Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jesus Shuttlesworth je velice talentovaný basketbalista, který je vyhlížen těmi největšími univerzitami ve státě. Jeho otec (Denzel Washington) je odsouzený zločinec, který omylem zabil svoji ženu (Jesusovu matku). Otec je dočasně guvernérem propuštěn z vězení, aby přesvědčil svého syna, aby přešel právě na univerzitu, kterou si přeje guvernér. Vztah mezi otcem a synem nabírá obrátky a Jesus stojí před velkým rozhodnutím, zda-li jít za materialistickým ziskem či udělat "správnou" věc. (koubl)

(více)

Recenze (54)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá, že Spike Lee natočil film o basketbalu, ale tenhle sport je tady spíš jen takové křoví v pozadí vztahu otce a syna. Otce, který zabil (jak jinak než nedopatřením) matku a má teď na pár dní příležitost dělat na svobodě inventuru, a syna, který má kromě odpovědnosti za sestru ještě starosti se svou hvězdnou karierou. Kdybych dopředu nevěděla, že se dívám na film Spikea Lee, tak bych nevěřila. Sarkasmus, chlad a kritiku nahradilo rodinné melodrama plné vznešených rad a doporučení. Ale i tak slušné 3*. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Otec, dočasně propuštěný z vězení, se pokouší přiblížit k synovi, vycházející basketbalové hvězdě, který ho za onen vražedný čin (zkrat) z duše nenávidí. Rozvité melodramatické výlevy o minulosti či budoucnosti Spike Lee popostrkuje a částečně rozbíjí filmařskými fígly při hře (až reklamní pózy a momentky, archivní orchestrální westernová hudba), ale někdy přece jen působí zdlouhavě a mentorsky. Jinak revizí vztahu a života v několika dnech na svobodě Nejlepší hráč tematicky připomene vyspělejší 25. hodinu. Slabší 4 * ()

Reklama

Lewisek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více sportu a dostal jsem spíše samá slova a na city hrající scény, Denzela mam docela rád, takže se mi na to pěkně koukalo, je to dost potenciální film, ale možná chybělo více akce a poutavostí ten film také zrovna nesrší. Musím hodnotit podle stupně zapamatovatelnosti takže film spíše zaříznu. Poslední scéna trochu nesmyslná, ale co už.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím vyskočit metr nad koš a zasmečovat míč do obroučky. Ani můj syn to nebude umět, protože já na něj nedokáži být tak přísný, jak zákony NBA vyžadují. Proto z něj vyroste spíše sport milující mudrlant než přeplacený černoch. A já mu budu vždy pomáhat ve splnění jeho snů. Ne jako jeden, který teď přes mříže dobře nevidí na synův život a má dost času dumat nad tím, jestli se mu někdy někde do hry nevloudila chybička. Zábavné to sice není, ale ono není od věci občas si popřemýšlet o životních prioritách. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pri tých blbostiach čo som od Spikea Leeho videl, je toto jeho suverénne najlepší film. Pre mňa ako veľkého fanúšika športových drám (v top 5 medzi žánrami) to bola skvelá jazda. Úžasná kamera počas one on one akcií, Denzel hádzal opäť raz herecké bomby a hrozne sa mi páčil najmä pohľad do zákulisia toho, ako sa supy prakticky nelegálne zbiehajú nad talentom, aby sa na ňom priživovali. V podstate sa tam okrem mladšej sestry nenašiel ani jediný človek, ktorý by pomáhal, radil, či držal stranu chlapcovi nezištne. Škoda, že sa Spikeovi nepodarilo viac vybičovať záver, dostať zo mňa trochu viacej emócií. Chcelo to pridať do záverečnej 25 minútovky Jesusovu malú sestru a mohlo to mať úplne iné grády. Film to bol ale naozaj vydarený, dlho som čakal na jeho zhliadnutie, mal silné emócie, krásne vyobrazoval medziľudské rodinné vzťahy brat/sestra otec/syn matka/syn či náhradný rodičia. A zaujímavosťou je aj to, že je vlastne na divákovi, aby sa rozhodol, či sa jedná o hepjend alebo nie. Ja som ale zostal pozitívny, takže tak. Dám štyri. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Film je preplnený rôznymi druhmi tenisiek a basketbalových topánok značky Nike. Väčšina z nich dnes vo svete patrí medzi legendy. Tie najväčšie: Air Uptempo, Air Foamposite, Air Hawk, Air Sonic Flight, ACG Terra, ale hlavne Air Jordan 13. Značka Nike si koncom roka 2015 pripomenula film, keď sa rozhodla vydať dvojicu topánok, ktoré nosil Jesus (Ray Allen) vo filme. Jednalo sa o model Foamposite Pearl a model Zoom Hawk Flight. (Real Tom Hardy)
  • Natočeno za 23 dní. (D3VIL)
  • Ray Allen, ktorý stvárnil Jesusa, bol profesionálny hráč NBA a vo svojej dobe premenil najviac striel za tri body v histórii súťaže. (sWONDER)

Reklama

Reklama