Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Konečně důkaz, že Amerika sedmdesátých let byla jeden neskutečně velký bordel :)...Ale vážně - atmosféra filmu je nezapomenutelná, střídání výjevů z běžného života a psychedelických scén se Samovým synem, nevázanost té doby, střet disca a punku (Punk´s not dead!!!) a dusno horkého léta tvoří opravdu skvělou kombinaci. Navíc humor na správných místech, "trocha" neslušné mluvy a výtečné herecké výkony...A díky Spikovi Lee to všechno drží perfektně dohromady. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh vyprávějící o jednom létu jednoho roku v New Yorku. Jednom vrahovi, jednom psu, jednom punkerovi a dalších hrdinech. O perverzním manželovi, který podvádí svou ženu a nebo i o jednom instalatérovi. Hromada někdy až absordních postav, které však mají svůj smal a význam. Skvěle natočené scény s vrahem a kostkami (=kostky jsou vrženy :)). Spike Lee ve velké formě. Hromada hereckých hvězdiček, které spojuje tento skvělý režisér, který si v tomto filmu střihl i menší roličku moderátora. Nemohu se rozhodnout, ale dávám 4*. Na tu pátou malinko chybí, ale co není ted může být příště ;-) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Portrét sklonku sedmdesátých let v New Yorku z pohledu jedné generace. Výtečný scénář, skvělý soundtrack, velmi dobří herci a nad tím vším dokonale precizní režie. Výtečná záležitost, která bez problému ustojí i celkem značnou stopáž. Narozdíl od spousty jiných snímků má totiž co říci. A navíc to říká opravdu stylově. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně vzorovej Spike Lee. Naláká Vás na dobovku ze sedmdesátých letech, na sériového vraha, na vyšetřovačku...a pak jediné, co z filmu vlastně zůstane, je atmosféra, o které to vlastně je a příběh to vlastně vůbec nemá. Naopak tu potkáváte sérii týpků z ulice, sledujete vývoj psychologie jejich postav. Chvílemi máte pocit, že je to film absolutně o ničem, ale tím správným stylovým střihem to Spike pořád udržuje v jakémsi zájmu. Co je ale důležité zmínit, tak že tu herecky září John Leguizamo v ne úplně hezké roli, což je pro něj netypické, a pak především punker Adrien Brody, který předvedl asi dosud jeho nejlepší výkon, co jsem vůbec viděl. V jinak docela nezávislém, nevýrazném a příběhově prázdném filmu si to totálně ukradl pro sebe a ze všech mě jeho osud a úděl zajímal nejvíce. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

První půlhodina byla celkem o hovnu, soudruhu Bláho, a postavy natolik iritující (zhulený Brody vypadá jako by mu na hlavě vybuchl ohořelý kaktus, Leguizamo je slizký jak hvězda gayporna zalitá v želé, pak nějaká povrchní pipka atd.), že se mi vážně nechtělo další skoro dvě hodiny (S. Lee neslyšel o střihu) čekat, co z toho nakonec vyleze. Atmosféra sedmdesátých mě nebere, dusná léta nenávidím, o vrahovi se v tom akorát pindá (chci krev, já chci krev!:-)), marně jsem hledala důvod kousnout se do zadku a vydržet. Spike Lee se mi zatím trefil do vkusu jedině "Spojencem" a ani tím bych si nebyla jistá, nehrát v tom Clive Owen;-). Takže nedokoukáno, znuzeno, smazáno a druhý pokus si hóóóódně rozmyslím. Současný dojem tak 30%, ale hodnotit nebudu - třeba v sobě jednou najdu dostatek trpělivosti a zjistím, že to není úplně marný film. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)
  • Skutočný Samov syn, David Berkowitz naozaj tvrdil, že k ďalšiemu vraždeniu ho nabádal démonický pes Harvey patriaci susedovi Samovi Carrovi. Ten však naopak tvrdil, že sa s Berkowitzom nikdy nestretol. (BlackTom)

Reklama

Reklama