Reklama

Reklama

The Open House

Trailer

VOD (1)

Logan (Dylan Minnette) a jeho otec sní o tom, že se Logan dostane na olympiádu. Když Logan přijde o svého otce, tak se s matkou (Piercey Dalton) přestěhují do domu v horách. Po dni otevřených dveří má Logan pocit, že v domě někdo zůstal. Věci jsou na jiných místech, než je položil, mobil se ztratil. Nakonec se tu objeví i podivná Marta (Patricia Bethune), co prý bydlí za kopcem. V domě opravdu něco nebo někdo je... (RammsteinDE)

(více)

Recenze (71)

POMO 

všechny recenze uživatele

Máma i syn v rámci haunted-house subžánru ne úplně typickými, příjemně civilnímy postavami, a i to chladné horské prostředí je vítaným osvěžením věčně propíraného tématu. Ale skoro celý film stojí na samoúčelně napínavých scénách, které nic neodkrývají a příběh nikam neposouvají. Protože tam skoro žádný příběh není, což potvrdí i možná překvapivě uzavřené, ale naprosto nedovysvětlené finále. Odfláknutý scénář. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tady k tomu filmu mě nalákalo dost rozporuplné hodnocení, kdy řada uživatelů háže odpad, ale najdou se i tací, co jsou poměrně spokojení. Spoilery: Nooo, tak já to mám tak půl na půl. Ta nerozuzlenost se mi celkem zamlouvá. Chápu, že zachování hlediska hlavních postav, tedy obětí, je autorský záměr a rozhodně jej neodsuzuju, naopak mi přijde docela povedený. Ti chudáci se nedozvěděli, kdo a proč na ně zaútočil, a nedozví se to tedy ani divák. Na druhou stranu mám pocit, že to mohlo být podáno zajímavěji a přesvědčivěji, a hlavně bez řady předchozích udiček, které nakonec vyzněly opravdu do ztracena. A hlavně, kdybych si byl jist, že se mi po baráku bez mého přičinění přesouvají věci (mobil, miska s jídlem), tak to začnu řešit hned. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplný horor. Ani neviem, či dobrý alebo zlý. V každom prípade dosť vyčerpávajúci. Prvá hodina atmosférická prechádzka po strašidelnom dome, no okrem nejakého buchnutia či miznutia vecí sa tam nedeje absolútne nič. Tu si najskôr zgustnú fandovia (pre mňa dosť nudných) hororov ako Innkeepers či House of the Devil. Pre mňa síce zdĺhavé a monotónne, ale zvedavosť narastala. Výsledok? Po obsahovej stránke za 0%, horšie to už dopadnúť ani nemohlo. Ako keby Netflix nevedel, kam danú látku dotiahnuť. Ale všetko má svoje pre a proti, takže napriek tomu to konečne aspoň poriadne "ožilo". Čo je tiež lepšie ako nič. Horor plný protikladov, pri ktorej divák dostane kombináciu nádherne atmosférickej nudy skombinovanú s akčnou a našťastie brutálnou stupiditou. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojho otca musí Logan Wallace (Dylan Minnette) zabudnúť na svoj sen o úspešnej kariére športovca. S matkou sa musí odsťahovať do domu v horách, ktorý patrí ich známej. Opustený dom by mohol vyzerať ako ideálne miesto na zahodenia starostí za hlavu, lenže problém je v tom, že okolo Logana sa po príchode do nového príbytku začínajú diať čoraz desivejšie veci a je jasné, že miesto, kam s matkou prišli, nie je až také idylické, ako sa najprv zdalo. - Netflix is not here to take part, Netflix is here to take over. Aspoň tak to vyzerá podla toho, ako vyzerajú horory, ktoré v posledných mesiacoch prinášajú, a ktoré pôsobia lepšie, ako horory, ktoré idú do kín. V tomto prípade chytro použili tvár ich hviezdy menom Dylan Minnette a som si istý, že už len on priláka k tomuto hororu mnoho fanúšikov. Vo velkej časti snímku sa zdá, že The Open House sa až príliš drží klasickej a hlavne opozeranej hororovej línie, ale v závere dokáže velmi príjemne šokovať a vybavuje sa mi len jeden horor, ktorý na mňa svojím extrémne surovým záverom urobil takýto dojem. Ako režijný debut je to vynikajúco zvládnuté a pevne dúfam, že tento systém práce okolo Netflixu bude pokračovať. + herec z Goosebumps a Don't Breathe + herec z Mischief Night a The Funhouse Massacre + herec z Regression + herec z Texas Chainsaw 3D + herečka z Come Back to Me ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zívačka s fackou, která na konci probere spíš jak rána kladivem. Strašně nudnej "horor" (čti drama) s opravdu PŘEKVAPIVOU pointou! Zajímavě rozehraná hra s diváckými očekáváními z toho dělá víc než hloupej průměr, a jednoduše nemám srdce, dát tomu míň hvězd. Za finální nápad prostě tleskám ve stoje. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Logan v tomhle filmu nemá drápy z adamantia, Logan je obyčejný fakan, co svoji matku nenávidí, ale když je zle, tvrdí, jak ji miluje. Nejlepší je kamera, záběry horské krajiny (byť se s nimi šetřilo) a hudba, pokud tedy nesklouzne k trapným úderům v momentě, kdyby se měl podle tvůrců divák leknout. Horor určitě ne, mysteriozní drama rozbité rodiny snad. Bohužel postavy se chovají často nelogicky - jasně, neteče teplá, tak půjdu opásaný ručníkem prozkoumat bojler v obřím sklepě; je někdo cizí v domě? místo tichého plížení vyřvává Logan obligátní otázku - je tu někdo? Ačkoliv se Logan propadl skrze jeden schod, jeho matka zvládne několikrát schodiště jako laňka, aniž by třeba jen škobrtla. Tísňová volání jdou na mobilu i tehdy, když není vložena sim karta. Vypadá to, že snad ve sklepě někdo přebývá. Co ho takhle zamknout? Tak ne. Co se podívat, kdo stojí za dveřmi, než otevřu? Tak ne. Když vím, že ráno dorazí policie, nebylo by logické místo utíkání zabarikádovat se v pokoji? Ne. No a klišé na závěr ve sklepě s matkou bylo vyloženě trapné. Mám rád divné filmy, ale ne prapodivné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozhořčení diváků nad neúplným zakončením filmu chápu. Aby tím, že absentuje finální vysvětlení/objasnění/pointa, byl film hozen do hnoje, už chápu méně. Každá holka taky nesvolí k piss a análu, takže hledejme kvality jinde. A ty vskutku jsou, neb budování napětí se zde daří zdárně, přičemž divák zůstává v nevědomí, zda to, k čemu v tajemném domě dochází, je dílem paranormálních tasemnic, nebo jde jen o neškodné sousedské hrátky, končící zpravidla smrtí některého z účastníků hry. A tak si užijeme dlouhého chození a tápání po domě s Dylanem Minnettem, otestujeme i koupelnu s jeho filmovou máti Piercey Dalton. Jedná se o debut a jen vzácně se stane, že by netrpěl neduhy. S filmem jsem ale neměl problém. K tomu diskutovanému závěru můžu napsat jen to, že Netflix film možná razantně prostříhal, přičemž určité procento pasáží zůstalo nevysvětleno, a ve filmu neukotveno, druhou možností je, že dvojka Angel&Coote (objeví se v menších rolích ve filmu) prostě vyzrála nad diváky. Ti v 99% očekávali finální pointu, jenže tvůrci je převezli, s žádnou nepřišli. Nemá smysl spekulovat, příběh se odvíjí v dobré a hutné atmosféře, lekačky fajn, klišé se najde, není to příliš surové, v závěru se přitvrdí. V kině by film neobstál, pro domácí projekci v pohodě. Dylan Minnette bude ještě dlouho neokoukaný. A co hodně oceňuji, že po domě nebloudila nějaká klitorisově vyděšená kravka v kalhotkách. Z deseti současných hororů je osm právě jen o tomhle. Nejsem proti tomu, ale změna pohlaví v tajuplném baráku příběhu svědčí. 8/10 ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Za jeden týždeň už tretí film, ktorému dávam odpad!. Neuveriteľné. "The Open House" je podľa mňa jeden z najhorších hororov, čo som mal možnosť za posledné roky vidieť. Mizerná atmosféra, ešte horšie tempo, ktoré človeka úplne ubíja a vyvrcholenie, ktoré vlastne ani neexistuje. A možno aj existuje, lenže to dokopy absolútne, ale absolútne nič nevysvetľuje. A celý čas som čakal, či sa konečne niečo dozviem. Či to celé budem môcť pochopiť. Či budem mať ako divák z filmu aspoň nejaký pozitívny dojem. Výsledne tu ale nie je nič čo by som pochválil. Klišé, ktoré sa tu budujú ma otravujú, celý čas sa dejú len maličkosti, ktoré majú asi niekam zavádzať, no keď si všetko dáte dokopy, tak si uvedomíte, že je to len rozsypaný príbeh, ktorý len strieľa hrach na stenu a dúfa, že sa niečo na nej uchytí. Je to zúfalé. Je tu kopec postáv, ktoré nič neprinesú, kopec dejových línií, ktoré nemajú žiadnu pointu a vedú absolútne nikam. A nemôže to zachrániť ani mladý Dylan Minnette, ktorý si úprimne zasluhuje lepšie role, než bola táto. Nie je tu ani jediná scénka, ktorá by bola hodná vášho času. Nemá to pointu, nemá to žiadny nápad, neponúka to žiadnu originalitu je to len proste prázdne neexist v strede vesmíru, ktoré sa chce tváriť ako inteligentný film. Osobne poviem, že ak máte radi filmy o dome, kde sa dejú divné veci a má v sebe aspoň nejakú pointu, tak si radšej pozrite film "The Boy". Ten film mal aj reálne nejakú pointu a k niečomu sme na konci dospeli. Tetnto film by som dal študentom filmovej akadémie ako tému na zamyslenie v štýle: "Aké je posolstvo z filmu "The Open House?" A myslím si, že kto by to dokázal rozanalyzovať a dospieť k nejakému dobrému riešeniu, tak by som si ho rád prečítal, lebo osobne toto považujem za väčšiu stratu času než bolo "Crazy Famous". A moju úctu si tento film ani v najmenšom nezasluhuje. Hodnotenie: F ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to takové vágní, hodě vaty. Horové ingredience chybí nebo jako špatně pospojované a neztotožnil jsem se s postavami. Autor měl prostě malou představivost. Než vytvoříte temnou stránku příběhu, musíte mít jako základ funkční příběh. Bez hororové hudby by mohl film fungovat jako domácí drama. Stokrát opakovaný motiv kdy se do velkého domu v horách se přistěhují nováčci, se kterými si pak pohrávají nadpřirozené síly temna. Nízkorozpočtový film působí levně. například většina záběrů ve velkém domě je ve stále stejných místnostech. Jsou zde nelogičnosti (Logan stoupne na dřevěný schod, který se pod ní propadne, v dalším záběru na něj stoupne jeho matka Naomi propadnutý není a v dalších záběrech zase je. Nebo nová sousedka se různě objevuje a mizí a nevíme proč. Film patří mezi ty s otevřeným koncem, což je trochu zklamání. Má také nudný střih. Záběry jsou příliš dlouhé. Příjemná je gradace příběhu v závěru. ()

hansel97 odpad!

všechny recenze uživatele

80 minut se nic neděje, pak tam 10 minut funguje nějaké napětí, ale pokud stejně jako já bojujete s pokušením film vypnout, dostaví se ještě větší zklamání v podobě nulového rozuzlení. Vlastně se absolutně nedozvíte, co se tedy pořádně stalo. Je to tak strašně hloupé a špatné. Dylan si zaslouží lepší filmy. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Umne koncipovaná home invasion, ktorej tvorcovia namiesto zväčša preferovaného surového útoku bandy maskovaných exotov na mierumilovných usadlíkov vsadili na postupné budovanie napätia a strach z neznámej hrozby. Aj napriek tomu, že záver považujem za rozporuplný a neuspokojivý radím The Open House v rámci subžánru k tým lepším počinom. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Den otevřených dveří se nekoná takže pohodlně přepněte. Dylana mám rád má dobré kousky ale tady jako samotná role s matkou po smrti otce mu nesedla a konec svázané matky taky nepomohl vůbec jediné co chválím je místo a hudba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po většinu stopáže nechávají tvůrci diváka hádat, zda se jedná o strašidelný dům či o home invasion a tahle hra na schovávanou mě docela bavila. Film si udržuje prakticky po celou dobu příjemně nepříjemné napětí a navíc mi sedli i herci. Jak již osvědčený Minnette, tak mě neznámá Piercey Dalton. Proti samotnému rozuzlení jsem nic neměl, ale zoufale mi tu chybělo nějaké vysvětlení a vzal bych zavděk i tím nejpitomějším. Každopádně se i tak jedná o celkem solidní debut a je fajn, že Netflix dává šanci i mladým režisérským puškám. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Domek v horách uprostřed lesů, nikde ani noha, náhodně mizející a přemisťující se věci. Dobrý základ pro kvalitní horor. A on ten film vlastně funguje dost dobře. Není to moc originální, ale má to příjemně vlezlou tíživou atmosféru, za což může především plíživá kamera a nervní ozvučení. Koncem se to ale celé nějak posralo. A to jsem měl vymyšlenou docela hustě překombinovanou teorii. ()

zablaga odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je dôkazom toho, že podľa súčasných merítiek, stačí pre tvorcu filmu mať nejaký nápad (cudzí ľudia sa prechádzajú vo vašom dome, divné nie?), nemusí byť dotiahnutý, vysvetlený, logický. A nestačí mi ani to, že som sa párkrát zľakla, ja sa zľaknem hocičoho. Toto je pre mňa odpad, najmä preto, že sa o béčkovosť nesnaží, on skrátka je. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Dal by som tomu aspoň 2* za remeselnú kvalitu ale ten záver to pochoval úplne. WTF? Žiadne vysvetlenie kto je vrah? Potom celý ten film postráda zmysel. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

The Open House patrí k tým horším hororom tohtoročnej sezóny. Z princípu ani nemusel byť zlý, remeselne je vlastne zvládnutý relatívne dobre a po vizuálnej stránke to nie je vôbec chabé. Jeden problém tu ale je: Je to o ničom. Síce som tomu nevenoval pozornosť už v priebehu prvej tretiny, no nezaujatosť vo mne film zanechal aj dlho potom. Celú dobu sme totiž svedkami bezcenného behania po dome, nič kľúčové sa nedeje a celé to nudí. Atmosféry a napätia sa divák nedočká a po závere zistí, že je podlo oklamaný a obratý o drahocenný čas. Keby to aspoň malo nejakú, hoc i hlúpu pointu, no celé je to o ničom. ()

Reklama

Reklama