Reklama

Reklama

Prvotní vztek

  • USA Primal Rage: The Legend of Oh-Mah (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá dívka Ashley Carr (Casey Gagliardi) přijíždí do věznice, aby vyzvedla svého přítele Maxe (Andrew Joseph Montgomery), kterého akorát pustili ven. Na cestě domů ale mají autonehodu, přičemž uvíznou v lese, kde na ně čeká nenasytná příšera se jménem Bigfoot, a boj o přežití tak může začít! Podaří se jim vypořádat se s touto nelehkou situací a hlavně přežít? (J*E*A*N*N*E)

(více)

Recenze (90)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $21,497Tržby Celosvetovo $73,383▐ Taký béčkový Gore Indiánsky Predátor. Niekto tu je teda veľký fanúšik original Predátora (1987), v druhej polovici filmu ho priam dokonale kopíruje. Dobre napätie ako tak hmatateľné, masky fajn, gore aj nadmieru, tam sa vybláznili, Indiánska baba jaga priam ohavná, herci na ametérov ujdu ale až na tú bandu ochlastaných pytliakov, ktorý následne po strete s neznámou entitou padajú k zemi ako huby. /50%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo velice nadějně. Les, řeka, sympatický manželský pár a obluda. Pak se objevila čarodějnice, indiánské žvásty, děda šerif ... a celé to šlo do kytek. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ešte väčšia fantazmagória, ako som čakal. Čo je v podstate dobré. Scenár je však úplne infantilný. Prečo na nich Bigfoot nezaútočil hneď, a museli sme polovicu filmu sledovať nudnú prechádzku po lese a jeho humorné skrývanie sa za stromami? Prečo nezabil hlavného hrdinu hneď, keď mal možnosť? Veď jeho IQ bolo vyššie ako všetkých dokopy. Alebo jeho šikovnosť. Z luku sa trafí presne, zatiaľ čo obete môžu do neho páliť aj z tesnej blízkosti, no aj tak ho nikdy netrafia. Ale chválim netradičnosť a množstvo nápadov. Ako keby chcel režisér spojiť viaceré rozprávkové postavy do jedného filmu. Bigfoot mi totiž pripadal ako kombinácia King Konga s Predátorom. A do toho tá čarodejnica, ktorej zmysel bol takpovediac nulový, ale masku mala výbornú a aspoň to trochu oživila. Plus ešte šamani, ktorých prítomnosť som nepochopil už vôbec, ale aspoň podčiarkli atmosféru celého snímku. A keď došlo na gore, rozhodne bolo na čo pozerať. Logických kiksov je tu dosť, takže zopár intelektovo "nadaných" hňupov si na tom určite zgustne, no ja som sa nadmieru bavil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Legenda je zpět! Očekávaný horor s BigFootem konečně venku a za mne naprostá spokojenost a dostal jsem možná ještě víc, než jsem čekal. Mladý pár kvůli autonehodě se ztratí v lese, kde narazí na skupinu pytláků a společně čelí drsné přírodě, kde řádí nekompromisní BigFoot známý mezi domorodými američany jako Oh-Mah. Úplně jsem se vrátil do roku 2007-10 kde vznikaly tyhle lesní drsné vyvražďovačky, nejvíce jsem si vzpomněl na Timber Falls. Dnes už příliš podobné horory nevznikají, takže Primal Rage je pro mne příjemným osvěžením. První půlka je lehce pomalejší, ale jakmile Oh-Mah začne řádit jsou to nekompromisní jatka. S nikým se nepáře, trhá čelisti, rozšlapuje hlavy, šípy v krku, useknutá hlava!! Naprostá fanouškovská radost. Gore samozřejmě na špičkové úrovni, masky a make up úžasné, z BigFoota jde respekt a dojde i na jeden pěkný čarodějnický mystický rituál. Závěr otvírá dveře pro sequel a velmi mile překvapil. Lesní, dravá jízda, kterou jsem si užil a letos jí v Topce určitě zmíním. Nejlepší horor s BigFootem! 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nesympatická hysterka, jej natvrdlý búchač a k tomu ako bonus banda psychopatických poľovníkov, ktorí v plnej nahote ukazujú zvrátenosť systému, kedy zbroják dostane každý blbec a potom to tak vyzerá. Našťastie je tento lesný survival skombinovaný s mojou obľúbenou legendou o Bigfootovi. Spolu s ním prichádza na scénu parádna maska, pútavá indiánska mytologická mystika, nechutne realistické gore a pekná výprava hlbokých amerických lesov a hôr. Nepoteší nelogický scenár, v ktorom si príšera netrúfne na krehkú babu, ale na bandu ozbrojených chlapov áno (+ po sebe rafinovane zahládza stopy zločinu, aby šerif na nič neprišiel, zrejme v čase osobného voľna v jaskyni pozerala Columba). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ráznej a smělej a s chlupatým tělem chce se podělit o zážitky své, v hlubokém lese se jeho řev nese, nebojte že všechny nepobijééé. Yettikůůů, ty bloncku šoustající hajzlíkůůů... a tak dále a tak dále. Teď vážně - Primal Rage jest rozporuplné dílo čímž chci říci, že má krásné masky a gore. Zblitek je úplně na píču. Yettiho postava je tak sprostá vykrádačka Predátora až to smrdí žalobou, hlavně jeho finální zápas se zabahněným borcem a Yettiho dřevěná maska dávaj najevo i největším ementálům o co tady jde. Celou dobu jsem tak čekala kdy dorazí Predátor a yettiho za to parodování sejme. Nestalo se tak. Čarodějnice je hodná paní, co bydlí na samotě u lesa a ve volným čase sbírá polomrtvé lidičky, který yetti nechtěně nezabil, a zadarmo je léčí, aby pak mohla nadšeně hrát na bubínek. Jo, jako fakt si nedělám prdel, nikoho nesežere, nikoho necpe do pece a mezi místníma je oblíbená div jí svobodný maminy nedávaj pohlídat svoje ratolesti. Pak tu máme indiány co kalej v týpí sjetý jak sáně. Ty byli fajn k nim bych šla posedět a brutálně se zkouřila abych pak mohla hrát s ježibabou na bubínek zatímco by Alík naháněl yettiho, kterej by se maskoval za chlupatej strom (jop yetti se maskuje za chlupatej strom) . Kdyby se ten film nebral tak smrtelně vážně, mohla to bejt pecka komedie takhle nechápu proč ve strašný píčovině jsou úžasný masky a luxusní gore. Dává to sysl asi jako kdyby Al Pacino hrál v dalším filmu Zdeňka TroSky. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Po projekci Primal Rage: The Legend of Oh-Mah jsem se detailněji podíval na Mageeovo profesní portfolio, abych si potvrdil svůj odborný odhad: režisér snímku má za sebou dlouholetou pracovní zkušenost s navrhováním kostýmů, užíváním protetického make-upu či zvláštními maskérskými efekty. Jenže coby režisér už se Patrick Magee nemůže soustředit výhradně na tyto jednotlivosti. Je třeba sjednotit veškeré výrazové prostředky filmu ve prospěch vyprávění a jeho myšlenky, což se zde vůbec nevydařilo. Primal Rage: The Legend of Oh-Mah nedokáže diváka vtáhnout do děje, k čemuž napomohl i dosti krkolomný a nesoustředěný scénář. Jakožto zdejší hororový expert tak musím toto neatmosferické pobíhání po lese ohodnotit jednou silnější hvězdou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oh-Mah God.. Amatérsky působící počin, který se neorientuje v čase ani prostoru, přebývá mu minimálně dvacet minut (přiblblé tlachání buranské lovecké expedice, indiánské seance) a jediné vyvrcholení je to předčasné na začátku v autě. Nadšenecké pomrkávání na predátoří sérii bylo s blížícím se koncem až směšné a to nejen proto, že primát s červenýma očima, zanedbanou pedikúrou a zálibou ve spoře oděných blondýnkách by Dutchovi posloužil jedině tak, že by si z jeho kůrového brnění udělal koupel na hemeroidy. Nevím, čím měl Magee nacpaný kalumet, ale s jistotou mohu říct, že jeho režisérská kariéra rychle zamíří do věčných lovišť.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nemůže se vnitřně srovnat s tím, že otce jejího dítěte na pár měsíců zabásli, po propuštění doufá, že už budou žít jako normální rodinka, jenže po incidentu na silnici se ztratí v lese, a jejího milého nenapadne nic lepšího, než dělat ramena na bandu vidláků, kteří si přišli zalovit (a očividně to se zbraněmi moc neumí) a kteří víc než radu zoufalému páru vypouští z úst oplzlé kecy na adresu spoře oděné ženy. Vše rozsekne Bigfoot, který začne trhat čelisti a rozšlapávat lebky, a divák se docela baví. Ovšem pak dorazí čarodějnice a indiánské rituály, z atmosférického béčka je zmatené pobíhání po lese bez nápadu a zoufání nad tím, že to mohly být docela silné tři hvězdy. Takhle jsme někde mezi dvěma a třemi. Druhá polovina už totiž nikterak nepřekvapí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Netuším kto je "Patrick Magee", no má moju plnú pozornosť. Za tento "SuperSmart Bigfoot Hunter" si zaslúži obrovský rešpekt, a ja tak nemôžem inak, iba dať takmer všetky palce nahor. Nad logikou sa v tomto prípade pozastavovať nebudem, lebo práve tento hororový subžáner, je jedným z mála, ktorý si jej potláčanie môže dovoliť. Obrovská škoda, že sa to nerozbehlo trošku skôr, pričom divák musí čakať takmer 40 minút, kým sa niečo udeje. Potom je to už však jedna veľmi solídna "gore-fantasy" rozprávka pre milovníkov neuveriteľných príbehov. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lesní survival, buranský horor, Predátor, King Kong, Kongo a...Indiáni! Nejkrásnější je příroda - řeka a les si zaslouží pět hvězd. Drama mladých manželů uprostřed divoké přírody se místy trochu táhne, ale kapradí, rozeklané stromy porostlé mechem a paprsky slunce ztrácející se v mlžném oparu vše vynahradí. Navrch je kopice mrtvol! Gore ujde, i když latex je místy vidět víc, než by si tvůrci přáli, ale uříznutá hlava, utržená čelist, rozšlápnutá hlava a střeva ven i tak pobaví. K tomu jako přídavek jedna živá zmasakrovaná mrtvola a vědma - čarodějnice ze Scottovy Legendy. Jestlipak si naše hrdinka přiveze domů outěžek? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na pozadí psaní scénáře: Patrick Magee popíjí s kámošem Jayem Lee u něj v garáži a koukají na první film o King Kongovi. Patrick: "Ty krávo, to byl hodně férovej film, mohli bysme něco takovýho taky podniknout ne?" Jay nadzvedne obočí a odpoví: "Si vůl? Dneska už všichni mají přerostlý vopice u prdele a filmy o nich stojí za hovno, na tu loňskou srágoru s Lokim se nedalo dívat... Když už, tak musíme vymyslet totální slátaninu, aby se nalákalo co nejvíc lidí." Patrick: "Jak jako slátaninu, já chci dělat umění, musí se u toho lidi bát a.." Jay ho přeruší: Ty o tom víš hovno, nic si zatím netočil. Jestli do toho půjdem, potřebujeme něco fakt hustýho. TY VOLE co třeba Bigfoota?!" Patrick: "Cože? Ten je z pohádek pro děti ne?" Jay:" Ten náš bude vypadat jak Predátor, bude používat luk a šípy a tak, to bude maso." Patrick:" Okey, ale já to budu režírovat, chci si to už taky zkusit." Jay: "To to bude vypadat, víš aspoň co znamená kontinuita nebo já nevím, křížovej střih?" Patrick: "Na to seru, hlavně tam dáme hodně krve, sexuální scénu a takový ty záběry na auto, jako bylo na začátku Osvícení. Jo a víš co? V hlavní roli bude nějaká pěkná čuba, třeba naše sousedka je fakt dobrá, ta by to zahrála, no a ten yetti se do ní zabouchne a bude ji chtít taky vopíchat." Jay: "Sem před chvílí říkal, že na King Konga serem, a ty tam chceš cpát nějakou romantiku." Patrick: "Neboj, jenom jí přefikne a její starej se bude chtít pomstít. A musí tam být indiánskej šerif, teď se strašně řeší ty rasový věci a tak... Třeba ten šaman z Walkera by do toho mohl jít, můžeme mu dát věnování v titulcích na konci, to se těm rudejm zavděčíme." Jay: "To je dobrý, ale jak ten příběh s Bigfootem na ty indiány napojíme?" Patrick: "Můžem z toho udělat nějakou místní legendu a dáme tam nějakou haluz scénu se šamanstvím, to udělá atmosféru jak kráva." Jay: "No vole a ještě čarodějnictví tam přimotat nechceš?" Patrick: "Jo klidně, to by mě nenapadlo.... Ty vole, ale to nebude úplně levný, chce to dobrý masky a tak. Nezaložil bys mě? Na hercích ušetříme, najmeme prostě nějaký místní burany a napíšeme jim repliky pro retardy. A ten hlavní hrdina musí mít aspoň trochu vypracovaný tělo, jinak je to fuk." Jay: "Hele v klidu, pár dolarů splašíme, jsme v Americe, nejlepší zemi na světě! A já ti udělám kameramana, to mě docela baví." Patrick: "Tak super, dáme ještě pár piv, půjdem chrnět a zítra napíšeme scénář. Úplně to teď vidím - budem slavný kamaráde!" Jay: "No těším se jak sviňa, na tom nejde nic pokazit když se budem držet zajetejch šablon. A na konec musíme dát nějaký mega šokující zakončení a taky scénu po titulcích, to je teď strašně cool. Ale to pořešíme zítra." ___ Jednu hvězdičku posílám tomuto roztomilému projektu jenom za masky a za nezpochybnitelný guilty pleasure náboj závěrečné třetiny. Jinak strašlivě amatérský shit, po jehož zhlédnutí mám nutkání své vymyšlené reportáži ze zákulisí urputně důvěřovat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mno... Po Big Legend jsem zavětřil a ucítil v lesích Britské Kolumbie další podivný pach, patřící zřejmě neznámému primátovi... Místní mu říkají Bigfoot a domorodci Oh-Mah. Začátek začíná slibně, ale při prvním zamručení jsem dostal nepříjemný pocit. Ne ze strachu, ale že to bude blbé. A bylo. Úvodní duo hned jak vyleze na břeh přestane asi úplě myslet. Úplně vypustí, že byli kamenováni i že někdo v noci ukradl hadry... Prostě pohoda. Oproti poznatkům je zdejší Bigfoot na vyšší vývojové příčce Bigfootů. Je to druh Bigfoot přemýšlivý asi... :-). Partička vidláků byla celkem vtipná, ale jakmile se tam objevil Ropotámo Pražského výběru, říkal jsem si za kterým kapradím asi číhá Michal Kocáb... Ponaučení? Do lesů Severní Ameriky a Kanady nejezděte ani souložit, ani pytlačit... Naštvete ducha mrtvého náčelníka. Howgh... Dvě masky z kůry. * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina snímku hrozná ale hrozná nuda. Potom sa to síce rozbehlo, aj gore scén bolo dosť, sem-tam nejaké to napätie, ale dejová linka ma moc nenadchla. Prišlo mi to ako taká rozprávka pre dospelých, dokonca aj Baba Jaga tam bola. A ten koniec, no neviem, bolo síce cítiť že sa tu niekto snažil, ale výsledok bol aj tak len konina. Priemer. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Téma BigFoot nebo chcete li Oh-Mah mě nikdy moc netáhlo. Určitě se to nezmění ani po téhle " opičárně ". Hodně slabý 2 hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Väčšina postáv to má za pár sekúnd za sebou, ale tomu s tou rozlomenou čeľušťou som fakt nezávidel. Horor, ktorý čo sa týka príbehu nič špeciálne neprináša, ale sledovať túto nerovnú partičku v takto nasnímanom atmosférickom lese je celkom slušný pôžitok, špeciálne v HD. Až občas zabudnete sledovať samotný dej. Ono to nakoniec možno najviac pripomína Predátora, len sa mustíte zmieriť s nejakou tou z prsta vycucanou mytológiou. Najlepšiu masku má jednoznačne bosorka, príšery sa maskérom príliš nepodarili. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Má to parádní rozjezd (sražení chlápka) a super atmosféru až do prvních šípů v krků a masáží očí. Pak se to ale zvrtlo na totální kokotinu. Šamanství, čarodějnice, opičí 1+kk a nejvíc mě dojebala ta scéna, kdy frajerka sežere kus lidského masa a tu kostičku před ním brousí o kámen, kdy následně se s tou tří centimetrovou kostičkou v PUSE ožene tak, že chlupáč odletí 5 metrů daleko. A ten závěr radši ani rozebírat nebudu. Hvězda za sympatickou, pěknou Casey Gagliardi a druhá za výbornou atmosféru do cca 50. minuty (zde, to pro mě skončilo) a sem tam to dobré Gore. (430. hodnocení) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Netroufám si tipnout, která droga stojí za scénářem, každopádně to byl určitě dobrej matroš, protože tohle nevymyslíš. S úspěchem se dá pouze předpokládat, že pachatel se pravidelně sjížděl při sledování Predátora a Esmeraldy a v rauši pak své halucinogenní poluce vzrušeně vyťukával na své umaštěné klávesnici. Překvapivě slušné gore a jedna z nejděsivějších filmových čarodějnic, která by si díky opravdu zdařilé masce zasloužila i samostatný film, samosebou od někoho jiného, vytahují tuhle nezvládnutou kokotinu ze skládky na lehce nadhodnocenou dvojku. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený lesní survival slasher, který vyloženě oživil atmosféru 80. let. Bigfoot trhá, láme, střílí lukem... všechno je parádně vidět, žádné digitální efekty, ale klasická ruční práce. Nejlepší byl ten týpek s rozmašírovanou čelistí, jak se plazil lesem a hekal... :-) To byl hnus no... Sympatická holčina v hlavní roli, je na ni pěkný pohled. Prostředí lesa super, nějaká ta exploitace ze strany buranských lovců (které potom exploituje ten Bigfoot). Závěr otvírá dveře pro sequel a velmi mile překvapil. "Prvotní vztek" je lesní, dravá jízda, kterou jsem si užil od začátku do konce. /80%/ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po prvních recenzích a nadšených ohlasech jsem se těšil na něco mimořádného, ještě že jsem se podíval na aktuální stav tady i na IMDB díky tomu brutálnímu poklesu v hodnocení jsem šel do filmu opatrněji a to nejspíš zachránilo život mému DVD přehrávači. Tenhle film mohl být naprostá pecka, ale naprostá. Začátek je normálně fajn, dva docela slušní herci, krásná příroda a začinající malinké zmínky o chlupatém monstru. Když dojde k nehodě, je to vše ještě docela v pořádku. Dobrý hudební podkres, sem tam vykoukne nebo zafuní dvoumetrový dobytek a i když musíte přežít bandu kokotských pytláků a naprosto zbytečné kecy, těch prvních 45 minut uteče docela v pohodě. Následných deset minut je na pět hvězd jako prase. Výtečná řezničina, skvělý gore efekty, dobře udělaný Oh-Mah. Říkal jsem si ''sakra, tak proč tak málo procent'? To co přijde potom si nedokážu vysvětlit. Magee absolutně netušil kam dál a tak ve filmu najednou je všechno a nic. King Kong, Blair Witch, Čarodějnice, Predátor, Indiáni, nafouklá stopáž, příšerné dialogy a kurevská nuda. Scénář je prostě jedna velká zhovadilost a je to zatracená škoda. Kdyby prostě měl film hodinu dvacet a po dejme tomu 30 minutách by nejdřív vopičák vykosil pytláky, pak naháněl mladou dvojici, do toho dorazila banda dobrovolníků a policajtů na pátrání, přišlo další ultimátní gore a dobrý konec, měl by Magee zaděláno na béčko roku. Ne vole, on tam musí srát čarodějnice, indiány a podobný mrdky. Když ten šerif říká, že nesmíš mít zbraň, protože by tě vycítil na kilometry, tak přijdou do lesa a šerif vytáhne z batohu pistoli....tvl to už sem řval hystericky do polštáře. No a ten konec z Predátora 2 byl už třešničkou na dortu vrcholu sraček. Strašný. Jako člověk přes triky....špica, jako režisér a scénárista absloutní dement. Největší promarněná šance v béčkách v tomhle roce.40%. ()

Reklama

Reklama