Reklama

Reklama

VOD (1)

„Clocker” je dealer, který prodává drogy čtyřiadvacet hodin denně a Strike (Mekhi Phifer) patří k těm, co na ulici opravdu tvrdě makají. Jenže časy se mění a změnily se i pro něho. Když mu místní šéf (Delroy Lindo) dá tip na to, jak se dostat nahoru, skončí jeho protivník v márnici a Strike zjišťuje, že se ocitl mezi mlýnskými kameny v podobě dvou detektivů. Jedním je Mazilli (John TurturroOtázky a odpovědi, Hrdinové mého dětství), který prahne jen po snadně vydělaných penězích. Ten druhý (Harvey KeitelPiano, Mladí Američané) hledá něco, co lze najít mnohem obtížněji — pravdu. A když se ukáže, že se Strikeův bratr přiznal k vraždě, Rocco si nedá pokoj, dokud se neujistí, že za mříže dostal toho pravého. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (56)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Spike Lee umí pracovat s herci jako Paris Hilton s penisy. Není nutný ani dlouho komentovat a vymejšlet důvody úspěchu. Chytrý, drsný, vypointovaný a skvěle napsaný i zahraný film z prostředí chudého černošského ghetta. Budete mu věřit víc než papež v Boha a jestli si myslíte, že hajzlové nemůžou bejt sympatický a že nebudete fandit někomu, kdo dělá z dětí dealery, tak smůla, víte o sobě hovno. Spike prostě točí filmy, kde všechno šlape jako holky z Dubí a navíc řeší poměrně závažná témata. Život mladých i starých (chudých) černochů není žádná prdel a ani pan Wolf to nevyřeší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Solídny príspevok k ghettovským námetom, no okrem kriminálnej zápletky film postráda ústrednú tému, alebo motív, ktorý by ťahal celý film dopredu. Drogoví dealeri, násilie, zmätok, životné hodnoty. Už to len nejak poprepájať, aby vznikla dobrá pointa. To sa tentokrát nepodarilo, Lee je dobrý rozprávač, ale tu mu zopárkrát ušla niť. Ale stále ide o výnimočnú sondu do predmestského života v černošskej štvrti. O zapamätateľnosť snímku sa zasluhujú najmä herci, autentická atmosféra a nápaditá kamera. Navyše som usúdil, že Spike asi rád húli a celkom mu to pri tvorbe prospieva. 75%. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Spike Lee zná svoje >ňjujorkhajmský< a ze zdánlivě banálního policejního vyšetřování tuctové vraždy drogového dealera dokázal vytvořit silné sociálněkritické drama, nahlížející na bezvýchodný život mladé - na ulici se flákající a drogy prodávající i beroucí - části černošské komunity, kdy vyhlídky snad má jen ten, do se včas dokáže odpoutat od vlivu >černejch bratrů< a za pomoci rodiny i ač cynického, v jádru však svým způsobem férového a protřelého bílého detektiva (skvělý H.K.) vydat se >na cestu< někam dál... Jojo, je dobré mít při všech těch sračkách koníčka, krom bouchačky i třeba zde až symbolické vláčky - a jednou do jednoho skutečného nasednout a jet... - - - - - (Poprvé viděno 11.2.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 478., komentář zde jako osmatřicátý - 11.2.2013) ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a velice koukatelné drama z prostředí černošských "projects". Spike Lee má přitažlivé vnímání světa i filmařské know-how, jeho filmy snad ani neumí nudit. Clockers ovšem nepřinášejí nic extra objevného, už jsem viděl lepší fláky o dealování a nebezpečí drog. Takže čtyři hvězdičky, ovšem slabší. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Černošský uznávaný režisér Spike “JOINT” Lee nakrútil vskutku brutálne-úprimný, nekompromisný FILM, v ktorom si nikto nedáva servítku pred ústa, kvôli tomu, čo mu vychádza z úst, sú to predovšetkým samé vulgarizmy, ale to je ešte veľmi sľabá náplasť oproti zločinu a drogám, keď tieto dve negatívne zložky priam kričia: , “že je to v tomto brooklynskom ghette strašne skazené” , a v EPICENTRE diania je mladý DEALER Ronald 'Strike' Dunham, ktorému poriadne šľapú na päty dvaja detektívi, najmä iniciatívny veterán Rocco Klein. Vykonala sa vražda istého týpka - Darryla Adamsa, a teraz nezostáva nič iné, ako prísť na to, kto je za tým ? Či Strikea nahuckal, ako prašivého psa, Rodney Little, ktorý od neho požadoval, aby sa z neho stal - líder, muž činu...? Na svetlo sveta vstupujú ďalšie zaujímavé postavy, a o „zábavu” je postarané_ Zahral si tu taktiež Harvey Keitel a produkoval Marty Scorsese, a tak som už dopredu vedel, že to nebude žiadna strata času, a som veľmi rád, keď som sa tentokrát opäť nemýlil ! Všade počuť hustý HIP-HOP, k tomu typická kamera k dispozícii, vynikajúci čierni herci, a na záver : „Trebárs na školách BY som povinne púšťal tento realistický film, a to nielen černochom, ktorých si väčšinou všetci spájajú so zločinom, ale ani sa im nie je, čo čudovať, ale aj obyčajným belochom, ktorí nie sú vôbec neviniatka, či trebárs všelijakým mexičancom, ktorí sú dobrí v drogových karteloch, ako určite aj Hispánci, Číňania, Japonci, či Eskimáci... Vštepovať im, čo ich čaká, ak sa dajú na dráhu drog spojených so zločinom”... _ Lahôdková vec, pri ktorej som ale nemal dobrý pocit, čo sledujem. Lee má talent. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Na konci filmu Mekhi Phifer uvidí z vlaku bilboard, který je totožný s modelem, který měl ve filmu jako dekoraci u svých vláčků v bytě. Stojí na něm: "No more packing.", což odkazuje na záměr tvůrce filmu. (c.tucker)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 185krát, což je 1,44krát za 1 minutu. (Dixxx)

Reklama

Reklama