Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Londýn roku 1982. Třiadvacetiletý Patrick Melrose, který je v zajetí všepohlcující závislosti na heroinu, si letí do New Yorku vyzvednout popel svého zesnulého otce. Přestože ujišťuje nejlepšího přítele Johnnyho, který je závislý stejně jako on, i své dva objekty milostného zájmu Debbie a Julii, že bude v New Yorku abstinovat, má před sebou víkend plný zhýralé zábavy. Zatímco Patrick brázdí ulicemi Manhattanu ve snaze získat drogy, pronásledují ho vzpomínky na otcovu krutost a matčin nezájem. Během svého pobytu potká staré známé - dávnou kamarádku a důvěrnici Anne Eisenovou, krásnou a nedosažitelnou Marianne Banksovou a své někdejší dealery jménem Chilly Willy a Pierre. Po katastrofálním pohřbu za účasti otcových přátel si Patrick sáhne až na dno, když to v úpěnlivé touze potlačit svou minulost přežene s pestrým koktejlem drog a alkoholu. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

wanry02 

všechny recenze uživatele

Bohužel, pro mě trochu zklamání. Nejdřív ale začnu s plusy. Velmi se mi líbila hravost a skvělé zpracování po filmařské stránce a hlavně zvukové i kamerové ztvárnění, no a pak už tradičně famózní výkon Benedicta Cumberbatche, který je na takovéto role podle mě nejlepší na světě. No a pak tu byla obsahová část, ve které bych ani nevěděl z celého dílu skoro o co jde kdybych si nepřečetl obsah a i záživnost nebo nějaké hlubší zaboření do příběhu pilotní díl také nenabízí. 60% ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děje je tam zatím tak málo, jako ukázek kvalitního herectví ze strany Benedicta Cumberbatche v tomto seriálu. A zatímco příběh je nucen si ztěžka klestit cestu skrz skoro nekončící scény plné sebestředného vyšilování a fetování hlavní postavy, Cumberbatchův nesporný talent se zase musí prodírat haldami hystericky přepjatých teatrálních gest a přehrávaných grimas. Patrick Melrose je, zatím soudě podle prvního dílu, vlastně takový, jako poslední dvě série Sherlocka - sebestředný, narcistický, vizuálně vymazlený, dějově minimalistický, zaměřený výhradně na hlavní postavu, jen se rýsuje býti hlubším a nepochybně depresivnějším. Nutno ale dodat, že i těch pár záblesků Cumberbatchova talentu ve chvilkách, kdy zas a znova nepředvádí "Sherlocka", stačí na to, aby mě seriál zaujal, a také na to, abych jeho pilotní díl ohodnotila třemi hvězdičkami. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„What's the point of a fucking window if you can't jump out of it?“ V jiném rozpoložení by mi možná vadilo, jak moc na efekt je to celé udělané a že jde v podstatě o „quaalude scénu“ z Vlka z Wall Street roztaženou na hodinovou stopáž, ale momentálně mi Melrose svou temností, nihilismem a cynickým humorem přesně padl do noty a nemůžu se dočkat pokračování. Cumberbatch je krom toho v nejlepší formě, styl přesně odpovídá tomu, jak moc/málo je protagonista střízlivý a co se mu zrovna honí hlavou, tempo prakticky nepolevuje a hudební doprovod tvoří skvělé písničky jako „Wild World“ od Cata Stevense. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch v hereckej kreácií na ktorú u neho nie sme zvyknutý. Napriek šialenosti je tu veľa zábleskov potenciálu a hlbšej traumy, ktorá mi príde natoľko zaujímavá že sa chcem dozvedieť viac. Drogy - väčšinou používané ako down prvok vo filmoch a seriáloch s depresívnych presahom je v tomto prípade zobrazený tak trošku funny. Funguje to. Má to tempo a zaujímavé postavy. Som zvedavý na ďalšiu časť. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pustila jsem si to naslepo, jen s vědomím, že tam hraje Benedict Cumberbatch (výborný). A fakt sem na to nebyla připravená. Takže jsem hodinu sledovala feťáka, říkala si WTF?! a pokládala si otázku, co byl jeho otec za hovado. A kde byla jeho matka. A jestli se na to vůbec chci dívat. Nejradši bychspontálně dala dvě hvězdy, ale čím víc o tom přemýšlím... tak se mi do toho vlastně vůbec nechce, protože je mi jasné, že tenhle díl byl důležitý a musel ukázat, jak je to teď, protože PŘEDTÍM... A já tak trochu tuším, co předtím bylo a fakt se mi to nechce ověřovat. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama