Reklama

Reklama

Pete (Mark Wahlberg) a Ellie (Rose Byrne) se rozhodnou založit rodinu a vrhnou se po hlavě do světa pěstounské péče. Když zjistí, že má jejich vysněné dítě dva sourozence, rozroste se jejich domácnost přes noc hned o tři členy! Pete s Ellie se musí s notnou dávkou humoru naučit, co znamená být rodič, aby svým novým ratolestem vytvořili opravdový domov. (Magic Box)

(více)

Recenze (215)

tron 

všechny recenze uživatele

Ja som to vedel, že ak raz bude Mark Wahlberg v nejakom filme plakať, nebude to akčný film ani triler (ani akčný triler), ale niečo ako toto. Skvelá vec a ak premýšľate nad adopciou alebo ste dokonca už „v tom“, prirátajte si aj piatu hviezdu. Kasting je veľmi silný, ale ono nakoniec aj tak ide hlavne „len“ o scenár, ktorý je hravý a vtipný, ale tiež dojemný a silný a v rámci možností sa nebojí jemne kontroverzne poukázať aj na temné, zákerné a menej idylické veci súvisiace s adopciou, o ktorých sa príliš nahlas v spoločnosti nezvykne rozprávať, hoci by sa malo, lebo ono to naozaj s rozprávkou nemá nič spoločné. Veľmi sa mi to páčilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg a Rose Byrne jsou pro mě herci, které ve filmech vídám moc rád. No a když jsou v hlavních rolí pohodové rodinné komedie, nemůžu být nespokojen. Nenucená legrace, zajímavé téma, pohodové zpracování, žádná sprostota. Nevím, proč bych měl dát méně než čtyři hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $67,363,237Tržby Celosvetovo $120,556,201Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,278,725Tržby za predaj DVD v USA $2,274,808║ Pre tento krát taká stráviteľnejšia komédia, kde to našťastie funguje hlavne dejovo. Pobaví a má to aj nejaký ten dramatický podtext. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME SE SMÍŘIT S TÍM, ŽE JSME UDĚLALI HROZNOU CHYBU A NÁŠ ŽIVOT NEBUDE STÁT ZA NIC...“ /// Strasti i slasti pěstounský péče. V tempu a celkem ftipně podaný, páč prej je to hlavně vo tom, zachovat si v těhle situacích smysl pro humor. A že týhle sympatický dvojici (Wahlberg – Byrne) často do smíchu není… Film pro ty citlivější, kteří parchanty neberou jako přítěž a třeba by někdy sami… A že je konec sladkej jak hovno z nutrie? Tak schválně - řekněte „RODINA!“ (Nejde to? Tak si pořiď psa…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Soud nás prohlásil za rodinu. 3.) instantfamily.org 4.) Thx za titule ,,lokeš“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo. Nenápadná komedie s né příliš velkou kampaňí je nakonec hit jara a Mark Wahlberg si připisuje další body. Manželé se rozhodnou adoptovat dítě, ale ve výsledku si adoptují tři rebely, kde 15 letá Isabela Moner, představuje typického drzého nezvladatelného teenejždra. Smích doslova střídá pláč a kouká se na to moc hezky. 80% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Sentimentální ekvivalent heroinu, který si cílovka napálí přímo do žíly a bude spokojena, protože dostane přesně to, co dostat chce. Ničím nevybočující, nenáročnou a uslzenou záležitost obsahující pár slušných vtípků (ale žádnou vtipnou scénu), rodičovské klišé a výchovné momenty, pokud by to náhodou spolu s ní sledovaly i její pubertální dcery (pěst pro dvacetiletého "pedofila", kterého bere plně vyvinutá sedmnáctka hrající patnáctku nebo přednáška o škodlivosti posílání nahých selfie). Osobně s tím filmem nemám zásadní problém, ale raději bych více fekálního a absurdního humoru, nekorektních vtipů nebo přehnaných situací. Příklad za všechno, podezřele vypadající postava single ženy ve středních letech vyžaduje k adopci pouze odrostlejšího pubertálního černocha se sportovní postavou, člověku ihned naskočí myšlenky, že je perverzní a má nekalé úmysly (chce si zaprcat), ale scénárista Mirek Dušín to celý film prezentuje jako zcela nevinný odkaz na film Zrození šampióna. Strašně skautský film plný kladnosti, dobroty a nefunkční dojímavosti, až mě to chvílemi i nudilo, ale prostě to jen nebyl film pro mě, nýbrž pro diváky pijící kafe z hrníčku "nejlepší táta/máma na světě" a ty to bavit jistě bude. Moner si mimochodem o boner dost hlasitě říká, jestli ne už teď, tak rozhodně do budoucna. 60 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nalhávat, že tato komedie není obludně naivní, nicméně můžeme jí to hravě odpustit, jelikož se jí podařilo zkombinovat nadsázku, lehkost a alespoň v základech příběh, který neurazí. Pokoukání na Marka Wahlberga a Rose Byrne bylo velmi příjemné, projevovali se tak akorát sladce a sympaticky, aby film jako celek dokázal pohladit a přitom člověka nezadávil cukrem. Trnem v oku je pouze značně přepálená závěrečná pětiminutovka. 7/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Místy to možná působí jako propagační video cílené na potenciální zájemce o adoptování dítěte, ale je to natočené nenásilnou formou a celou dobu jsou z železnou pravidelností sázeny fóry s rodinnou tématikou, z nichž většina funguje. Ovšem ujetá single máma měla dostat větší prostor. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Přestože to mělo zapůsobit opačně, je tenhle film super antikoncepce.:) Nicméně oceňuji téma adopce, ještě jsem neviděla film, který by ukazoval, jak to vlastně chodí. Nebýt toho šíleného střihu, špatně zvolené hudby, uječené Rose Byrne a pár trapných scén (třeba ta na konci), mohlo to skvěle fungovat jako kvalitní drama. Velká škoda... párkrát mi i slzička ukápla, děcka byla přesvědčivá (Isabela Moner dokonce výborná) a i přes averzi k uřvaným spratkům mě příběh vtáhl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S Seanem Andersem je to jako na houpačce. Když má snesitelnější námět, dokáže z něj vytřískat něco víc a někdy natočit totální sra*ku (Sex drive). Na druhou stranu mě jeho filmy zajímají, jelikož točí komedie a těch je stále méně a méně, minimálně v kinech a humor se spíše transformuje do blockbusterů. A vlastně mě překvapuje, že má jeho nejnovější kousek až takhle vysoké hodnocení, já se strašlivě nudil. Z dvou dílů Daddy's Home si Anders přitáhl Wahlberga, což je jediné pozitivum filmu a obě zmíněné spolupráce jsou u mě minimálně o stupeň výše. Skoro mi film zůstal pod radarem a kupodivu by se vůbec nic nestalo..4/10 PS : Utvrdil jsem se v tom, že Rose Byrne je hrozně špatná herečka a taky nebude extra sečtělá. V Sousedech mi přišla vyloženě napřesdržku, ale myslel jsem, že je to výjimka, jelikož v X-menech byla v pohodě...ale není, to spíše ti X-meni. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stačí jedny zacuchané vlasy a hned se vše v dobré obrátí! Ano, vše se řeší (i pokazí) tak trochu mávnutím kouzelného proutku. A ať jde o vážné nebo úsměvné scény, zjistíme, že je šlo libovolně přeházet nebo úplně vynechat, a dopadlo by to stejně. Prostě takový typicky americký produkt, který ovšem přeci jenom ozvláštňuje netradiční námět. Manželé Mark Wahlberg a Rose Byrne totiž roky řešili spíš svůj byznys a své pohodlí, a na založení rodiny nějak nepomýšleli. Teď se vrhli do možností pěstounské péče a nakonec se jim doma objeví hned tři (na první dojem roztomilí) sourozenci. Samozřejmě se začnou objevovat nejrůznější překážky, včetně biologické matky, kterou právě propustili z basy. Výsledkem je nenáročná a uslzená záležitost, která nikdy nejde na dřeň a ony překážky přicházejí tak nějak náhodně a uměle. Včetně jejich zdolávání. Místy je to vtipné (a vesměs milé), ale nikdy ne pořádně. A co přijde dál? Přesně to, co divák čeká. Hrajeme na jistotu a ani se nepokoušíme být něčím víc než jen nenáročnou rodinnou komedií. Nic zásadního o výchově si neodnesete, naopak dobrotu na každém kroku a správňácké náhradní rodiče (a nakonec i soudce) ano. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chvíli drama, chvíli komedie, občas doják. Film, kterej ví, kdy a v jaký míře si může dovolit dávkovat žánrově rozdílný scény, a kterej nikdy moc netlačí na pilu anebo naopak nenechává načatý věci nedořešený na půli cesty... Dobrej casting. [HBO GO] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Komediální Wahlberg si mě opět omotal kolem prstu. Navíc Rose Byrne má díky Sousedům tyhle párové filmy v malíku. A když to ještě celé pokryje Sean Anders zajímavou problematikou, tak nemám problém. Úplně k popukání to sice nebylo, ale to jsem ani nevyžadoval. 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SHE'S GOT A KNIFE. IT'S JUST A SPONGEBOB KNIFE. IT'S STILL A KNIFE." --------------- Keď Marky Mark netočí akčnosti s Bergom, venuje sa podpriemerným komédiám s plyšákmi a Willom Ferrellom a keď ani tomu, tak občas zapláva do vôd rodinnej komédie, čo je po romantickej komédii asi ten najhorší možný žáner. Jediná výhoda, keď už sa točí poriadne (veľké štúdio, viac peňazí, lepšie obsadenie a skúsenejší tvorcovia), je, že sa na to ako celok díva lepšie. Platí to aj v tomto prípade. Je tu pár zaujímavých vecí, ktoré osviežili sterilný obsah, napr. to, ako Mark videl deti ako psov, domy, renovácie interiéru, príp. postava October a jej obsesia so snímkom Splnený sen. Film mohol dosť vyťažiť z emocionálnej stránky, no s výnimkou jednej či dvoch scén to bolo ploché ako pristávacia dráha. Jednu hviezdu za úžasnú Izabelku Moner a tiež za knockout basketbalkou do tváre. Možno pridám aj druhú za bernského salašníckeho havina a fakt, že som to videl už dvakrát. Ešte uvidím. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Debilních komedií je neskutečně mnoho, tato k nim ale nepatří. Pohodový příběh, který se i přes relativně dlouhou stopáž nese po celou dobu na dobré vlně. Nenáročná oddychovka. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabší rozjazd, ale dobrý koniec. Wahlberg je sympaťák a v tejto komédii šmrncnutou drámou síce nevypúšťa svetové hlášky kde by ste sa rehotali, ale skôr je tu cítiť dopad príbehu (a soundtracku) o adoptovaných deťoch. Fajn filmík na jedno pozretie. 65% - 3* ()

Reklama

Reklama