Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
Trailer 1

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které prakticky neustále strkáte hlavu do oprátky, a ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Edgin je sice tak trochu zmetek, ale pořád má v sobě kousek cti, a tak se rozhodne napravit, co spískal. Protože však proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry „Dračí doupě“, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis). (CinemArt)

(více)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Tak toto nemalo chybu ..ja niesom fanúšik fantasy ale toto bolo tak neskutočne pozitívne a vtipné že inak než 5* sa nedá dať a len budem dúfať v druhú časť kde ale dostane viac priestoru skvelý jean page ohromný sympaťák ..a Hugh grant super zahral  vtipneho smejda 😁

Evkamat

Evkamat (hodnocení, recenze)

Bylo to skvělé, vtipné, krásně dračákovsky náhodné a hezky se to trefovalo do mnoha věcí charakteristických pro dračák/fantasy. Pro mě asi jedna z nejlepších komedií poslední doby. A přesně proto bych si přála, aby to žádné pokračování nemělo. :)

Uživatel Evkamat smazal svůj příspěvek.

Kucca

Kucca (hodnocení, recenze)

sannyp

Přesně tak. Mám rád scifi a fantasy, ale tohle prostě byla slátanina 100 různých věcí, nevkusná, nevtipná, graficky přepálená blbost. Kdyby to mělo 50% tak to asi chápu, ale 81% ? Za co ? Originalita nikde, nuda a šeď.... Pak jsou zde klasiky z 80.-90. let kterým místní "odoborní kritici" dávají 1-2 hvězdy, v recenzi pláčou a pak se podívám sem a incestní panic verbal dá 5*... nechápu...

Uživatel Kucca smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ten finanční propadák fakt nechápu. Ta kampaň byla skvělá a já film vyhlížel už od prvního traileru na comic conu. Vlastně nevím v čem byl problém, jestli v nevhodně zvolené premiéře, nebo v žánru, nebo v hercích.. Protože i recenze to mělo dost dobrý. Je to fakt škoda.

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Jaeger

Tak vzhledem k tomu finančnímu fiasku, by bylo spíš překvapení kdyby dvojka vznikla :D Je to škoda, zasloužilo by si to pokračovaní.

sannyp

sannyp (hodnocení, recenze)

Za mě nuda. Divné. Za každou cenu chtěli být vtipní. Udělali z toho frašku. A ten konec mě fakt dostal. Všechno teda dělali zbytečně. Stačilo zůstat doma. 😁

na příspěvěk reagoval Kucca, Kucca

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Jaeger

Problém spíš je, že po tomhle filmu má už tahle značka nějaké "renomé" a to je "dobrý film, na který se ale moc nechodilo" - potom už žádná velká produkce nebude rvát větší prachy než byly v tomto do filmu z Memnonu nebo Nesmé.

na příspěvěk reagoval Jaeger

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ydrosten

tak pri DnD nieje problem prerozpravat iny pribeh s inymi postavami, pojitkom je tam ten svet, nie postavy.

tento pribeh bol z Neverwinter, mozu sa posunut do Waterdeep, Baldurs Gate, Amn, Memnon, Icewind dale, Nesmé, Underdark....

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Ydrosten

Ydrosten (hodnocení, recenze)

Nejvíc na tom opravdu zamrzí že pokud někdy zkusí dvojku, tak to dostane rozpočet pár tisíc a zařadí se to za ty "TV" produkce z roku 2000 a 2005.

To je na jednu stranu těžký, když si ty produkce samy serou do rozpočtu a hercům naservírujou 30 mega za hraní, to se pak nesmí divit že za pokračování chtěj klidně i 5x tolik (Iron-Man ....)

Na druhou stranu, když vyhodíš ty herce a dáš tam jiný, nikdo na to nepřijde.

A jak z té pasti ven. Aby to vydělalo, musí to dát půl miliardy protože 50% toho sežerou platy. Njn, chytli se do vlastní pasti.

na příspěvěk reagoval Jaeger

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

ESNYR

Já jsem to pochopil. Proto taky to hlavní na tom příspěvku není to, že označuješ Pána prstenu za pohádku, ale to na co jsem se ptal od samotného začátku a to na co jsi mi zatím ani vzdáleně neodpověděl. A sice v čem konkrétně je Harry Potter dospělejší a vážnější, než Pán prstenu?

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

ESNYR

ved v ramci diskusie, ak podas nejake tvrdenie, mal by si ho vediet obhajit. Neber to ako utok.

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

dragon94

Hele, umíš číst ? já jen že napíšu "tak to vidím já" a ty se tu pomalu hroutíš z toho že TY to vidíš jinak.

Jako vážně se sakra už všichni naučte číst.

Já napíšu že se mi to moc nelíbí a všichni čtou "nesnáším negry a buzny"

 

"No rozhodně nesouhlasím s označováním Pána prstenu za pohádku"

To je taky to jediný co s tím můžeš dělat. To že s tím nesouhlasíš jaksi můj názor nezmění.

na příspěvěk reagoval Jaeger, dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

ESNYR

No rozhodně nesouhlasím s označováním Pána prstenu za pohádku, protože ten pohádkou opravdu není. První dva filmy Harryho Pottera by se však za pohádku dali označit. Dál už potom také moc ne.

Každopádně já jsem se hlavně ptal v čem konkrétně ti přijde Pán prstenů méně dospělý a vážnější než Harry Potter? Protože je to velmi odvážné tvrzení, se kterým teda ani kapánek nesouhlasím. Už jen z důvodů jakých témat se příběhy obou dotýkají. Ano jasně jsou tam Mozkomorové a Smrtijedi, a občas tam někdo zemře, ale oproti Glumovi, jeho nekonečnému mučení, hořícímu králi, který se pokouší zapálit ostatky stále živého syna, smrti trpaslíků v Morii, přeměně elfů ve skřety, Théodenově nemoci atd.. to zkrátka nejsou ani zdaleka tak dospělá témata.

na příspěvěk reagoval ESNYR

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

dragon94

Pán prstenů je taková ta klasická pohádka kde je dobro a zlo a je to celý ukotvený ve světě mýtů, legend, fantasie, a víš že to nemá nic společného s realitou.

Harry Potter je sice taky pohádka ale je tam velký vývoj postav v průběhu několika let, je to ukotvený ve světě který znáš, jsou tam "průměrní" lidé, má to reálný svět kde klidně můžeš být i ty.

Tak to vnímám já osobně. Nikomu to vyloženě nenutím a nemusí se mnou nikdo souhlasit.

Ale dál to rozvádět nebudu. Nechci prasit diskuzi k úplně jinému tématu a filmu.

na příspěvěk reagoval dragon94

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

Jaeger

Půlka žánru fantasy, jsou pohádky a rodinné filmy, tak tu zase nedělej důležitýho že to nejde srovnávat.

A třeba ten Harry Pottr je víc dospělej a vážnej než Pán prstenů.

na příspěvěk reagoval dragon94

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Osudovost může být i ve filmech, které skončí zcela happyendem. Nemel blbosti :)

na příspěvěk reagoval Jaeger

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

ESNYR

v historii diskusie sme sa o Lotr bavili, praveze som to daval ako priklad dospeleho fantasy.

Hellboy 1 mala nizky rozpocet, dvojka uz vyssi a prepadla a dalej sme sa nedostali

HP je detska saga, urcite to nebolo robene pre dospelych, maximalne posledne diely pre teenagerov, nie pre deti

Zloba - rozpravka

SW rodinny film, aj povodna trilogia (nu nu nu Ewokovia)

Hviezdny prach - rodinny film

Oz -uz si fakt nepamatam

Walter -nevidel som

 

osudovost v DnD bola zabita od zaciatku tym tabletom ozivenia

osudovost dosiahnes tak, ze thayanka by uspesne dokoncila kuzlo, znicila vacsinu mesta, hrdinovia by museli ujst a prinajlepsom jeden az dvaja by sa zmenili na zombies, nie tak, ze sa dokopy okrem dvoch znicenych namesti nic vlastne nestalo.

na příspěvěk reagoval ESNYR

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

Jaeger

""Vidim v tom strach hlavounov, ze fantasy nemoze byt  vazne a dospele.""

 

Pán prstenů

Jumanji

Hellboy

Harry Potter

Zloba

Star Wars (je to víc fantasy jak sci-fi)

Hvězdný prach

Čaroděj ze země OZ

Walter Mitty

Tohle nejsou jen typické komedie.

No a můžem klidně brát i animáky a seriály, těch je taky dost.

D&D konečně přišlo s dobrýma postavama, humorem, "osudovostí", příběhem, lokacemi a vizuálem (žádný přepálený digibordel) lidi to chválí, líbí se jim to a stejně to nevydělalo. Návštěvnost kin byla taky velká (statistiky) a vzhledem k tomu že drtivě podražilo všechno všude, je vlastně zázrak že to nevydělalo.

Sakra i ten Warcraft na kterej plivalo milion lidí měl mít dvojku, než studio řeklo že do toho rizika nepůjdou.

na příspěvěk reagoval Jaeger

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Darth_AK

to nikdy nerozluskneme, lebo taky film nenatocili  :) urobili rodinny film s humornymi vsuvkami. Netvrdim ze nie je nekvalitny, len to je smutne(IMO) Vidim v tom strach hlavounov, ze fantasy nemoze byt  vazne a dospele.

Som zvedavy, ako urobia  Best Served Cold, Abercombie pise neskutocne fantasy romany. Snad vtedy budem spokojny

na příspěvěk reagoval ESNYR

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Jaeger

Jo no, whatever, pointa je že to není důvod toho, že by ten film byl nekvalitní. Já jen že hodně jedeš tuhle vlnu pravověrných "true-nerd" režisérů bez komedie a držících se totálně všech pravidel, jenže na takový film by ti nedošel už vůbec nikdo. Pán Prstenů trefil dobré okno a Jacksonovi se podařil dobře vyvážit a udělat (nehledě na to, že ani v tom filmu neabsentuje humor), zatímco u Hobita šel totálně vedle, a nebylo to bohužel jen kvůli humoru. 

na příspěvěk reagoval Jaeger

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Darth_AK

medzi hlavnymi postavami nie (hoci urobit z Elminstera cernocha je trapas - osobne to beriem ako zmatenie mysle toho sorcerera, ziaden Elminster tam vlastne nebol), ale chudaci utlacovani cernosi (ta akoze elfska komunita) lebo cernosi su samozrejme utlacani (hoci je sranda, ze najviac utlacanych cernochov je v afrike).

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Prometheus69

chcelo by to nejakeho manika ako Jackson...v hollywoode by LOTR stal 900milionov, ale on siel na novy zealand a dal to za 300. A film by musel byt vazny, ziadna komedia, kde sa nikomu nic nestane..a samozrejme, nebat sa byt biely 😈

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

mm13

ani bych neřekl.... Ve finále byl ten film úplně jinej než prezentoval sám trailer. 

Hodně slabá reklamní kampaň hodně... na tak rozvětvenej svět. 

Kde bych to rozdělení na PART čekal spíš... 

na příspěvěk reagoval Jaeger

 (hodnocení, recenze)

Obvyklá slaboduchá píčovina s šikovně udělaným prostředím, ale jinak o hovnu.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

myslím že DD především pohořel na traileru... ktery byl opět slabí. 

Ale, i tak to nechápu, narvaný kina i sáli. 

A ono to nevydělalo? 

na příspěvěk reagoval mm13

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

dobrej film,po dlouhé době film kterej aji pobavil dobrýma gagama a hláškama,nenudil jsem se u toho-spokojenost👍

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama