Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
Trailer 12

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které prakticky neustále strkáte hlavu do oprátky, a ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Edgin je sice tak trochu zmetek, ale pořád má v sobě kousek cti, a tak se rozhodne napravit, co spískal. Protože však proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry „Dračí doupě“, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis). (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 12

Recenze (692)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po těch nadšených ohlasech z mnoha stran jsem čekal možná více, ovšem na tu docela velkou stopáž to uteklo celkem rychle a nenudil jsem se. Dvojku bych si za pár let, leč to zřejmě kvůli finančním výsledkům nebude možné, čekal jsem větší trvalku a lidi zkrátka více láká Mario než Chris Pine. Fascinuje mě ale, že studia neustále obsazují herce jako Justice Smith a Sophia Lillis, když diváctvo na ně očividně neslyší a udělali by spíš dobře, když by se objevili v nějakém menším filmu, kde by také předvedli své umělecké kvality. Obávám se, že ještě jeden nebo dva propadáky a brzy se za nimi zavře voda, což platí i pro Regé-Jean Page, který tu má však pro mě první snesitelnou roli a dost mě v ní nakonec bavil. A kdo ví, možná i Chrise Pina, jelikož další Star Trek je v nedohlednu. Což tak nějak celé vystihuje tento film, objevuje se tu spousta herců, které odněkud znáte, replikují se tu scény z jiných fantasy, které znáte a občas je toho trošku moc. Humor evidentně na diváky funguje, na mě zas tak moc ne, i když několik hodně vtipných scén si našlo i mě. Warcraft byl lepší a u obojího bych si ale dvojku dal.. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

S hodně odřenými zády a ušima za tři, protože mám od svého amerického zpravodaje představu o tom, jak film vypadal nesestříhaný (se všemi těmi rasově-woke luxusními vymoženostmi). Casting je povedený tak napůl Chris Pine s image starého fotra je celkem, byť mě nějak extra nezaujal, Michelle Rodriguez vypadá jako starý ošklivý chlap:), Hugh Grant si asi plní pětiletku hraní záporných rolí, ale i tady boduje a charakter Forge strhává pozornost na sebe, paradoxně strana záporáků má charisma a koule, Regé-Jean Page jako paladin zaujal. Některé akční sekvence (měňavka prchající ve zvířecích podobách hradem) a vtípky (hřbitov padlých z bitvy) jsou velmi povedené, jinak spíše vidíme průměrnou kvalitu filmu. Velkolepá výprava se povedla neříkám, souboje taky ok, ale hudba mě nezaujala. Navíc jsem četl některé věci R. A. Salvatora a o universu mám prostě jinou představu díky hraní pc her od studia Black Isle. Chtělo by to něco vpravdě epického a vážnějšího... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný a pútavý film. Dobrodružstvo v každej chvíli, všetky motívy boli pozbierané a nabitie iróniou - veľa gagov, absurdného humoru a groteskných skomolenín. Väčšinu filmov Marvel a DC považujem za čisto marketingový ťah na naplnenie mešca plytkými výplachmi, ale toto je iná úroveň. Samozrejme veľmi ma nahnevalo mi, že režiséri pozabudli na zdôraznenie otázok rasizmu, feminizmu, sexuálnej orientácie, rodovej identity a etnickej inkluzivity, to je obrovská chyba, hoci výber hercov bol korektný. Minimálne drak mohol byť nebinárny, ale inak sa to pozeralo naozaj fantasticky, čo už vyplýva aj zo žánru. Vydarená avantúra, ktorá vtiahne diváka do iného sveta a v ktorej nevadí ani starý Grant zvädnutý ako lopúch. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jsem cekal moc. Dostal jsem sice fajn fantasy, kterejch je posledni roky jak safranu, ale proste me to nijak zvlast nestrhlo. Vlastne je tu vsechno v poradku. Je tu super sympaticka hlavni particka, ktera hlaskuje jak o zivot. Jsou tu dostatecne kvalitni zaporaci. Triky naprosto v pohode a celkove vizualni stranka hodne fajn. Hudba sice nic nezapomenutelnyho, ale taky v pohode. No a souboje celkem napadity. Jenze jako celek se ten film tak strasne tahne, clovek furt ceka, kdy se to rozjede, ale tohle je jen takovy skakani mezi jednotlivejma prostredima. Po hodine a sestaveni tymu jsem si rikal, ze ted uz to zacne a bohuzel jsem si to nakonec rikal az do konce filmu. Stopaz je navic celkem prestrelena, i kdyz nuda fakt nehrozi. Jako celek je to proste vsechno hrozne fajn, ale proste to na me z nejakyho duvodu neucinkovalo. Ale rozhodne bych bral druhej dil. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Přesto, že nejsem cílovka i ta hra mě minula úplně, tak za mě celkem příjemné a vtipné Fantasy dobrodružství. Vizuálně bez debat perfektní, příběh ale typický, který ničím nepřekvapí a po herecké stránce mi sedl jen Chris, Rodriguézovou nemusím už delší dobu a ostatní postavy, jsou až moc dětinské. Po delší době, jsem ale zabrouzdal do jiných vod a Dungeons & Dragons hodnotím silnější trojkou. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Pokiaľ by film dostalo pôvodne zamýšľané štúdio Warner Bros., réžie by sa chopil Rob Letterman a do hlavnej úlohy mal byť obsadený Ansel Elgort. (Arsenal83)
  • Film obsahuje krátku potitulkovú scénu. (Makky)
  • V 57. minutě, kdy projíždí povoz plný škeblí na trh, si lze krátce povšimnout, jak se jedna z nic oblízne jazykem. Nejspíše se jedná o mimica, slavné monstrum z říše Dračího doupěte, které na sebe umí vzít podobu nejrůznějších předmětů, nejčastěji truhly, jak jsme viděli ke konci filmy v bludišti. (Mytopyr)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama