Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezdařený atentát na ruského mafiánského bosse Vadima Kaljagina má své krvavé následky. V jeho pozadí totiž stál Alexův strýc Boris, který se nikdy nesmířil s tím, že to byl právě Vadim, kdo Godmanovy vyhnal z Ruska. Zaplatil za to životem a zbytek rodiny smrti unikl jen o vlásek. Dmitrij se od svého vyhnání do londýnského exilu utápí v depresích a alkoholu, je tedy na Alexovi, aby zajistil rodině bezpečí. Po počátečním váhání spojuje síly s Borisovým přítelem, izraelským byznysmenem ruského původu Semjonem Kleimanem. Ten ho na jednoduchém příkladu soupeření mezi McDonaldem a Burger Kingem přesvědčí, že člověka jako je Vadim lze porazit pouze trpělivým budováním vlastní konkurenční sítě, která ho pomalu a nenápadně vytlačí z jeho obchodních pozic, až nakonec ztratí důvěru i podporu vlivných kruhů z nejvyšších pater ruského státu. Pokud si ovšem Alex myslel, že si při tom coby pouhý správce Kleimanových financí neušpiní ruce, ošklivě se mýlil. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Hovnex 

všechny recenze uživatele

Už druhej díl a pořád to pro mě postrádá šťávu; příběh se nerozvíjí, postavy působí až skutečně neskutečně a Huba byl k smíchu. Snad se Roden v dalších dílech rozjede, aby tak mohl celou McMafii rozporcovat a předělat na pobočky Levných knih. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Informací je hodně, postav jakbysmet. Jejich množství bych omezil a víc se zaměřil na ty stěžejní, u kterých poměrně kloužeme po povrchu. Vždyť se ani pořádně nedokážeme dostat k samotnému Alexovi. To jeho strýc Boris měl nechat odstranit mafiána Vadima, který rodinu kdysi vyhnal z Ruska. Ovšem právě jeho rakev teď rodina oplakává. Pomsta? Co třeba trpělivým budováním konkurenční sítě, která půjde proti Vadimovým zájmům? Alex dlouhodobě investuje na rozvíjejících se trzích. Jenže vyprat špinavé peníze korupčního politika Kleimana, to je jiné kafe. Je fajn, že se podíváme do Prahy, Karel Roden zatím moc fajn. Zejména kaskadér Martin Hub naopak úplně nepřesvědčil. Baví mě stárnoucí patriarcha Dmitrij (Alexej Serebrjakov), který se utápí v depresích a alkoholu. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama