Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Připravte se na čistou pravdu o britské smetánce. Tato minisérie sleduje Patricka Melroseho od jeho privilegovaného, ale hluboce traumatického dětství, přes těžkou závislost na návykových látkách v mládí, až po konečné zotavení. Minisérie Patrick Melrose, natočená na motivy uznávané románové řady spisovatele Edwarda St. Aubyna, se škodolibě naváží do britské smetánky, zatímco zachycuje děsivou životní pouť titulního hrdiny z jeho hluboce traumatického dětství přes závislost na návykových látkách v dospělosti až po konečné zotavení a spásu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) hraje Patricka Melroseho, aristokratického a nehorázně zábavného playboye snažícího se ze všech sil překonat újmu, kterou mu způsobili jeho násilnický otec i matka, jež otcově chování mlčky přihlížela. Děj ryzí televizní ságy, která je vtipná i napínavá zároveň, se dramaticky překlenuje z jižní Francie šedesátých let minulého století přes zhýralé osmdesátky v New Yorku až po počátek třetího tisíciletí v decentní Británii. Každému z pěti románů je v seriálu věnována jedna hodina, přičemž každá z epizod vypráví o několika složitých a náročných dnech v Patrickově životě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Patrick Melrose to u mě měl velmi těžké. I přes všechny jasně viditelné kvality, jsem měl dost velký problém si pustit po prvním díle druhý díl. První díl je velmi dobře natočený, ale pro mě to byl ze začátku hodně silný drogový trip, na který jsem nebyl připravený, a trochu mě odrazoval od dalších dílů. Jenže druhý díl tohle všechno smetl ze stolu a přinesl něco úplně jiného. A dost nepříjemného a svým způsobem i děsivého. A tady jsem se chytl a věděl jsem, že chci vědět, jak to s Patrickem dopadne. A na téhle vlně jsem se nesl až do konce. A můžu říci, že jsem dost spokojený. Ne všechno bylo dokonalé. Některé věci mě přišly trochu zbytečnější, ale ta pointa je, i tak mrtě silná a působivá. Režisér Edward Berger odvádí parádní práci a je radost sledovat, jak umí prodávat dialogy, a jak si hraje se střihem a propojováním scén a času. A to se ani nezmiňuji, že z herců vytahuje jedny z nejlepších výkonů jejich kariér. Benedict Cumberbatch je pan herec, a tady to znovu dokazuje. Jeho výkon je hodně tlačen na přehrávání, drogové a alkoholové výjevy, ale taky je plný skutečných a silných emocí, ze kterých mrazí v zádech. Jennifer Jason Leigh má zajímavou roli, a její výkon je velmi dobrý, a samotná role vůbec nebyla lehká a ona jí zvládla moc dobře. A nakonec jsem si nechal démonického Huga Weavinga, který si ukradl celou druhou epizodu pro sebe, a je zde neskutečně skvělý, až z něj jde strach a respekt. A i zbytek obsazení předvádí výborné výkony, které podporují hlavní herce. Osobně mě dost sedla i ta kritika společnosti, strach z opakováních chyb, a taky to že některé rány se nikdy nezahojí. Opravdu mě moc potěšilo, že seriál toho nabízí mnohem více, než se na první pohled zdá, a že některé věci do sebe začnou zapadat až později. Není to divácky snadná podívaná, ale kdo to vydrží, tak ho čeká zajímavá odměna. Patrick Melrose je luxusní mini série, která stojí za to vidět. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

obstojná minisérie,která ovšem ani vzhledem k řešeným tématům nedokáže naplno chytnout u srdce.Za mě nejlepší první dva díly...na hraně parodie se pohybující Cumberbatch v první díle okouzlující,druhý díl se skvělým Weavingem naopak nejsilnější.Zbytek jsem projel tak nějak na autopilota.Fajn vidět,ale stačilo jednou...60% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, tak toto bol precízne vypracovaný scenár o tom, ako môžu rodičia dokonale zničiť život svojim deťom. Podotýkam, čo sa týka psychologickej stránky, najmä v prípade Patricka, ide o presnú štúdiu stavov, ktoré môže u ľudí takéto chovanie vyvolať. Z tohto pohľadu pre mňa veľký prínos. Avšak nezabudlo sa tu ani na humor, ktorý pramenil hlavne v sarkastických Patrickových poznámkach, hlavne na otca. Užil som si ich hneď v prvej časti do sýta. V rovine drámy tiež nemám čo vytknúť, niektoré scény ma veru riadne stisli za srdce a poriadne s ním zakmásali. Oceňujem tiež ako sa nápadito a inteligentne odkrýval celý ten Patrickov životný príbeh a príbeh jeho rodiny pred očami diváka, v ktorom jednotlivé subžánrové zložky spolu fungovali ako dokonale namazaný stroj. No a čo sa týka Patricka... neskutočný výkon, to najlepšie čo zatiaľ tento herec ponúkol... absolútne. Kto má aspoň trochu rád Benedicta Cumberbatcha, tak táto záležitosť je jednoznačne povinnosť. Čo dodať... bude to vo mne rezonovať riadne dlho. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

První díl je jedna obří, neskutečná jízda.Benedict získal můj obdiv, tohle je podle mě hodně složité zahrát. Navíc on si hraje i s hlasem, o to více zaujme. Další čtyři díly se vezou v trošku pomalejším a jiném duchu. Ale každý je o nečem jiném a uvidíme zdali se kruh událostí uzavře. Kdybych to měla shodnotit jednou větou, tak tohle byla jedna velká psycho síla. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tohle je hrozně silná věc. Na první pohled upoutá fantastická kamera, v níž se různé druhy snímání mění podle duševních stavů hlavního protagonisty, ale neméně skvělej je i perfektní soundtrack. Rozhodně bych vypíchnul maskéry, kteří dokázali uvěřitelně postaršit jak Cumberbatche, tak i Jennifer Leigh a fantasticky nesnesitelného Pipa Torrense. Především je to ale herecké odstínění různých poloh hrdiny v podání Benedicta Cumberbatche, co tomu dodává potřebnej drive. Ať už je Patrick Melrose sžíravě sarkastickej, v rauši, roztřesenej na odvykačce nebo o samotě zhroucenej, budete mu to zobat z ruky. Tady opravdu dokazuje, jak silnej hereckej rejstřík má. Tahle minisérie rozhodně není pro slabý povahy - budete střídavě naštvaní, zhrození a stočení v křečích smíchu. Je to emoční horská dráha, kterou stojí za to absolvovat. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Mladý Patrick Melrose, kterého hraje Sebastian Maltz, má tmavě hnědé oči. Dospělý Patrick má však modro-zelené oči. (tedvidek94)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama