Reklama

Reklama

Neol gidalimyeo

  • Jižní Korea 널 기다리며 (více)

Obsahy(1)

Hui-ju (Eun-kyeong Sim) bola ešte dievčatko, keď ju šialený psychopat pripravil o milovaného otca, jedného z najlepších policajných vyšetrovateľov na miestnom oddelení. Napriek tomu, že mal Gi-beom (Seong-oh Kim) na svedomí viac ako 6 ľudských životov, vyhol sa trestu smrti a po 15 rokoch opúšťa múry väzenia. Otcov bývalý kolega, detektív Dae-yeong (Je-moon Yoon), sa rovnako ako Hui-ju so smrťou blízkeho priateľa nikdy nezmieril. Keď sa po prepustení Gi-beoma začnú v jeho blízkosti opätovne objavovať mŕtvoly, všetko nasvedčuje tomu, že je Dae-yeong na správnej ceste k dosiahnutiu spravodlivosti. Lenže okolnosti sú omnoho komplikovanejšie ako sa skúsený detektív domnieva. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (15)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů vzhledem k tomu, že se jedná o Debut režiséra. Missing you jsem objevil zcela náhodou a byť se jeví velmi nenápadně jedná se o zlatou perlu letošního roku. Film se může rovnat prvotřídním Thrillerům ve stylu Chaser apod. Příběh o psychopatovi, který vyvraždí celou rodinu, kde přežije pouze 5 letá holčička. Vrah je odsouzen pouze na 15 let, což se né každému zamlouvá a po příchodu na svobodu se brzy střetne tváří v tvář nyní už s dospělou slečnou, která je odhodlána své rodiče pomstít zuby nehty. Aby toho nebylo málo, řádí zde druhý sériový vrah, což dělá komplikace policii, která je vcelku schopná díky hlavnímu detektivovi. Vraždy mají šmrnc, jsou slušně brutální a rozhodně jich není málo. Film perfektně graduje, je zde vynikající hudební podkres, napětí z filmu jen sálá, že jsem místy až nedýchal a konec vrcholí jak jinak než šokantně. Zasloužená pětihvězda za perfektní thriller z JK. Plusy: Napětí, brutalita, svižné tempo, vynikající vizuál, skvělý záporák. Mínusy:žádné. Nemám co dodat velká spokojenost. 90% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po dlouhý době zas zachrochtala blahem u filmu a opět díky mojim šikmookým soukmenovcům. Hlavní záporák je tak nádherně ultraslizkej že mu prostě nešlo nefandit a ode dneška se bojím killerů co maj na 180 cm 54 kg živý váhy aneb korejská verze Batmana z filmu Mechanik se povedla na jedničku. Někdo se může divit jak jsou ve filmu všichni nesmrtelný a po bodnutí nožem ani nepípnou. Lidičky já Vám to vysvětlím. My, šikmoocí prostě nejsme tak posraný ubulený baby jako vy evropani a tak na rozdíl od Vás vydržíme se stoickým klidem rejpání nožem v ruce, v boku nebo v prdeli. Všechny scény taky byly reálný a ani se nemuselo sahat k trikům. Konec mě opět velmi potěšil protože neni nad korejskej hepyjend a takhle krásně se vyřádit na houpačce to se jen tak nevidí. Líto mi bylo zabijáka, kterýmu se sralo úplně všechno a to v tom byl většinou úplně nevinně. Hlavní hrdinka mi zas poradila jak si vyřídit velmi křehký vztahy co mám s jedním sousedem, takže jdu najít solidně velkej šutr a s úsměvem na rtech mu rozkřápnu hlavu jak slepičí vejce protože kdo by podezíral tuze roztomilou rákosku, že? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hee-ju bola ešte malé dievča, keď prišla rukami šialeného psychopata o svojho milovaného otca, ktorý bol jeden z najlepších vyšetrovateľov na miestnom policajnom oddelení. Napriek tomu, že mal Ki-bum na svedomí viac ako 6 ľudských životov, na súde mu samotné skutky preukázané neboli, vyhol sa trestu smrti, a tak po 15 rokoch opúšťa múry prísne stráženého väzenia. Bývali kolega, detektív Dae-young sa však so smrťou svojho priateľa, rovnako ako Hee-ju, nikdy nezmieril. Keď sa po prepustení Ki-buma začnú v jeho blízkosti opätovne objavovať mŕtvoly, všetko nasvedčuje tomu, že je Dae-young na správnej ceste k dosiahnutiu "zabudnutej" spravodlivosti. Lenže okolnosti sú omnoho komplikovanejšie ako sa skúsený detektív domnieva. Obrovský potenciál drieme v tvorcovi. Prvá hodina a pol je vďaka atmosfére a hereckým výkonom skutočne skvostná. Najmä Seong-oh Kim, ktorý stvárnil sériového vraha, predviedol čo je to byť skutočným psychopata. Príbeh, ako to už býva u Kórejcoch zvykom, prekypuje nevídanou originalitou. Napriek tomu, že spomínam mnoho plusov, nedokážem ísť "nad tri", lebo od určitého momentu som nadobudol dojem, akoby sledujem americký film, kedy sa z okrajovej debility správania, či konania postáv, stala "ukážková". A ja v sebe tieto pocity skrátka neviem potlačiť. Je to obrovská škoda, lebo tento snímok by si vyššie hodnotenie za predvedenú "prácu", snahu, celkový dojem či emócie, ktoré dokázal vyvolať, možno aj zaslúžil. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Pomsta. Hm. Nejednoznačné. Smutné. Příběh, ve kterém nikdo není nezasažen. ■ Po dvou letech viděno znova. Upřímně, zapomněl jsem, že jsem to už viděl, ale určité momenty mi byly známe a uvědomil jsem si. Oceňuju i napodruhé a hodnotil bych stejně. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Někdo s tak mimořádně démonickou držkou a impozantní horrorovou figurou, jako představitel hlavní bestie v tomhle parádním krimithrilleru, musí určitě odmítat role jak na běžícím pásu, protože by byl jinak zavalenej prací a nestíhal by. Já vypadat nějak takhle, budu si zásadně vybírat a labužnicky vychutnávat role psychopatů, sériových vrahů, kanibalů, nejrůznějších perverzáků a jiných podobných monster. Ale jak tak koukám na jeho filmografii, ten týpek hraje většinou v romanťácích... Jinak další bravurně řemeslně provedená pecka z východní Asie, temná, málomluvná, trochu překombinovaná, zamotaná, nepravděpodobná a plná více nebo méně nečekaných zvratů, prostě tak jak bývá u Korejců zvykem a tak jak to mám rád. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Absurdne prekombinovany thriller v ktorom sa to seriovymi vrahmi hemzi jak keby tam mali niekde hniezdo. Vsetko to nakoniec sice do seba zaklapne, ale pôsobi to strasne vykonstruovane. Po chvili som prestal citit akekolvek napätie a iba z uzasom som sledoval s akou dalsou volovinou sa scenarista vytasi. Bolo ich neurekom a keby na konci pristali dvaja mimozemstania, tak by ma prekvapilo iba to, ze su len dvaja. Zrezirovane to je dost tuctovo. Zbesilo bubnujuce bubny pri kazdej nahanacke mi po chvili liezli krkom. Ale aspon ma film solidne tempo a nenudi. Hlavnym kladom je lahôdkovy hlavny seriovy vrah v podani Seong-oh Kima, ktory by mal rozhodne trochu schudnut. Na tie jeho faldy sa nedalo pozerat. :) Raz sa to dalo pozriet, ale pokial ide o suboje rôznych vrahov, tak mam inych favoritov. Za scenu so psami tomu nemôzem dat nadpriemerne hodnotenie. 5/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Další suprový thriller z Jižní Koreje. Karty jsou rozdány hned na začátku filmu, ale postupně zjišťujeme, že ne vše je tak, jak se zdálo. Diváky čeká pár překvapení, napětí a krvavých scén a vše graduje až do skvělého konce. Nejlepší pro mě byl jednoznačně záporák Kim Seong-oh, kterýho si sice z pár filmů vybavím, ale nikde asi neměl takhle výraznou roli. Připomněl mi Lee Min-kiho ve filmu Monster, který se mi jako šílený zabiják taky líbil, a i mi přijde, že jsou si ti herci celkem podobní, a do takovéhleho typu rolí se hodí. Přeloženo. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

"Ty rád bodáš, ty rád řežeš, ty se chceš pomstít" Zajímavý thriller, kterej událostma překvapí, ale úplně neodvaří. Určitě v mnoha ohledech podobný Chaserovi. Snímek se snaží hrát na emoce, ale nějak na mě nefungovaly. Nemusím zmiňovat, že scénář je opět promyšlený - tak to hold už prostě s JK snímky je, možná až si snímek pustím za pár let změním hodnocení na pět, leč poslední dobou jsem viděl hrozně JK filmů o sériových vrazích a tudíž vím, že to jde napsat i o procento lépe. Parádní myšlenka udělat tři vrahy, kteří se mezi sebou v kruzích nenávidí a tak se snaží dělat mezi sebou rozbroje, u kterých je přítomen sympatickej policista. Scéna v hotelu je vrchol celého filmu, u kterýho zapomenete na chvíli dýchat. Všem, co mají rádi napínavé thrillery můžu doporučit. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"THE ONLY REASON THE DEVIL CAN WIN....THAT GOOD PEOPLE DO NOTHING." a někdy zastavit ďábla znamená sám se nechat temnotou pohltit. Další korejská perla na téma pomsty plná brutálních vražd s luxusním psychoušem v hlavní roli, kterej možná na vše není sám.....krvavý příběh, kde ne vše je tak jak na první pohled vypadá a který táhne nahoru super atmosféra, děj a hlavně slizkej záporák na kterýho je radost pohledět :-) Doufám, že se toho brzo ujme nějaká dobrá duše překladatelská bo s českýma titulema to možná bude na plnou palbu! ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Kórejské filmy sa proste nezaprú.Častokrát sú lepšie než tie hollywoodske a vždy sa objaví nejaký ten čo zaujme . konkrétne kriminálne thrillery patria k najúspešnejším žánrom v juhokórejskej kinematografii a tento 5 rokov starý snímok sa k nim môže zaradiť. Všetko začína v dobe keď bola hlavná hrdinka malým dievčaťom a jej otca policajta zabil vraždiaci psychopat. Pre nedostatok dôkazov bol tento vrah odsúdený len na 15 rokov väzenia. Teraz je prepustený a okolo neho začínajú pribúdať mŕtvi. Po jeho stopách sa vydá vyšetrujúci detektív a priateľ zabitého policajta. Ako dej postupne odkrýva karty , čaká diváka nie jedno prekvapenie. Ukazuje sa , že nie všetci vinníci majú na rukách krv a nie všetci nevinní sú poslušnými ovečkami. Snímok debutujúceho režiséra Hong- Jin Moa ma skvelo vybudovanú atmosféru, napínavý dej, kde nie je dopredu jasné čo sa stane a niektoré zaujímavé spôsoby vrážd ktoré vás zaskočia. Jednou z magnetov filmu je postava psychopatického zabijaka, ktorého chudá tvár vám len tak nevymizne z pamäte. Efektívny je aj koniec príbehu...takže odporúčam. ()

Reklama

Reklama