Reklama

Reklama

Děsivé dědictví

  • USA Hereditary (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když zemře Ellen, matriarcha rodu Grahamů, začíná rodina její dcery rozplétat záhadná a čím dál tím děsivější tajemství svých předků. S přibývajícími odhaleními se čím dál více snaží překonat svůj neblahý osud, který zřejmě pronásleduje celý jejich rod a pomalu ničí vše, co znají. (Vertical Entertainment)

Diskuze

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Akira777 , ledzepfan

Mě se zamlouval už od začátku :-D tak hutnou, depresivní a zkličující atmosféru jsem snad ještě nezažil ve filmu.

Bohužel musím souhlasit. To dokázala už ta zmíněná Čarodejnice, když někdo přišel z něčím jiným, neobvyklým leč naprosto skvělým, ale většině lidem se to nelíbilo a hned to odsoudili jako sračku, když to nebyla kokotina typu série pach krve, resident evil, saw apod. což nemá s hororem nic společného. Já prostě neberu přehnáné nechutné násilí jako formu hororu, i když to asi svým způsobem horor je (minimálně horor pro oči, aby zvládly takovou sračku vůbe dokoukat).

FialovaMaska

FialovaMaska (hodnocení, recenze)

Prosimtě kde v tomhle vidíš dnešní hororový mainstream? Stokrát víc než dnešním mainstreamem se to inspiruje 70kovou érou. 

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

TheWhiteWolf

No, ono ale to The Witch narozdíl tady od Hereditary "doplatilo" na svou náročnost a odvahu nedat dnešnímu hororovému světu to co očekává. Ten film je vrstevnatý, nečernobílý, snový a nutí diváka vyskočit z tempa všedního dne. Naproti tomu Hereditary nenabízí o moc více než všudypřítomný hype. Kabátek má snahu vypadat jinak, ale pod ním je to zase akorát Rková variace na dnešní hororový mainstream (s Conjuringama v čele). Asi můžu ocenit snahu, ale pro mě tady toho moc není. 

na příspěvěk reagoval TheWhiteWolf

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Ale že mě to upřímně nepřekvapuje (více třeba Čarodejnice) ten film by mohl krájet jak katanou atmosféru na nekonečné plátky a má tady ubohých 57% a jiné rádoby horory, které tomuto ani nesahají po kotníky mají vyšší hodnocení a jsou opěvovány, i když jsou sračky.

na příspěvěk reagoval Akira777, ledzepfan

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Ale no tak kdo zapříčinil, že už není Hereditary v červených číslech?! :-( :-D ten film je skvělej.

tron

tron (hodnocení, recenze)

JUWA

Ani mne sa to nepáčilo. Ešte to, že ušiel z miesta nehody, by sa pochopiť dalo. To sa deje relatívne bežne aj u nás. Čo ti policajti a sudcovia, keď ťa chytia, zrátajú, ale nie je to nereálne. Človek môže byť v šoku alebo je to proste zmrd, ktorý si myslí, že keď zrazí a zabije človeka a utečie z miesta nehody, že mu na to nikdy neprídu. Čiže toto mi nevadilo. Ale to, že tam následne nedali ani jednu scénu, v ktorej by sa riešil nejaký právny dopad na Petra, tak to mi vadilo.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Normalni ludia cakaju na policiu ti ostatni ujdu a ked ich chytia idu za mreze za utek z miesta cinu. Samotna nehoda sa riesi zvlast

na příspěvěk reagoval tron

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

JUWA

Tak právě že byl mimo, nečekal na policii (on by upřímně čekal málokdo, ani z těch "normálních"), a vyšetřování pro film nebylo podstatné, příp. může být v některé z vystřižených scén.

Popřípadě se to Grahamovým podařilo nějak ututlat, zakamuflovat...

Někdo tu taky pronesl zajímavou myšlenku, že mohli být stoupenci kultu i mezi policií.

na příspěvěk reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Ale policia ti kasle na to ci si v soku,zhuleny,zdrogovany a pod. Ked spravis nehodu,mas cakat do prichodu policajnej hliadky a nie si ist domov .Hned rano ho mali zbalit.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, Predkozka

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Inak na nete som prave cital o Paimonovi a inych diabloch...je ich kopa...odkial sa vie ako sa volaju? Alebo je to len cele nezmysel? Napr demon Beleth vraj napisal diabolsku kniu matematiky....Paimon chodi na tave... a pod. O si o tom mam mysliet?

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

"Onanie na perníku" :-DDDDDDDDDDD

Btw - s tím převtělováním a tak (např. jak si Paimon myslel, že je Charlie, když byl v Charlie, a i pak chvíli posléze v Peterovi) - velice zajímavá myšlenka!!

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

JUWA

Už se to tu (o nějakých pár příspěvků níže) docela rozebíralo...

Zřejmě jak byl zhulený, zmatený a v šoku (navíc možná už částečně pod vlivem Paimona), holt jednal ukvapeně a moc u toho nepřemýšlel; nehledě na to, že už ta akce jako taková (Charlie na party, oříškový dort, etc...) byla zřejmě nějak v Paimonově režii.

na příspěvěk reagoval JUWA

Uživatel Idée_fixe smazal svůj příspěvek.

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

V USA nie je trestné ujsť od miesta nehody ? A je normálne īsť spať keď ste práve zabili sestru ?

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Naprosto zbytečně dlouhé a pasivní .Nic originálního. Všechno jsem to už někde viděla akorát v lepším podaní .Mám ráda některé pomalé filmy ,ale tohle byla fakt nuda a navíc a mě to místo přišlo i jako komedie, zrovna tam, kde to mělo být co nejvíc vážné. Herecké výkony průměrné až podprůměrné a kdo vybíral herce tak to vypadalo jako by je vybíral rovnou z ulice . Třeba to mělo být záměrně, ale u mě to mělo efekt ještě horší. Film pro mě neměl atmosféru jakou potřebuji a jediné co mohu pochválit byla občas dobrá hudba.Po dokoukání jsem byla ráda , že film konečně skončil a tak to být rozhodně nemá.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Mě to sedlo, ale do 5* tomu něco chybělo. To "něco" bylo asi poslední půl hodiny (nebo tak nějak). Nějak mi to neladilo - jaky by se přeplo na jiný film. Ovšem do té doby skvělé. Miluji filmy, kde si neustále musím říkat - co se to sakra děje? 

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Predkozka , Predkozka

To by docela dávalo smysl.... Vlastně, když tak o tom zpětně přemýšlím, dost věcí do sebe krásně zapadalo a bylo (relativně) logické, jen se holt u toho musí víc žhavit bedna. ;-D Což mně osobně nevadilo.

Jinak to s těma tělama bez hlav ve finále byl fakt mazec, pravda... ;-)

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Jasně, nebylo potřeba tam ukazovat např. scény ve špitále, etc. (ve filmech taky většinou nejsou scény, kdy někdo jde na záchod, ale je jasné, že tam chodí :))), navíc se klidně může jednat o některou z vystřižených scén.

Predkozka

Predkozka (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Samozřejmě, že bylo(ne nutně prácí toho démona, ale např. toho magického rituálu dalších spirituálních sil), bylo to předurčeno aby se to stalo, proto jsou všichni obětní beránci bezhlaví, součást rituálu.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

tron

spomalovalo by to príbeh. nebolo to preňho podstatné. navyše ten film celkovo narába s časom tak, že aká doba odkedy ubehla sa dozvieš len z rozprávania postáv (týždeň od pohrebu volajú z krematória, keď toni collette stretne joan spomína sa už odstup niekoľko mesiacov...).

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Související novinky

Indie Doctor Strange je hit

Indie Doctor Strange je hit

22.05.2022

V posledních několika týdnech do kin vstoupily hned dva filmy s tematikou multiverza, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Everything Everywhere All at Once. První z nich se podle předpokladů… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Reklama

Reklama