Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Připravte se na čistou pravdu o britské smetánce. Tato minisérie sleduje Patricka Melroseho od jeho privilegovaného, ale hluboce traumatického dětství, přes těžkou závislost na návykových látkách v mládí, až po konečné zotavení. Minisérie Patrick Melrose, natočená na motivy uznávané románové řady spisovatele Edwarda St. Aubyna, se škodolibě naváží do britské smetánky, zatímco zachycuje děsivou životní pouť titulního hrdiny z jeho hluboce traumatického dětství přes závislost na návykových látkách v dospělosti až po konečné zotavení a spásu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) hraje Patricka Melroseho, aristokratického a nehorázně zábavného playboye snažícího se ze všech sil překonat újmu, kterou mu způsobili jeho násilnický otec i matka, jež otcově chování mlčky přihlížela. Děj ryzí televizní ságy, která je vtipná i napínavá zároveň, se dramaticky překlenuje z jižní Francie šedesátých let minulého století přes zhýralé osmdesátky v New Yorku až po počátek třetího tisíciletí v decentní Británii. Každému z pěti románů je v seriálu věnována jedna hodina, přičemž každá z epizod vypráví o několika složitých a náročných dnech v Patrickově životě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vynikající minisérie, které samozřejmě herecky vévodí Benedict Cumberbatch. Přesto, že se tu řeší těžká témata, jako je závislost, sexuální obtěžování rodičem a rozpad rodiny, potažmo člověka, dokáže seriál zároveň pobavit. Jedinou vadou na kráse je pro mě to, že jde o tak krátký seriál. Než se stačíme s postavami více sžít, už je konec. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná série ze světa mladých, nadějných a bohatých. K tomu pod vlivem drog, chlastu a otce despoty, který si vzal, co se mu namanulo. Drsné zrcadlo určité vrstvy lidí a tak trošku i doby, ve kterém vládne Benedict Cumberbatch svým až démonickým přístupem k herectví. Jen možná škoda, že mi to k pětihvězdičkové palbě přišlo moc natahované. Námět by se dal klidně zkrátit do podoby solidního filmu. Pořád se ale jedná o hodně slušnou daramatickou stylovku, která je silná v průběhu, ale trošku strádá v závěrečné pointě. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Benedikt je obzvláště v prvním dílu, naprosto geniální. Ty jeho drogové tripy jsou prostě šílené. Musím přiznat, jsem uvažovala jestli se mám dívat dál, protože mi bylo poněkud nevolno. Nicméně jsem pokračovala ve sledování  a naštěstí už to nebylo, tak vyhrocené i když... Ne nadarmo se říká, že dětství jednoho poznamená na celý život a prachy samy o sobě nikoho šťastným neudělají. Zde se to názorně předvádí s tím pravým břitkobritským suchočerným a sarkastickým humorem až jeden neví jestli se má smát, řvát nebo zvracet. Jooo, nevyřešené vztahy s rodiči dají jednomu zabrat a nést si břemeno nenávisti celý život na hrbu bez toho, že jste jej schopni zahodit, je strašně těžké i pro tři, natož pro jednoho. Patrick mi, aniž bych o to stála, otevřel staré rány a proto je pro mě, tak naprosto uvěřitelný a to se jeden ani nemusí narodit se stříbrnou lžičkou v puse.  Za mě 100% ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Intenztívna miniséria, ktorej bez akéhokoľvek argumentu a právom kraľuje Ben vo svojej najlepšej roli zatiaľ (sorry, Sherlock). Prvá epizóda je dvojsečná zbraň. Tá preštylizovaná jazda navnadí diváka na niečo, čo sa naozaj ďalšie epizódy neopakuje a niekoho môže tá náhla zmena tempa a rozprávania odradiť. Kto však vytrvá, pochopí, že úlohou prvej epizódy nie je zabaviť, ale vyvolať otázky, ktorých nepríjemné odpovede rezonujú nielen v Patrickovej minulosti, ale aj v jeho zničenej prítomnosti a budúcnosti a teda aj v nasledujúcich štyroch temnejších, smutnejších a zovretejších dieloch. A či už sa v nich preberajú motívy lásky, rodiny, depresie, alkoholizmu či osamelosti, všetko dokáže zahrať na správnu strunu. Zvyšok hercov zdatne sekunduje (samozrejme, že neexistuje nikto iný, kto by mohol zahrať démonického otca lepšie, než Hugo) a z formálneho hľadiska funguje všetko bezchybne či už kompozíciou záberov, roztrasenou "opitou" kamerou alebo dobovou vyčančanosťou aristokratických bytov, hotelov a letných sídel patriacich odporným snobom. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

První díl je jedna obří, neskutečná jízda.Benedict získal můj obdiv, tohle je podle mě hodně složité zahrát. Navíc on si hraje i s hlasem, o to více zaujme. Další čtyři díly se vezou v trošku pomalejším a jiném duchu. Ale každý je o nečem jiném a uvidíme zdali se kruh událostí uzavře. Kdybych to měla shodnotit jednou větou, tak tohle byla jedna velká psycho síla. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Mladý Patrick Melrose, kterého hraje Sebastian Maltz, má tmavě hnědé oči. Dospělý Patrick má však modro-zelené oči. (tedvidek94)
  • V roce 2014 Benedict Cumberbatch řekl v jednom rozhovoru, že by si rád zahrál literární postavu Patricka Melrose. Za pár let se mu to podařilo. (tedvidek94)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama