traileru, nič o ňom extra dopredu nezisťovala, chcela som ho vidieť s čistou hlavou, bez informácií o názoroch iných. Je veľkolepý a vôbec sa nedivím, že SRK chce točiť niečo odlišné od klasiky, ako bol Fan, Dear Zindagi a teraz Zero, môže si dovoliť, aby jeho film nebol kasový trhák. Takže film ma naozaj nadchol, je v ňom niekoľko okamihov, keď divák zostane len hľadieť prekvapením, užasnutím alebo precítením, samozrejme som si aj poplakala a z filmu mám veľmi dobrý pocit, dobrá práca.... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (2)

  • Alabama Media Group AL.com uvedl, že některé scény pro tento film byly natáčeny v okolí Huntsville, Alabama a okolí. Místa zahrnují americké vesmírné a raketové centrum v Huntsville, restauraci Grill 29 a hinduistické kulturní centrum v severním Alabamě. (ČSFD)

Reklama

Reklama