Reklama

Reklama

Nádherné časy

  • Česko Panská léta (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bohatá a poněkud znuděná zahradní architektka Evi Müller-Todtová žije se svým manželem, plastickým chirurgem Clausem, v jejich útulné vile. Jednoho dne, kdy mu červené víno vnukne chvilkový nápad, se Claus rozhodne vydat inzerát na nového uklízeče: "Hledá se otrok (muž/žena)". Když se však u jeho dveří začnou scházet postavy oděné v kůži, uvědomí si, že si jeho inzerát vyložily téměř doslovně. Na popud šokované Evi pošle Claus všechny uchazeče pryč. Záhy však obdrží nečekaně zdvořilý telefonát od Bartose. Upravený, vzdělaný a připravený sloužit, Bartos dává najevo ochotu navázat tradičnější vztah pána a služebníka. Po několika počátečních zádrhelech si Müller-Todtovi začnou užívat božské péče jejich nového pomocníka, k němuž se brzy přidá i jeho mladá žena Lana a situace se pomalu začne vymykat kontrole. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Motto: ,v těchto časech už nikdo neumí sloužit, ani velet -- na službu jsme moc velcí, na velení moc malí´ -- A taky to bylo natočeno za pár ojro (občas doma nebyl architekt-paní zvedne prdel z betonového soklu a ten se na to rozkýve jak metronom-holt papundekl, občas zas střihač trochu chrápal-pán si utírá pot a má hodinky, stále si utírá pot a už nemá hodinky),-ale co, jsem vděčný jak kráva za tyhle malý velký filmy. (téhle bajce by moc slušel formát divadlo, nebo TV inscenace) A jako že (taky) komedie? No nevím-párkrát jsem se sice uchecht, ovšem v následující scéně mě to pochechtávání vždy rychle přešlo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To bylo tak úchylně ulítlé až se divím, že to ještě neviděla kolegyně Dzeyna, ae nepřekvapuje mě že kolega Malarkey nad tím ještě dneska přemýšlí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych nad nějakým filmem přemýšlel tak dlouho, jak nad touto německou komedií. Je to ale vůbec komedie? Pokud ano, tak opravdu hodně černá. Během necelých dvou hodin se tu rozjela série dost vytříbeného humoru, který jak kdyby vypadl z pera divadla Sklep při natáčení České sody. O to více klobouk dolů před Němci, že se podobného pokusu zhostili zrovna oni. Téma je totiž dost absurdní samo o sobě a hned během prvních pěti minut Vám musí být jasné, že tohle standardní komedie rozhodně nebude. Jelikož se ale hlavních rolí zhostil čím dál tím lepší Oliver Masucci a skvělá Katja Riemann, tak jsem se nakonec rozhodl dát čtyři hvězdy. A to i přesto, že jsem po shlédnutí byl z těch až fašistických myšlenek a momentů docela v šoku. Ale jinak super. Němci se toho nebojí a já jím skláním poklonu. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Claus chodí z práce dokonale vycucaný, doma chce mít proto pohodu, nakonec například s lopatou si ani příliš nerozumí. Naštěstí se kolem něj sejde parta dobrých lidí, co ho naučí nejen s lopatou, ale dokonce i s... Claus už si teď jistě zvládne nařezat dřevo na zimu. A to to na začátku vůbec tak zajímavě nepůsobí, první zpestření přišlo až s Bartosem a Lanou, jejichž motivace jsou ovšem odhadnutelné, to jak "k tomu" dojde už tolik ne, takže i první finále zaujme. Ale ještě je tu Mohammed, který stejně jako Claus rád řídí a nemusí jít jen o auto či zahradní párty, řídit se přeci dobře dají i lidi. Řekněme myšlenky filmu jsou stejně silné a zároveň šílené, jako jeho finále. Komedie čistě německého střihu, víc k tomu netřeba. 75% ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ať to bylo jaký to bylo, mně z toho árijskýho ksichta a tý trosky, co žere Diazepam po hrstech, bylo na blití. Dokoukal jsem to jen díky rychloposuvu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Už ten náměť není úplně normální a první minuty jen čumíš a nechápeš co se to děje.Ale jak film plyne,tak mu přicházíš víc na chuť jako víno.Že by se tu měl člověk přímo smát nahlas to určitě ne,ale takový posměšek jaký přesně dělá Claus ano.Je to takový typický německý humor z jiného levelu,kdy to vlastně není vtipný,ale němec se tomu směje:)Celou dobu jsem trochu nepobral jaký měl důvod to duo Claus a Muhammad.Či vůbec měl být film přesahem opět k nějaký segregaci "otroků" jako těch méně lhostejných?Vidíte to na "kopáčích",ale i narážkách.Pak tu máte Evi,který je nejvíc tajuplná postava.Tu jsem jako nepochopil doteď co píšu.Ženská si chce dát klídek,že jí to nebaví v práci a pak zas se tam hrne.Claus v podání Oliver Masucci táhne snímek a taky si říkáte co vlastně vůbec chce.Samozřejmě Lana a Bartos jsou bohužel lechce odhadnutelný a ničím nepřekvapí,což snižuje intenzitu snímku,kdy to přijde.Za to úplný konec překvapí v nástroji na stromy a ...:)Je to hodně zajímavý film,netradiční pojetí ve kterým dost věcí nebude dávat smysl,ale ten bazén bych klidně vyzkoušel jaký má základy.75% ()

Reklama

Reklama