Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jesus Shuttlesworth je velice talentovaný basketbalista, který je vyhlížen těmi největšími univerzitami ve státě. Jeho otec (Denzel Washington) je odsouzený zločinec, který omylem zabil svoji ženu (Jesusovu matku). Otec je dočasně guvernérem propuštěn z vězení, aby přesvědčil svého syna, aby přešel právě na univerzitu, kterou si přeje guvernér. Vztah mezi otcem a synem nabírá obrátky a Jesus stojí před velkým rozhodnutím, zda-li jít za materialistickým ziskem či udělat "správnou" věc. (koubl)

(více)

Recenze (54)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pri tých blbostiach čo som od Spikea Leeho videl, je toto jeho suverénne najlepší film. Pre mňa ako veľkého fanúšika športových drám (v top 5 medzi žánrami) to bola skvelá jazda. Úžasná kamera počas one on one akcií, Denzel hádzal opäť raz herecké bomby a hrozne sa mi páčil najmä pohľad do zákulisia toho, ako sa supy prakticky nelegálne zbiehajú nad talentom, aby sa na ňom priživovali. V podstate sa tam okrem mladšej sestry nenašiel ani jediný človek, ktorý by pomáhal, radil, či držal stranu chlapcovi nezištne. Škoda, že sa Spikeovi nepodarilo viac vybičovať záver, dostať zo mňa trochu viacej emócií. Chcelo to pridať do záverečnej 25 minútovky Jesusovu malú sestru a mohlo to mať úplne iné grády. Film to bol ale naozaj vydarený, dlho som čakal na jeho zhliadnutie, mal silné emócie, krásne vyobrazoval medziľudské rodinné vzťahy brat/sestra otec/syn matka/syn či náhradný rodičia. A zaujímavosťou je aj to, že je vlastne na divákovi, aby sa rozhodol, či sa jedná o hepjend alebo nie. Ja som ale zostal pozitívny, takže tak. Dám štyri. ()

MarsVl 

všechny recenze uživatele

Denzel to prostě bez komentáře na něj nikdo nemá. Allen mladej, že bych ho ani nepoznal. Pěknej citlivej film. 5* ()

Filipes 

všechny recenze uživatele

,,Basketbal patří mezi nejrozšířenější sportovní hry na světě a jeho pravidla se řadí mezi nejsložitější a nejrozsáhlejší. Pravidla basketbalu jsou nejčastěji se měnící, což souvisí s jeho vývojem a se snahou zatraktivnit ho pro širokou veřejnost." Basketbal mám prostě rád. Ze všech sportů mě baví nejvíce. A když v takovém filmu, který je zaměřen na můj oblíbený sport hraje ještě ke všemu můj oblíbený herec Denzel Washington (opět kvalitní i s tím afrem ) a co se týče Spikeho- napsal to dobře, zrežíroval to dobře a vznikl z toho dobrý film. Jako kritik však musím dát 80% jako prostý divák a milovník basketu 100%. ()

Daves97 

všechny recenze uživatele

Snižuju hodnocení na 4*, možná bych dal i tři. Tento film jsem viděl asi před třemi lety, kdy mě uchvátil. Dnes mi připadá spíše jako citová vydíračka, plná klišé. Přesto příběh, který si ty 4* zřejmě zaslouží... ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré sportovní drama, ve kterém můj oblíbený sport je možná trošku v pozadí ale člověk se, zejména díky Ray Allenovi, dočká celé řady basketbalové krásy. A díky Denzelovi i dobrého herectví. Navíc mě potěšilo, když v televizi mluvili o Jesusově skvělé hře takov legendy, jakými jsou Shaq a Michael "Air" Jordan. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Športové filmy mám rád, He Got Game mi prišlo však veľmi účelové. Rovina otec - syn bola predvídateľná hrozne a slabo podaná. Naopak, línia, ako si Jesus (parádny Ray Allen) vyberá medzi školami bola skvelá, dokonale uveriteľná a ona samotná by mi postačila k dobrému zážitku z filmu. Slabšie 4*. ()

meatball 

všechny recenze uživatele

Konstrukt zápletky mě natolik iritoval, že jsem vypnul po deseti minutách. Po pár letech a pivech jsem se vyhecoval a zkouknul i zbytek a asi jsem Spikeovi trochu křivdil. Je to jeho rodinný film (mýlím se nebo jsem si všiml loga Buena Vista Intl?), úplně jiný než všechny ostatní a přesto nepostrádá Leeho typické atributy. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zde basket nehraje prim, ale Denzel laťku táhne výše. Ray Allen k filmu nejspíše dotáhne nadržené sportovní fandy, kteří pak nedostanou dostatečnou porci hry vlastní, a můžou být proto kapku zklamáni. U mě akceptováno bez újmy. Jako vztahové drama s "nejdůležitějším rozhodnutím v životě" to je již lepší. I když sem scénáristi zvládli vměstnat spoustou typizovaných postav, poctivě vykreslených tak, jak divák očekává. K tomu si můžete ruku v ruce přidat absenci, tedy vlastně nemůžete, výraznějších zvratů, a to ve výsledku tempu ubírá. V Americe je možné pro nerezavějící lásku k univerzitě udělat cokoli, stačí býti guvernérem. A mini lekce vaření pro svobodné jako bonus. [60%] ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Že se mi film nebude líbit, jsem věděl hned, když jsem zaregistroval, komu se zde líbí. Další drama, které sice nebylo tak nudné jako některá jiná (byly zde světlé okamžiky), ale obecně pro mě platí, že dramata vůbec nemusím. Nevím, jestli by se nemělo jmenovat "Nejlepší sráč". ()

Pe4Ce22 

všechny recenze uživatele

Film který se zdá ze začátku a podle popisku jako zajímavé téme, který se nakonec změní v muzikál o basketbalu, metafyzické pojetí vztahu syn a otec co zabil jeho matku a filozofické pojednání "o nekonečnosti vesmíru." Na tohle jsem vážně neměl náladu .. ()

K1K0 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad do športového zákulisia kde platia určite pravidlá, vzťah medzi otcom a synom ktorý naberá spád, je parádna chuťovka. ()

Reklama

Reklama