Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
Trailer 21

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které prakticky neustále strkáte hlavu do oprátky, a ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Edgin je sice tak trochu zmetek, ale pořád má v sobě kousek cti, a tak se rozhodne napravit, co spískal. Protože však proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry „Dračí doupě“, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis). (CinemArt)

(více)

Recenze (691)

POMO 

všechny recenze uživatele

Moc se mi do toho nechtělo, ale o to příjemnější překvapení. Dějové schéma klišé, ale vyšperkované spoustou nápaditých a sympaticky hravých detailů. Včetně dialogových hraček, které svědčí o větší chytrosti tvůrců, než jaká je u podobných taškařic obvyklá. Bude z toho úspěšná série, pokud si udrží kvalitativní laťku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bylo nesmírně povznášející zjistit, že stará dobrá klasická filmová fantasy v korektně dementizačním a manipulativním světě duchaprostých furtdokolových a jednobrdových svištících superbukvic, hajzlpapírových Zaklínačů a diverzitního bolševického sraní na Tolkienův hrob zatím ještě úplně v bolestech nepošla ve 451 stupních Fahrenheita a že stále existují lidé s úžasnou kreativní fantazií, jakož i velká studia, která se nesnaží za každou cenu zavděčit libtardí propagandě levičáckých kokotporátů, negrům a rozličným deviantům a vychovávat degenerace akurátních, šosáckých ovcí, přitroublých unifikovaných spotřebitelů s kolektivním myšlením a asociálních svazáckých bonzáků. A tak miláček Paramount, jedna z posledních holyúdských výsep zdravého rozumu, se zase jednou nebál nasypat prachy do fantaskně obrovsky bohatého světa Forgotten Realms, a vyprodukoval něco, co nejen že výpravou ani trochu nepřipomíná obvyklé kozpleje otylých paniců a šeredných náctek z Uhrovic nad Mačkavou, ale je to navíc od startu po závěrečné titulky napěchované úžasnými a originálními nápady, má to vtip, svižný a svěží dobrodružný příběh, sympatické a přirozené herce téměř bez urputně nucených pigmentových sqrn, ač je nad slunce jasnější, že Wizzards of the Coast založili soudruzi v Ugandě, a žádný drak se tam přeqapivě nesnaží přeblafnout jiného draka, přestože draci přeci byli od počátků drakstva naprosto přirozeně děsní buzeranti. Prostě totálně uvolněná, nepokrytecká, nedementizující, kreativní a zábavná pohádková kokotinka, která by byla ještě o chlup z dračí prdele lepší v pořádně nepřístupném kabátě. Ale nemůžu mít všechno, že, a ta banda malých zmrdů v kině naštěstí držela huby, patrně stejně uchvácená dějem jako já, velký zmrd. Tudíž zcela bez výhrad, jen houšť a Mrvelu navzdory, a doufám, že komerčně zmanipulovaní slabikovači leporel po tomto odnesou Supergeje, jakož i neumětelského uspávače hadů Sapkowského na hajzl, kam zaslouženě patří, a začnou zkoušet „číst“ třeba Salvatora, ať poznají, jak má vypadat pořádná epická fantasy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Fantasy, které má srdce. Tady prostě jasně poznáte, že to není nějaká pitomá pásová výroba kravaťáků od Disney, kde tvůrci znudeně stříhají metr do konce natáčení, ale naopak vidíte tu lásku, která do toho byla vložena. Kde má být ve správnou dobu situační vtípek, tak tam je a potěší, kde má být kousek písničky, je tam a vás to zahřeje. Je to natřískané nápady, které jste vždycky chtěli vidět v kině, ale tvůrci nikdy neměli tu fantasii je zhmotnit na filmový pás. Prostě strašně feel-good věcička, jaká tady nebyla … no snad od doby Vaughnova ´Hvězdného prachu´. A Chris Pine, čím je starší a naskakují mu šediny, tím je charismatičtější, přál bych mu nějaký opravdu velký film. Klidně bych si ho představil i jako nového Bonda :o) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kvalitní zábava, která i přes dlouhou stopáš svižně odsýpá a nenudí. Vtipné dialogy se tu bratříčkují s origálností hlavních postav a svěží vítr přifoukává nápaditá režie. Konečně blockbuster, který umí vzít díváka nejen na rande do kinosálu, ale ještě ho s naprostou lehkostí sbalí. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Zatraceně, takhle má vypadat poctivá blockbusterová jízda a filmová zábava! Brutálně našlapané tempo, nápaditá a vždy trošičku odlišná akce, drobné audiovizuální hrátky, využívání bohaté DnD mytologie s hromadou pomrknutí, nečekaně svěží vypravěčské kejkle s bonusem v podobě památných gagů a hlavně zábavná družina sígrů, která pulzuje vzájemnou živelností a dravou dynamikou. Proč je dnes takový problém natočit něco podobně funkčního a od srdíčka? Miluju to! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dokonalé souznění fantasy a komedie. Takové, jakých za ta léta vzniklo prachbídně málo. Navíc s absolutním odkazem na legendární počítačové hry jako Baldur´s Gate, Icewind Dale nebo Neverwinter Nights, což ve mně navíc vyvolávalo obrovské množství kruté, ale překrásné nostalgie. To se tvůrcům fakt povedlo. Souzní tu dobrý příběh, ve kterém je fantasticky zpracovaný svět D&D. Je v něm tak moc nápadů, že chvílemi jsem měl co dělat, aby se mi z toho nezačala točit hlava a neupadl jsem do krátkého bezvědomí. Byla by to ale škoda, protože v dalších vteřinách bych přišel o několik dalších skvělých nápadů, které tu tvůrci sypou jak na běžícím pásu. Neuvěřitelně napěchovaný nářez, který ale nevyzní do prázdna. Naopak Vám ty postavy dokonale sednou a budete si užívat jednu z nejfantastičtějších filmových jízd posledních několika let. Pecka na druhou! ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $150miliónov║ Tržby USA $93,277,026║ Tržby Celosvetovo $208,177,026▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Ďalšia herná adaptácia a aspoň že u fanúšikov uspela, keď už nie komerčne ako prevažne ostatné podobné fantasy (Warcraft) čo padli v kinách. Pre mňa čo som okolo tohto ako fenoménu neišiel, to bol len také ľahké príjemné fantasy, s pohodovými hercami ale do kolien ma to nedostalo v žiadnom ohľade. /60%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Tuctový "Marvel" potkal fantasy a přeci jen to na poházené vlhké kalhotky a trenky všude okolo zase stačí..  50% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Fantasy Strážci Galaxie, kteří mi s odstupem přijdou čím dál tím lepší. Styčných ploch je nespočet a sedí i některé slabiny (hlavně nic moc záporáci), největší radost mi ale dělá fakt, že je parta z Dungeons & Dragons hrozně sympatická a celkem zábavná – a scénář je o něco promyšlenější, než se na první pohled může zdát. Do půlky se film ještě trochu vleče i kvůli tomu, že je v něm hodně blábolivého Hugha Granta (Christopher Waltz nebo kdokoliv jiný neměl čas?). Od famózní scény na hřbitově se ale všechno rozjede vstříc nadupanému finále, jež nabízí skvělý mix odlehčené zábavy, budování postav i solidní (a vítaně přehledné) akce. Nechci to zase extra přechválit, o žánrový milník rozhodně nejde a leccos trochu drhne. Jako celek je ale tahle fantasy komedie milou popcornovou trefou, kterou jsem rozhodně neviděl naposledy. (po druhé projekci zvedám na 8/10, je to fakt srdcovka :) ) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tuhle fantasy výpravu s partou zlodějíčků, která se musí polepšit jsem si dal v kině hned třikrát. Protože jsem na to chtěl vzít co nejvíce lidí a pokaždé si to všichni zamilovali. Mimo očividně velmi sympatickou partičku postav, hranou ještě charismatičtějšími herci nabídlo nové D&D neuvěřitelnou hravost, kreativitu a spoustu skvělého humoru. Ve filmu funguje naprosto vše a tak není divu, že šlape jak dobře promazané kouzlo. Příběh má skvěle vybudované vztahy a srdce na správném místě, pokaždé mi ve finále aspoň slza ukápla. Pokud máte rádi zábavu, dobrodružství a trochu té střelenosti, tak vás tato výprava barda Edgina s přáteli o znovuzískání své cti a dcery nemůže nebavit. Je to blockbusterová jízda od které by se současní superhrdinové měli ledacos naučit. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Guardians of the Fantasy. Šlape a baví to více než jakákoli komiksárna poslední doby. Jen musíte akceptovat, že nejdete na fantasy standardního střihu, ale na rozpustilou popcornovou marvelovku v hávu fantasy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovej ten film po kterym máte dobrou náladu. Je to vtipné, vynalézavé a dobře obsazené. Fantasy svět je nápaditě využitej a je to cool i sranda zároveň. Na konci mě to normálně i dojalo. Dokonce je tam i soví medvěd, kterej mi utkvěl z dětství, když jsem hltal Forgotten Realms knížky :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PŘIŠEL JSEM O VŠECHNO, NA ČEM MI ZÁLEŽELO. NEMŮŽEME TO TEĎ VZDÁT…“ Pohádka plná mrtvejch či nemrtvejch padouchů, podivnejch tvorů a hrdinů. Asi vlhkej sen fandů fantasy a možná i týhle deskovky. Je tady asi všechno, co si od tohohle žánru můžete přát, navíc to dochucuje slušná porce vtipu. Takovej „Shrek“ řízlej „Assassin's Creed“, prostě film pro celou rodinu! Což je fajn, ale... ///------------------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film vznikl na motivy stejnojmenné RPG hry z roku 1974, od společností Wizards of the Coast. 2.) Nejedná se o první filmový zpracování. V letech 2000, 2005 a 2012 vyšla trilogie „Dračí doupě“. 3.) Thx za titule „???“.  ///           PŘÍBĚH  *****  HUMOR  **  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nonstop epická fantasy adventura narvaná akcí, humorem a srdcem! Jedno z největších překvapení a nejzábavnější film roku. Lepší Fantasy tu nebylo od Warcraftu a Lotra! D&D jsem nikdy nehrál, ale má to nádech jakéhokoliv jiného RPGéčka a to mi bohatě stačilo, abych si něco takového užil na velkém plátně. Máme tu sympatickou partu hlavních hrdinů. Chris Pine jakožto hlavní postava je sice nejzbytečnější, jelikož nemá žádné speciální schopnosti, ale zase se stará o humor a ten mu jde výborně. Michelle Rodriguez tu má asi nejzajímavější roli, je ze všech nejsilnější, takže o kontaktní souboje se stará ona. Justice Smith je špatným kouzelníkem, ale potřebuje se jen pořádně vyexpit, aby se stal plnohodnotný Mág. Sophia Lillis druidka má skvělou schopnost měňavce ( především Medvýr byl super) a potěšil i Regé-Jean Page v roli Paladina, který byl nejlepší fighter a opět přinesl další vtipný prvek filmu, škoda, že nedostal ještě více prostoru. Líbil se mi i záporák. Hugh Grant byl sice takový obyčejný, ale Daisy Head v roli Mága byla správně OP. Film zaujme velmi zběsilým tempem, kde ani na chvíli nenudí, řítí se kupředu jak Shinkansen, má skvělý hravý vizuál a velmi povedené CGI. Akční scény jsou sice menší, ale jsou skvěle natočené i se slušnou choreografií. Potěšil fat dragon či závěrečné bludiště. ( Příslib epičtější bitvy snad v případných sequelech). Pochválit musím i scénář, kterému se podařilo několikrát překvapit. Některé plány a vychytávky jsou velmi inteligentně promyšlené a hravé. Výborným tahounem je humor, kde jsem se smál téměř celý film vkuse. Scéna na hřbitově je takový tlak na bránici, že jsem spadl ze sedačky a dostal nezastavitelný záchvat smíchu. Aby toho nebylo málo, tak zde fungují i emoce, kde v závěru celé kino má slzu na krajíčku a upřímně si nevzpomínám na Fantasy, kde by fungovala komedie, drama, akce i samotné postavy. Full Package jak se patří. Chci okamžitě vidět znova a druhý díl nechť už je na cestě. 9/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Chcelo to ešte viac pesničiek. Ono hovoriť o tom ako o jednom z najpríjemnejších a zároveň najnečakanejších hollywoodskych prekvapení roka je asi zveličené, ale faktom je, že mi to pripomenulo napr. Príbeh o rytierovi, keď sa taktiež banda menej uznávaných tvorcov vybrala za humná a v „tajnosti“ a bez prakticky nulových diváckych (a iných) očakávaní natočila hravú, nákazlivú a pomilovaniahodnú hovadinku so srdcom disponujúcu rozkošnou radosťou zo života a z rozprávania príbehov ako takých, ktoré sú tu a tam nepredvídateľne oživované nádherne bizarnými, za vlasy krásne pritiahnutými nápadmi. V rozpore s týmto tvrdením je masívny rozpočet 150 miliónov, ktorý vzbudzuje dojem, že štúdio snáď od tohto nenápadného filmu malo veľké očakávania. Herci si parádne padli do noty a hrajú sympatické postavy. S výnimkou záporákov, ktorí sú nudní napriek tomu, že si svoju „zlobu“ vychutnávajú. No aj tak sú nudní. Banda okolo Chrisa Pinea si to však užíva plnými dúškami. Majú medzi sebou skvelú chémiu a po tých viac ako dvoch hodinách (ktoré utečú ako voda napriek občas divným trikom) som sa v ich spoločnosti cítil tak dobre, až ma mrzelo, že sa to končí a že si hneď nemôžem pozrieť dvojku. Alebo aspoň potitulkovú scénu. Teda, jedna tu je, ale je presne o tom, o čom budete tušiť v polovici filmu, že bude, takže slabota. Jednotlivé postavy majú každá iné povahové črty a práve tým, ako sú od seba odlišní, sa paradoxne navzájom perfektne dopĺňajú. Pri niektorých nápadoch som nemo žasol a pýtal sa, ako je možné, že čosi také doteraz ešte nikomu nenapadlo. Iné boli fakt reálne vtipné. A ďalšie boli dojemnejšie snáď ešte viac, ako Vykúpenie z väznice Shawshank. Michelle Rodriguez hrá zase raz Michelle Rodriguez, drsnú bitkárku, ale jednak je prekvapivo feel good a jednak (hoci ju pri práci sledujem už od r. 2001) som si až vďaka tomuto filmu uvedomil, že ona je vlastne obrovský tímový hráč. Väčšina hercov ako keby hrala one man show, každý chce byť hviezda. Z jej predchádzajúcich filmov ale dnes už jasne vidíme, že jej najväčšiu radosť robí byť súčasťou veľkého tímu (Rýchlo a zbesilo, Vdovy, Resident Evil). To je obrovská vzácnosť a podľa mňa by sme si ju ako divácka obec mali viac vážiť. Jasné, občas sa to priveľmi spolieha na náhody resp. príliš okato to zneužíva svoj hráčsky pôvod (postavy sú v koncoch, jedna z nich začne vyťahovať rôzne predmety a druhá zistí, že predmet X im pomôže) a niektoré momenty som nepochopil (stvorenie útočiace len na inteligentných ľudí – wtf?), prípadne boli hrubo nevyužité (podzemnú ríšu jedna z postáv opisuje ako to najdiabolskejšie a najnebezpečnejšie miesto pod slnkom a napokon je v ňom len jeden drak a siedmi humanoidní zabijaci). No inak som si túto jazdu ozaj užil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jsem cekal moc. Dostal jsem sice fajn fantasy, kterejch je posledni roky jak safranu, ale proste me to nijak zvlast nestrhlo. Vlastne je tu vsechno v poradku. Je tu super sympaticka hlavni particka, ktera hlaskuje jak o zivot. Jsou tu dostatecne kvalitni zaporaci. Triky naprosto v pohode a celkove vizualni stranka hodne fajn. Hudba sice nic nezapomenutelnyho, ale taky v pohode. No a souboje celkem napadity. Jenze jako celek se ten film tak strasne tahne, clovek furt ceka, kdy se to rozjede, ale tohle je jen takovy skakani mezi jednotlivejma prostredima. Po hodine a sestaveni tymu jsem si rikal, ze ted uz to zacne a bohuzel jsem si to nakonec rikal az do konce filmu. Stopaz je navic celkem prestrelena, i kdyz nuda fakt nehrozi. Jako celek je to proste vsechno hrozne fajn, ale proste to na me z nejakyho duvodu neucinkovalo. Ale rozhodne bych bral druhej dil. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nejzábavnější fantasy od...no, řekneme, že už to je nějaký ten pátek. Pine boží, tempo až na nějakých dvacet minut v první půlce skvělý, nápaditá režie, milion odkazů na hry, a ještě to zvládne dojmout. Co víc si přát? Silných 8/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Doprčic, už dlouho tady nebylo povedené fantasy bez trapných buzen a tupých dějových skoků. Ano, začátek byl trochu pomalejší, ale potom to dostalo takový drajv, že se Netflix může jít zahrabat. Chci další stejně kvalitní filmy, kde jde o diváka a ne o masturbaci filmových tvůrců, kteří na divácký zážitek zvysoka serou a divákem pohrdají. Toto se v budoucnu stane kultem a podle mě na dlouhou dobu změní to, jak budou fantasy filmy vypadat. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený, odlehčený a zábavný mix Strážců Galaxie a Hvězdného prachu. Filmu se daří bleskurychle načrtnout symptické fantasy prostředí a do něj dosadit funkční partičku (nikoli HIV) pozitivních zlodějíčků. Takový koncept možná již byl mnohokrát viděný, ale zdaleka ne vždy dokázal i dobře zafungovat. V D&D se všechno takovou tou přirozenou, nenucenou a pravda i pohádkově naivní cestou odvíjí způsobem, který je možná očekávaný, ale v zásadě i chtěný. Zkrátka nenáročná, zábavná a uspokojivá podívaná... Film si - nevím, zda bohudík, či bohužel - vyloženě říká o sequel. Tak budeme v očekávání... 8/10 ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výpravná podívaná, která velmi umně mixuje typické dramatické fantasy dobrodružství s nerdovským humorem někoho, kdo sedí u stolu, hází kostkami a baští pizzu. Jen by neškodilo trošku to prokrátit, dvě a čtvrt hodiny jsou opravdu moc. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama