Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jesus Shuttlesworth je velice talentovaný basketbalista, který je vyhlížen těmi největšími univerzitami ve státě. Jeho otec (Denzel Washington) je odsouzený zločinec, který omylem zabil svoji ženu (Jesusovu matku). Otec je dočasně guvernérem propuštěn z vězení, aby přesvědčil svého syna, aby přešel právě na univerzitu, kterou si přeje guvernér. Vztah mezi otcem a synem nabírá obrátky a Jesus stojí před velkým rozhodnutím, zda-li jít za materialistickým ziskem či udělat "správnou" věc. (koubl)

(více)

Recenze (54)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá, že Spike Lee natočil film o basketbalu, ale tenhle sport je tady spíš jen takové křoví v pozadí vztahu otce a syna. Otce, který zabil (jak jinak než nedopatřením) matku a má teď na pár dní příležitost dělat na svobodě inventuru, a syna, který má kromě odpovědnosti za sestru ještě starosti se svou hvězdnou karierou. Kdybych dopředu nevěděla, že se dívám na film Spikea Lee, tak bych nevěřila. Sarkasmus, chlad a kritiku nahradilo rodinné melodrama plné vznešených rad a doporučení. Ale i tak slušné 3*. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Na každém americkém dvorku je koš na basketbal (teda alespoň na každém filmovém americkém dvorku).Zatímco Jake (Denzel Washington) si do koše hází ve vězení, o jeho syna Jesuse se perou snad všechny univerzity v USA, NBA atd. Takže otec (vrah) dostane propustku z vězení a úkol přesvědčit syna, aby „si zvolil“ podle přání guvernéra. A navíc, pokud bude ve svém přesvědčování úspěšný má i příslib snížení trestu. Amerika je opravdu země neomezených možností a basket zřejmě všemocná hra .a já ani neznám pravidla!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím vyskočit metr nad koš a zasmečovat míč do obroučky. Ani můj syn to nebude umět, protože já na něj nedokáži být tak přísný, jak zákony NBA vyžadují. Proto z něj vyroste spíše sport milující mudrlant než přeplacený černoch. A já mu budu vždy pomáhat ve splnění jeho snů. Ne jako jeden, který teď přes mříže dobře nevidí na synův život a má dost času dumat nad tím, jestli se mu někdy někde do hry nevloudila chybička. Zábavné to sice není, ale ono není od věci občas si popřemýšlet o životních prioritách. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zbytečně melodramatické, to je škoda, přesto se podařilo natočit vkusné rodinné drama se sportem naštěstí jen v pozadí. Je to sice jednoduchý film, ale to nevadí. Lee má možná na víc, ale na druhou stranu - emoce fungují. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jestli Oliver Stone komplexně definoval zákulisní praktiky amerického fotbalu ve vší svojí parádě i tragédii (Any Given Sunday), tak Spike Leemu se to podařio o rok dříve v podobné filmové senzaci pro změnu s basketem, samozřejmě výhradně z pohledu afro-amerického, ale jinak by to divák u něj snad ani nečekal. Není čistě sportovní film, není to stoprocentní rodinné melodrama, ale naředěné a odladěné tak akorát od všeho něco. Se spoustou myšlenek a situací, které se s želenou přesností opakují stále a stále dokola i v životě reálném. Senzační Denzel Washington, bohyně krásy Rosario Dawson a Ray Allen ve výborně padnoucí roli, kterou už nikdy v životě nedokázal zopakovat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemusím písať že celý film si na plecia zobral Danzel Washington a ťahá ho celý čas sám. Vytiahol ho až na priemer a treba povedať že v jeho roli je skvelý. Vyzdvihol by som aj skvelú Millu Jovovich, ktorá tiež predvádza skvostný herecký výkon, i keď jej by na to stačila aj tá jej pekná tvárička. Film pre mňa dosť neznámy, nevedel som o ňom ani cez spomínaných dobrých hercov, ani cez fakt, že ho režíroval Spike Lee. Filmy o baskete sú skoro všetky fajn a ani toto nie je hotová katastrofa. Akurát tam nie je nič čo by sa vám vrylo do pamäte na dlhé desaťročia. Ale nuda to rozhodne nie je. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nepochybně zručně natočeno, nenudila jsem se ani chvíli, dobře zahráno, ale dramatická sonda do vztahu otce a syna je natolik černobílá, jakoby z oka vypadla těm nejvybroušenějším melodramatům. A závěr je už skutečně pompézně patetický, tudíž absolutně nesnesitelný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spike Lee tentokrát nesoudí, jako spíše moralizuje, ve zbytečně dlouhém, ale přesto poutavém dramatu o otci, který z vězení dostane dočasnou "propustku", aby mohl přesvědčit nadaného, dospívajícího syna o jeho budoucnosti. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jestli je nějaký sport, který žeru a uznavám ho, tak je to jednoznačně basketball. Jestli je nějaký herec, kterého uznávám, tak je to právě Denzel Washington. A v tomto filmu mám hned obě věci najednou. Ovšem tento film není jen o basketballu. Je to především o vztahu mezi otcem a synem a na pozadí toho všeho je basketball. Je vidět, že Spike Lee si padl do oka s Washingtonem, poněvadž o pár let později se sešli znovu u filmu Spojenec. Washington v tomto filmu podavává výborný výkon. Ale ten jeho syn Ryan Allen mně velice potěšil. Doposud jsem ho neznal a jeho výkon byl parádní. Potěšilo mně, že se ve filmu objevil jeden Alley Opp a poslední one-on-one mezi synem a otcem neměl chybu. Hudba od Public Enemy byla rovněž skvělá. Jen se mi nelíbila ta instrumentální hudba, především na začátku a pči závěrečné scéně. Ale i tak o velmi povedené drama! ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Washington, Jovovich, dvojice velmi dobrých herců, kteří se podíleli na vytvoření tohoto vydařeného snímku. Jsem fanda sportovních filmů, možná bych řekl, že ještě blíž jsou mi filmy, kde má hlavní slovo míč. Tedy i basketbal :-) Sice je to pouze film, žádný reálný podklad nebo námět, přesto jde ale o velice silný příběh. Příběh otce a syna, hledání a odpuštění. A to celé je ještě dokresleno obrazem verbovacích praktik agentů a všech těch okolo, kteří pro osobní zisk zahodí třeba dlouholeté přátelství, lásku i hrdost. Celkově jsem čekal o malinko víc, přesto jsem nadprůměrně spokojen! ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Pro zajímavost: Ray Allen - NBA Champion, Olympic gold medalist, 10x NBA All-Star, NBA's all-time leader in regular season three-point field goals made. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Basketbal je v Americe opravdu sportem, který svou popularitou zasahuje do všech sfér. Pokud pominu hlavní zápletku, kterou zde je možné zkrácení trestu pro vězně (tak moc zase ten basket světem asi nehýbe), tak jsem viděl film, který se dá opravdu označit za zdařilý. Dobří hráči to mají opravdu těžké. Zvolit rychlé peníze a slávu v NBA, nebo jít nejdřív studovat na univerzitu. To není v 18 lehká volba. .... I LOVE THIS GAME ()

jaklee 

všechny recenze uživatele

Spike Lee je veľmi osobitý režisér a jeho rukopis sa dá spoznať v tomto filme už od prvého záberu. „He got game“ je drsná a zároveň krásna veľmi štylizovaná alegória o nasledovaní pravdy a z každej strany tu zaznieva veľa symboliky. Nie je to film o športe ale o vzťahu otca a syna. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání. Jako ex-basketbalista jsem byl dost natěšenej, ale potom u filmu jsem se párkrát přistihl, že se nudim. Nicméně i tak jako sportovní nadšenec nemůžu dát míň než 70 %. Oblíbená část- objíždění potenciálních škol ()

Reklama

Reklama