Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jesus Shuttlesworth je velice talentovaný basketbalista, který je vyhlížen těmi největšími univerzitami ve státě. Jeho otec (Denzel Washington) je odsouzený zločinec, který omylem zabil svoji ženu (Jesusovu matku). Otec je dočasně guvernérem propuštěn z vězení, aby přesvědčil svého syna, aby přešel právě na univerzitu, kterou si přeje guvernér. Vztah mezi otcem a synem nabírá obrátky a Jesus stojí před velkým rozhodnutím, zda-li jít za materialistickým ziskem či udělat "správnou" věc. (koubl)

(více)

Recenze (54)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ač vypadá Nejlepší hráč na první pohled jako klasický sportovní film, tak má mnohem blíže třeba k dramatické 25. hodině než ke klasickým "sporťákům". Spike Lee je velmi osobitý režisér a všechno kde je vidět jeho výrazný rukopis mě naprosto zaráží do sedadla. Skvělá kompozice záběrů a vynikající akční scény ze hry - asi nejlepší co jsem kdy viděl (i když vzpomenu na Světla páteční noci... hmmm). Plus zajímavý soundtrack, který není postavený pouze na rapu Public Enemy, ale obsahuje i vynikající instrumentálku od, již v té době zesnulého, Aarona Coplanda. 90 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Otec, dočasně propuštěný z vězení, se pokouší přiblížit k synovi, vycházející basketbalové hvězdě, který ho za onen vražedný čin (zkrat) z duše nenávidí. Rozvité melodramatické výlevy o minulosti či budoucnosti Spike Lee popostrkuje a částečně rozbíjí filmařskými fígly při hře (až reklamní pózy a momentky, archivní orchestrální westernová hudba), ale někdy přece jen působí zdlouhavě a mentorsky. Jinak revizí vztahu a života v několika dnech na svobodě Nejlepší hráč tematicky připomene vyspělejší 25. hodinu. Slabší 4 * ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"DOSTAŇ TU NENÁVIST ZE SRDCE NEBO SKONČÍŠ JAKO OSTATNÍ NEGŘI." Řeklo by se sportovní drama o hráči basketbalu, ale vlastně taky ne. Rodinné drama o vztahu otce se synem, o to tu jde především a ta mičuda, ta jen kolem toho poskakuje a dělá křoví (ovšem velmi autentické, to zase smekám). Spike Lee tu hru hraje celkem otevřeně, chce poučit, upřímně poradit, pokud je tu kritika poměrů, je poměrně krotká, jakoby když dojde na onu "hru", všechno ostatní ztrácí trošku relevanci. Takové mírně pokrytecké :) Ve filmu je navíc jedna vyloženě špatná scéna, jak Washington na hřbitově objímá náhrobek, tak to byl čistý úlet :) 65% ()

chef 

všechny recenze uživatele

Vodítkom k tomuto filmu bola pre mňa titulná skladba od Public Enemy: "He got game", ku ktorej som sa dostal omnoho neskôr po tom ako vyšiel samotný fim. Táto Spikova alternatíva rodinnej drámy ma však moc neuchvátila. 65% ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Najlepší hráč = Spike Lee, pretože Spike je geniálny vo svojich drámach a komédiách. Najlepšie je na tom že keď si film pozriete, aj vy budete chcieť byť čierny. Takto si Spike dokáže získať ľudí, tým že nám ukáže čo im môžme závidieť... ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Je jeden typ filmu, který se postupem času nějakým způsobem vyvíjí a typ druhý, kde se za celou dobu nestane vůbec nic, co by mělo nějaký zásadní vliv na příběh. Schválně si tipněte, jaký typ je He Got Game... Kdyby mě basket vůbec nezajímal, asi bych to po půl hodině vypnul, ale jako někdo, kdo to hraje od 6 let, nemohu říct, že by mě He Got Game vůbec nebavilo, i když to jsou víceméně 2 hodiny sledování toho, jak otec chodí za synem, který mu pokaždé musí vysvětlovat význam fráze ''I don't give a f*ck'' za doprovodu hudby, která se do pozadí rozhovoru ani trochu nehodí. Asi proto, jak mě basket baví, bavilo mě i sledovat běžný život někoho, kdo má před sebou slibnou cestu na vrchol, už jen ze zajímavosti, že ho hraje Ray Allen. Znovu bych si to už ale asi nepustil a navíc není moc příjemný pocit, vidět v jednom filmu tolik důkazů, proč černoši bezkonkurenčně vládnou tomuhle sportu :-D. ()

Lewisek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více sportu a dostal jsem spíše samá slova a na city hrající scény, Denzela mam docela rád, takže se mi na to pěkně koukalo, je to dost potenciální film, ale možná chybělo více akce a poutavostí ten film také zrovna nesrší. Musím hodnotit podle stupně zapamatovatelnosti takže film spíše zaříznu. Poslední scéna trochu nesmyslná, ale co už.... ()

divak84 

všechny recenze uživatele

dobrej film s velkým potenciálem, ale Spike Lee prostě tlačí na pilu. Tenhle film by si zasloužil remake pod jiným vedením. Jesus je tam vykreslenej jako tupej arogantní magor, kterej prostě jenom umí hrát basket a starat se o sestru. Denzel se uprostřed filmu uplně vytratí z radaru, aby z něj pak Spike udělal největšího chudáka na zeměkouli. Drama o basketu ale bez basketu, drama o vztazích ale bez větš hloubky... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Proč mu museli dát ještě jméno Jesus, už nestačí, že je to "nejlepší hráč"? Američani si prostě evidentně na toto hodně potrpí. ()

kobe6 

všechny recenze uživatele

Velký basketbalový fanda Spike Lee udělal film o basketbalu? To je moje. Dokumentární styl přiblíźil situaci Jesuse. Ray hraje překvapivě dobře i když huhlá jak opice chvílema. Denzel tradičně výborný. Pořád mám v paměti scénu, kdy Denzel vysvětluje Rayovi proč ho pojmenoval Jesus. Pochopitelně není to pouze o basketu, ale i o vztazích v rodině a hlavně jak mladí talentovaní afroameričané mohou dělat pitomé chyby. Velice realisticky vykresleno, vše jak má být.5* ()

Strike 

všechny recenze uživatele

To že Spike Lee dramata umí to se ví, to že je basketbalovým fandou , to se ví taky. Takže vzhledem k tomu, že Lee velmi dobře zná basketbalové dění tak tenhle film nemohl dopadnout zle. Otázkou asi hlavně bylo, jak herecky dopadne Ray Allen ( v době natáčení již vycházející hvězda NBA)?. Ten naštěstí svoji roli zvládnul velmi dobře, i když samozřejmě je poznat že je to neherec. 8.5/10 ()

boul 

všechny recenze uživatele

pro fans basketu skvělej film, triky a co se týče hry jen lahoda, příběh se mi taky celkem líbil a Denzel mi do toho filmu padl jak prdel do gatíí.. 4,5* !!! ()

SMJSmoK 

všechny recenze uživatele

Příběh otce a syna, který má určitě co říct. Spikovi Lee se opět podařilo vytvořit netradiční podívanou, což se mi zamlouvá. Btw. velmi zajímavý výběr hudby ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Kurnikšopa, za prvé proč já to stáhnul, když mi basket nic neříká? Za druhé, proč jsem na to dvě a čtvrt hodiny (!!) čuměl až do konce? Co jsem čekal, že přijde a ono to nepřišlo?? Děkuji, toto jedenkrát bohatě stačilo. Ta jedna hvězdička je pro mně, že jsem to ty víc jak dvě hodiny vydržel. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Výborná "športova" dráma, ktorá sa točí okolo talentovaného hráča, ktorého lanária univerzity, čo ma velmi zaujimalo. Okrem toho chalan rieši ešte tažší problém. Oblúbeneci Denzel a Spike+oblubený šport a hlavnú ulohu stvárnila legenda NBA. Čo viac si priat. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Aha, to má být ten zázrak jako? Denzel si svoje odvede, jinak je to ale bída. Dívat se dá i na kočku Rosario Dawson, štěk Jovovich je trapný, to už víc potěší pornstar Jill Kelly a Public enemy. Melodramatická sračka. Výstup strejdy Bubby je kandidát na ubohost roku. Závěrečná scéna měla znamenat jako co? Prober se, Spiku. ()

Reklama

Reklama