Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jesus Shuttlesworth je velice talentovaný basketbalista, který je vyhlížen těmi největšími univerzitami ve státě. Jeho otec (Denzel Washington) je odsouzený zločinec, který omylem zabil svoji ženu (Jesusovu matku). Otec je dočasně guvernérem propuštěn z vězení, aby přesvědčil svého syna, aby přešel právě na univerzitu, kterou si přeje guvernér. Vztah mezi otcem a synem nabírá obrátky a Jesus stojí před velkým rozhodnutím, zda-li jít za materialistickým ziskem či udělat "správnou" věc. (koubl)

(více)

Recenze (54)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Washington, Jovovich, dvojice velmi dobrých herců, kteří se podíleli na vytvoření tohoto vydařeného snímku. Jsem fanda sportovních filmů, možná bych řekl, že ještě blíž jsou mi filmy, kde má hlavní slovo míč. Tedy i basketbal :-) Sice je to pouze film, žádný reálný podklad nebo námět, přesto jde ale o velice silný příběh. Příběh otce a syna, hledání a odpuštění. A to celé je ještě dokresleno obrazem verbovacích praktik agentů a všech těch okolo, kteří pro osobní zisk zahodí třeba dlouholeté přátelství, lásku i hrdost. Celkově jsem čekal o malinko víc, přesto jsem nadprůměrně spokojen! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Na každém americkém dvorku je koš na basketbal (teda alespoň na každém filmovém americkém dvorku).Zatímco Jake (Denzel Washington) si do koše hází ve vězení, o jeho syna Jesuse se perou snad všechny univerzity v USA, NBA atd. Takže otec (vrah) dostane propustku z vězení a úkol přesvědčit syna, aby „si zvolil“ podle přání guvernéra. A navíc, pokud bude ve svém přesvědčování úspěšný má i příslib snížení trestu. Amerika je opravdu země neomezených možností a basket zřejmě všemocná hra .a já ani neznám pravidla!!! ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Je jeden typ filmu, který se postupem času nějakým způsobem vyvíjí a typ druhý, kde se za celou dobu nestane vůbec nic, co by mělo nějaký zásadní vliv na příběh. Schválně si tipněte, jaký typ je He Got Game... Kdyby mě basket vůbec nezajímal, asi bych to po půl hodině vypnul, ale jako někdo, kdo to hraje od 6 let, nemohu říct, že by mě He Got Game vůbec nebavilo, i když to jsou víceméně 2 hodiny sledování toho, jak otec chodí za synem, který mu pokaždé musí vysvětlovat význam fráze ''I don't give a f*ck'' za doprovodu hudby, která se do pozadí rozhovoru ani trochu nehodí. Asi proto, jak mě basket baví, bavilo mě i sledovat běžný život někoho, kdo má před sebou slibnou cestu na vrchol, už jen ze zajímavosti, že ho hraje Ray Allen. Znovu bych si to už ale asi nepustil a navíc není moc příjemný pocit, vidět v jednom filmu tolik důkazů, proč černoši bezkonkurenčně vládnou tomuhle sportu :-D. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Otec, dočasně propuštěný z vězení, se pokouší přiblížit k synovi, vycházející basketbalové hvězdě, který ho za onen vražedný čin (zkrat) z duše nenávidí. Rozvité melodramatické výlevy o minulosti či budoucnosti Spike Lee popostrkuje a částečně rozbíjí filmařskými fígly při hře (až reklamní pózy a momentky, archivní orchestrální westernová hudba), ale někdy přece jen působí zdlouhavě a mentorsky. Jinak revizí vztahu a života v několika dnech na svobodě Nejlepší hráč tematicky připomene vyspělejší 25. hodinu. Slabší 4 * ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"DOSTAŇ TU NENÁVIST ZE SRDCE NEBO SKONČÍŠ JAKO OSTATNÍ NEGŘI." Řeklo by se sportovní drama o hráči basketbalu, ale vlastně taky ne. Rodinné drama o vztahu otce se synem, o to tu jde především a ta mičuda, ta jen kolem toho poskakuje a dělá křoví (ovšem velmi autentické, to zase smekám). Spike Lee tu hru hraje celkem otevřeně, chce poučit, upřímně poradit, pokud je tu kritika poměrů, je poměrně krotká, jakoby když dojde na onu "hru", všechno ostatní ztrácí trošku relevanci. Takové mírně pokrytecké :) Ve filmu je navíc jedna vyloženě špatná scéna, jak Washington na hřbitově objímá náhrobek, tak to byl čistý úlet :) 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Ray Allen, ktorý stvárnil Jesusa, bol profesionálny hráč NBA a vo svojej dobe premenil najviac striel za tri body v histórii súťaže. (sWONDER)
  • Natočeno za 23 dní. (D3VIL)
  • Spike Lee vyburcoval Denzela a Raye, aby při scéně, kdy Jesus hraje s Jakem 1 na 1, hráli naplno. (D3VIL)

Reklama

Reklama