Reklama

Reklama

Svět z ptačí perspektivy II: Jižní Korea, země prosperity i bohatých tradic

(TV film)
  • Francie À ciel ouvert - Corée du Sud (více)
Francie, 2016, 52 min

Režie:

Xavier Lefebvre

Obsahy(1)

Malebná krajina, poutavá historie a dynamická současnost jednoho z asijských draků. Jižní Korea je v posledních letech nejčastěji zmiňována jako důležitý hráč na poli moderních technologií. Velmi často je rovněž středem zájmu vinou své nepřátelské sestry, se kterou sdílí Korejský poloostrov. Jižní Korea je bezesporu zemí hodnou objevování. Tamní tradice představují mnohem víc než jen obyčejný folklor, zatímco modernost je skutečným hnacím motorem celé společnosti. Byla to kdysi velmi chudá země, jež se během šedesáti let vyšvihla mezi nejvyspělejší státy světa. Za tento ohromující úspěch ovšem zaplatila prohloubením sociálních nerovností. Jižní Korea čelí také nízké porodnosti a její obyvatelstvo stárne. Bude se tedy muset připravit na dalekosáhlé reformy, aby se na své úspěšné cestě udržela i nadále. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nielen moderná krajina, ale hlavne krajina s hlbokou vierou v šamanizmus, duchov, veci, ktorým sa Európania či Američania smejú. U nás už konzum porazil ducha, vo východných kultúrach napriek konzumu nedajú na tradície dopustiť. Ten prístup sa mi celkom páči. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Moc povedený dokument o zemi, kterou všichni poznáváme prostřednictvím jejích světoznámých firem, ale v představě, jak to tam vypadá, máme mezery. Málokoho asi překvapí pohled do moderních měst, která z ptačí perspektivy vynikají moderností, ale také pozoruhodnou (a kupodivu krásnou) pravidelností a také mezi lidi zabývající se moderními technologiemi. Ale dokument nás zavede též na malebný venkov, tamní přírodní scénérie a mezi lidi zabývající se tradičními řemesly a zemědělstvím. Moc povedený cestopis, po kterém pro mě přestala být tato země anonymní. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama