Reklama

Reklama

Русалка: Озеро мёртвых

  • Rusko Rusalka: Ozero myortvykh (více)

Obsahy(1)

Rusalka, která představuje samotné zlo, se zamiluje do Marinina snoubence a chce ho od ní odlákat do svého Mrtvého království pod vodou. Rusalka je mladá žena, která byla před mnoha staletími v daném jezeře utopena. Marina má pouze týden na to, aby překonala svůj strach z hluboké vody a postavila se Rusalce v boji o svého snoubence. (Miseet)

(více)

Recenze (28)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ségra se 3 x lekla a prý mám dát 60%. Lekla se i ryby ve džberu. Je to dobře natočené a na ruský horror více než průměrné. A Rusalka měla opravdu hnusné zuby :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od Rusalky som si sľuboval veľa, pretože predchádzajúce režisérove filmy o Neveste a Pikovej dáme ma potešili, ale v tomto prípade sa očakávania nenaplnili. Vizuálna stránka neporovnateľne slabšia, masky biedne, ľakačky nefunkčné, a romantický príbeh o nádejnom plavcovi, ktorého prenasleduje jedna jazerná škrata mi prišiel vyložene trápny. Dookola sa tam pýtala, či ju ľúbi, ale s takým ksichtom očakávala akú odpoveď? Keby aspoň niečo poriadne predviedla, ale okrem vycerenia tesákov v digitálne natiahnutej tvári som nič nenašiel. Svjatoslav má očividne slabosť na ženské démonické bytosti, tak snáď jeho budúcoročná Baba Jaga dopadne lepšie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po Pikovej kráľovnej ďalší Podgajevského (kvázi?)horor umiestnený do súčasnosti, ale snažiaci sa (väčšinou naozaj len snažiaci) o moderné poňatie prastarého mýtu. Každá krajina má svoje mytologické stvorenia, rôzne príšery a bytosti, nie nutné záporné (ale často áno), ktorých sa naši prapredkovia báli a reálne verili v ich existenciu. Medzi takéto tvory patrí bezpochyby aj rusalka. V roku 2018 o tom Rusi natočili horor, ale hoci to nie je úplne zlé, určite nejde o nič, čo by ste museli vidieť. Vlastne som miestami váhal, či to viac, ako horor, nie je fantasy. Ale asi nie, asi by som to ozaj s prižmúrenými očami bral ako horor. Avšak ako horor úplne ľahko vypočitateľný, očakávateľný, predvídateľný a banálny. Po vizuálnej stránke je to OK, ale inak ma to dosť nudilo a ani herci to nezachránili. Ak je tento režisér novou tvárou ruského hororu, potom ruský horor skončil. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ubohá Rusalko bledááá....co ubohá Rusalka, já jsem ubohá, přeubohá, jelikož jsem zase jednou koukala na strašlivou píčovinu, která nabídla lákavej trailer a pak hovno. Dost mi to připomínalo holku v pušapce, s tunou mejkapu a v kalhotách co zpevněj prdel, kterou sem si nadšeně odvedla kdysi dávno domů a následně zjistila, že v pušapce má to samý co já (čti hovno) , prdel se jí protáhla do půlky stehen a ráno jsem vyděšeně řvala, co to mám v posteli za Jezinku, jelikož mejkap byl v piči, nebo teda všude po polštáři. Tenhle film je vlastně stejnej. Všechno dobrý je v traileru a všechno úplně na kokot je zbytek filmu. Rusalka místo strachu způsobuje záchvaty smíchu, lekačky fungujou asi jak když na Vás uprostřed slunečního dne z deseti metrů bafne mimino a tak jedinej klad je enormně šukézní ruská SUKA Viktorija Agalakova, která ukáže překrásný bříško, ale aby tu prdel špulila v něčem jiným než v kalhotech, to zase ne. Všechny ostatní postavy jsou buď nesympatický, nebo retardi, nebo nesympatický retardi stojící za vyliž prdel. Takže se jim dá alespoň přát strašlivá smrt. Což taky neklapne páč max uvidíte, jak zmizej ve vodě a hotovo, finýto, vymalováno. Rusáky mám celkem ráda, ale tohle zesrali ze všech stran. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V starej Rusi sa hovorilo, aby si v noci nechodil ku jazeru, pretože tam čaká rusalka. Zmätie tvoju myseľ a keď jej potom povieš, že ju miluješ, stiahne ťa na dno do chladných, temných hlbín. Jej kúzlu sa nedá odolať. Ona nepozná zľutovanie. Odlúči ťa od sveta živých. Bude ťa trápiť a trízniť. Možno ťa pustí, keď jej dáš to najcennejšie, čo máš. To sa však stáva len veľmi zriedka. Kvôli nešťastnej láske si vzala život a ty budeš zdieľať jej osud. Toto bolo moje druhé stretnutie s tvorbou ruského režiséra Svjatoslava Podgajevskijho. Ako prvý som videl jeho snímok "Nevesta" (Невеста) z roku 2017. Zapôsobil na mňa svojou zvláštne temnou, mrazivou atmosférou. Tie isté nepríjemno príjemné pocity som mal aj pri sledovaní romantického horroru "Rusalka" (Русалка: Озеро мёртвых), ktorý natočil v roku 2018. Originálny rukopis pána Podgajevskijho sa mi začína naozaj páčiť. **** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podgajevskij zatím točí filmy podobné si jako vejce vejci. Standardní slušný vizuál a solidní hudba, herci klasické ruské držky a námět z pohádek a bylin. Jen tedy rusalky jsou bytosti nadpozemské, tudíž pochybuji, že by mohly vzniknout s vražedkyně, která se v zoufalství utopí. Tady bych uvítal spíše nějaké prokletí.A když už rusalka či jiná vodní nebo mořská panna, pak se mi více líbila Bytost z hlubin (2001). Na druhou stranu některé scény se mi líbily - halucinace a sny, lokace jezera a vše okolo, hrátky s vodou. Napětí kolísavé, sem tam atmosféra a pak zase chvíli prázdno. Asi bych přidal buď více fantasie, nebo řádné gore. Ostatně s takovými zubisky by se daly dělat věci.....2,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Marina se právě zasnoubila s Romanem když na ní seslalo své oči zlo Mermaid,v které je ochotno udělat cokoliv , stáhnout ji do vodního království mrtvých. Marina bude muset překonat svůj strach a zmařit snahu monstra. Ruská produkce nedokáže vytvořit napětí a vystrašit. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Potvůrka s vody se rozjede pěkně od začátku ale ne moc děsivě což je největší škoda. Filmu dodá celkem skvělé herecké obsazení a jsem tam se snaží hodně dodat na atmosféře strachu a napětí a dobře to přitom utíká. A když se blíží finále a pravda vyjde najevo a vypadá to že láska je silná tak mrcha se nevzdává a to se mi líbilo, škoda že hororový režisér tentokrát nevytvořil skvělou hudbu a nedodal více strachu přesto se mi horor líbil s celkovým příběhem, a snad příští rok půjdeme opět v dobrých stopách. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vůbec se Kitajevovi nedivím, že se zblbnul do rusalky. Tedy ne že by byla tolik chic, ale určitě to byla podstatně víc zajímavá a osobitá baba, než jeho unylá bezduchá pizda snoubenka, která furt nyvě vejrala jak bluma... Slušné spotřební béčko na jedno použití, ale Rusové to kapánek přeťápli se snahou být "in". Jejich popkulturní verze rusalky je dost příšerná a dá se hodit do jednoho pytle se všemi obdobnými bubáky z obdobných amerických nebo asijských softhorrorů. Nejvíc mě namíchly ty její nesmyslné (a digitální) zuby. Škoda, že rusalku nepojali tradičněji, po slovanském/ruském způsobu, namísto toho, aby se opičili po soudobých západních i východních trendech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se tedy nejedná o rusalku v pravém slova smyslu, ale spíš o pomstychtivé jezerní strašidlo, které dokáže ke svým rejdům využívat vodu i mimo své teritorium, ale to vůbec nevadí. Co se samotné zlé víly týče, tak ta byla fajn a nepříjemný pocit dokázala vzbudit jak s maskou, tak bez masky. Celkové uchopení příběhu mě také nijak neuráželo a to samé se dá říct o romantické lince. A sympatičtí mi byli i herci. Na druhou stranu je fakt, že Podgajevskij si mohl trochu víc pohrát s napětím a první půlhodina byla trochu utahaná. Nicméně i tak se jedná z mého pohledu o zatím nejlepší režisérův film a docela se začínám těšit na Jagu. 75% ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Divné masky,ešte viac spackané otrasným CGI. Filmárska originalita aj napriek nádejnému námetu na bode mrazu. Podgajevskij sklamal. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ruský horor „Rusalka: Ozero myortvykh“ se až příliš snaží přiblížit americkému stylu natáčení hororu, což je prostě škoda. Takových filmů v Americe vznikne mnoho, ale dobrý ruský horor... no, těch moc není. A bohužel ani tenhle film se k nim nepřidává. Je to průměrný horor, který v konečném důsledku nenabídne nic nového. Mytologický potenciál postavy zůstal nevyužit. A to jsem s 50 % celkem hodný. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mladý nádejný plavec Romo zdedí po otcovi dom pri jazere. Jeho priateľka Marina by sa tam chcela usadiť, kým Romo je rozhodnutý usadlosť predať, pretože s otcom sa nestýka už 20 rokov od doby, keď sa jeho matka utopila práve v jazere pri ich dome a otec sa po udalosti uzavrel do seba. Romovi chcú priatelia v dome, kam sa vyberie iba s kamarátom pripraviť rozlúčku zo slobodou. Romo však nemá na oslavu náladu a zamieri tak k molu pri jazere, kde stretne záhadné dievča...Musím povedať, že film ruského režiséra Svjatoslava Podgajevskijského ma celkom zaujal najmä v úvodnej polhodine, pretože svojou atmosférou pripomenul prácu Del Tora. Škoda že druhá časť nie je zvládnutá o čosi lepšie. Ako vidieť, ostatní užívatelia poznajú jeho tvorbu o čosi lepšie ako ja (jedná sa o jeho prvý film, ktorý som videl) a podľa ich komentárov vidieť že dokáže filmy zvládnuť aj lepšie. Rusalka sa pozrieť dá, rezonovať v mysli však príliš dlho po svojom konci nebude. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku se tu něco děje, také proto si ode mě Rusalka zasloužila tu třetí hvězdičku. Jinak scénář mě překvapil, pro mě byl zcela originální. Žádný horor, který by zpracovával téma Rusalky jsem ještě neviděla. Masky byly bohužel špatné, Rusalka nepředvedla nic děsivého, kromě jejich uslintaných zubů, které sice byly strašidelné, ale co z toho. Kvalitativních hodnot to sice nedosahuje, ale mě to docela bavilo. A na to, že je to z Ruska, tak klobouk dolů. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Voda, voda, samá voda. Akože ja som sa ľakal, čoby nie, ostatne voda ma desí celý život. Aj keď som potom šiel potme na hajzel, zľakol som sa, že ma RUSALKA stiahne za vtáka do odpadu. A ráno som sa zo sna pošťal, tak neviem... Lenže raz darmo, tešil som sa na mytologickú bytosť a nie ďalšieho nasratého ducha. Inak bol ten film poctivo natočený a prekvapivo aj veľmi poctivo napísaný, ale celkovo pôsobil len ako ďalšia hororová tuctovka zo Západu... Takže čistých 5 z 10 a znovu to nemusím nikdy vidieť. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Slabší horor v podání vodní potvory Rusalky, která se jen tak nevzdávala. Příběh byl zajímavý a herecky to taky nebylo špatný. V některých scénách byli náznaky strachu ale strašně slabě. Ale průměr si to zasloužil. ()

TommyZR 

všechny recenze uživatele

Od Svjatoslava Podgajevskijeho se mi líbila Piková dáma i Nevěsta ale tady se nadšení moc nekonalo, hlavní postavy mi byly nesympatický už od začátku, snad se povede ještě Baba Jaga. Za mě slabší 3* ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rusalka sa rozbehne pekne od začiatku , v podstate sa v tom filme deje niečo stále. Najväčší problém je však že to nie je ani trošku desivé. Scenár patril tým slabším a niekedy som naozaj len krútil hlavou. Ľakačky boli avšak vizuálne to nebolo tak dobré aby to vystrašilo a možno aj preto že atmosféru som nejako ani nepostrehol.Na filme by som pochválil asi tak hl hrdinku ktorá je nádherná, snahu vystrašiť a pesničku čo hrala keď začali titulky. PS: Dostalo ma keď nato aby ste zabili Mermaidu jej stačilo ostrihať vlasy. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Na horor málo strašidelné, na romantiku málo sladké. Přitom námět docela parádní, bohužel nasratá rusalka moc prostoru nedostala. Nicméně se ukazuje, že na zuřivou ženskou platí jenom jiná zuřivá ženská. Dost slabota, Navíc vizuál byl tak komorní, až byl chudobný jak ruský mužik. Na konci hezká hudba. Za mne 30 % max. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo, prakticky žádná atmosféra a napětí i když námět byl dobrý. Filmy ve kterých se objevují podobné potvory mám docela rád, ale tady to prostě moc nefunguje, ne, že by to bylo úplně nejhorší, ale tentokrát mě to nebralo, na druhou stranu už jsem viděl i horší. ()

Reklama

Reklama