Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Realizačně velkorysá adaptace stejnojmenného bestselleru Mishy Glennyho (česky vydalo Argo v roce 2009). Scénář napsal na Oscara nominovaný Hossein Amini (Drive), režíroval žánrový specialista James Watkins (Žena v černém, Černé zrcadlo), hlavní roli nejmladšího člena ruské mafiánské rodiny Godmanových, žijící v londýnském exilu, ztvárnil James Norton (Šťastné údolí, Vojna a mír, Grantchester). Ve chvíli, kdy začne temná rodinná minulost ohrožovat život jeho otce i dalších blízkých, je Alex Godman, dosud bezúhonný absolvent elitních západních škol a majitel prosperujícího investičního fondu, nucen jednat. Postupně je vtahován do kriminálního prostředí, kde musí bojovat nejen o bezpečí těch, které miluje, ale i o svou duši. Jedním z ústředních témat na pozadí dramatického příběhu osmidílné série – jak napovídá název – je globalizace organizovaného zločinu, kterému se také nevyhnula tzv. mcdonaldizace. Novodobé mafiánské války se vedou spíše v zasedačkách než v ulicích, utrpení a zmařené životy za sebou ale zanechávají stále stejné. Natáčelo se v různých koutech světa (Velká Británie, Rusko, Chorvatsko, Česká republika, Indie, Izrael). Série vznikla v koprodukci britské veřejnoprávní BBC a americké společnosti AMC. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po pár dieloch som to vzdal. Na môj vkus je to až príliš rozťahané a charizma hlavného hrdinu, ktorý sa z finančníka postupne mení na nového Kmotra, je podľa mňa nulová. Príliš sa tam venujú finančným machináciám a úkor poriadnej krvavej mafiánskej omáčky. Potešila ma aspoň účasť českých hercov, ktorí si pre zmenu zahrali Čechov, keďže sa dej odohráva aj v Prahe. Takže za mňa je to len priemerný seriál, ktorá ma nezaujal natoľko, aby som ho sledoval ďalej, ale kto má rád pomalšie seriály o ruskej mafii, tak asi bude spokojný. 5/10. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

BBC umí natočit i novodobou mafiánskou podívanou. Špinavý byznys se dnes odehrává v honosných kancelářích a na opulentních večírcích, většinou pod rouškou dobročinných akcí. Každý správný mafián má top bankéře, který umí pracovat s účty a fondy, jako cukrář s těstem. Špinavý prachy z nelegálních obchodů protáhne přes půl světa a ejhle vše je v cajku. Kdo nechce hrát s pravidly McMafie, tak okusí staré metody. Násilí a zbraně. Příběh mladíka z ruské, mafiánské rodiny, který chce vést košér život, ale nějak z toho zkrátka nejde vystoupit, ať chce sebevíc. Jeho přeměna v chladného mafiána je dokonalá. Minimalistická podívaná s luxusní atmosférou a lokacemi. Hodně konverzační, minimum akce. A hlavně James Norton nám ukazuje, jaký by byl parádní 007. Velmi britský, okouzlující a bondovský. A doufám, že i bude. Chtělo by to druhou sérii. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Nemůžu dát víc, i kdybych chtěl. Tenhle seriál totiž působí strašně nevyváženě a někdy dost naivně. Má to své světlé stránky, jako například hlavní, herecké duo a pak hlavně herecký výkon Alexova otce, v podání výtečného Alexeje Sebrjakova, zbytek je však jen průměrná podívaná, plná klišé, u které jsem leckdy jen nechápavě kroutil hlavou. Namátkou otřesný Marek Vašut s Karlem Rodenem, předávání peněz za bílého dne na silnici plné lidí, nebo zbavení se konkurence. A úplný konec tomu taky moc nepřidal. Takovému, charakterovému přerodu jsem naposledy uvěřil Genny Sevastanovi v Gomoře, ale tady ani náhodou. Nejenže je to mnohem lepší seriál, ale Salvatore Esposito také mnohem lepší herec. I když se na Jamese Nortona celkem fajn kouká, je to zatím z mého pohledu asi tak vše. Tři mínus. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě jsem si musel vzpomenout na Kmotra. I tady nechce mít hlavní hrdina s kriminální minulostí svojí rodiny nic společného, ale stejně jako Michaela Corleoneho i jeho nakonec okolnosti semelou. Jen se tady jedná o mezinárodní zločin na té nejvyšší úrovni, do kterého jsou zapleteny jak ruské bezpečnostní špičky, tak třeba izraelský politik či český ex-policista. Vše se tedy odehrává v kulisách Moskvy, Prahy, Londýna, ale i Bombaje či španělských letovisek. Zejména domácí prostředí pro mě bylo plus. Kor když mu vládl jako vždy perfektní Roden. Nicméně alfou a omegou celého seriálu bylo, jak se představitel hlavního hrdiny popasuje se svojí proměnou a musím říct, že i když James Norton rozhodně není Al Pacino, zvládl to skvěle. Bavili mě i herci ve vedlejších rolích a zejména Merab Ninidze v roli hlavouna ruské mafie byl naprosto bezchybný. K dokonalosti tomu sice něco málo chybělo, ale to vem čert. Doufám v druhou řadu. 85% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Tyhle války se dnes vedou v zasedačkách, ne v ulicích..." Ano, ale i v těch "zasedačkách" lidé umírají. Skvělý seriál o "rodinách", mafiánských i těch skutečných. A také o tom, že když něco máte v krvi, tak vás to stejně dožene. "Vlevo je salonek míru a vpravo salonek války, do kterého chcete vstoupit?" ()

Galerie (182)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se natáčel na několika místech na světě: Bělehrad (Srbsko), Praha (Česká republika), Tel Aviv (Izrael), Mombaj (Indie), Moskva (Rusko), Istanbul a Izmir (Turecko), Káhira (Egypt), dále ve Velké Británii, Belize a Chorvatsku. (Yardak)

Reklama

Reklama