Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat ke kořenům. Intriky, strategie, pletichaření, klamání tělem. To co jsme měli tak moc rádi primárně na starších sériích, kdy ještě nebyly k dispozici obří rozpočty, ani všeobecný poprask kolem něčeho neviděného. NejGOTovatější díl osmé série, infarktová scéna s drakem a psychologicky hutná horská dráha pro Daenarys. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Nejdříve se nás snažili dojmout rekapitulací toho, kdo vlastně zařval v předchozím díle, pak to snažili odlehčit pijatikou s rozdáváním prebend (v seriále, který je známý svým přístupem k chlastu to bylo dost slabý). Pak stejně jako u nás, jsme zjistili, že se všechno rozkecá. Následně přišlo překvapení technického pokroku, někdo vynalezl balistu. Což je na draky jak puška na koroptve a jak torpéda na parníky. To nikdo nemohl čekat. Nicméně jsem zjistil, že v Kings Landing mají podobné problémy jako ve Winterfelu. Hradby a věže solidní, ale absence příkopu a instalace pouhých jednoduchých vrat tuto koncepci dost pochovávají. Aspoň že ty věže, oproti Winterfellu obsadili těžkou technikou. Kdyby to rozdělili do dvou dílů a trochu na tom zapracovali tak to nemuselo být tak hrozný. Jeden díl se mohl věnovat aftermathu předchozí bitvy a další mohl být cesta a příchod ke Kings Landing. Takhle to všechno působilo uspěchaně a odfláknutě. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má smysl pozastavovat se nad tím, proč Daenerys nenařídila spálit Greyjoyovy lodě, když byla s Drogonem pár desítek metrů nad nimi? Má ještě vůbec smysl pozastavovat se nad tím, proč se jeden z nejlepších a nejchytřejších seriálů, co byly kdy natočeny, měnil od začátku páté série kousek po kousku ve stupidní limonádu pro teenagery, kde v závěrečné sezóně postavy nejvíc zajímá, kdo s kým chodí a kdo s kým spí? Má ještě vůbec smysl vyjmenovávat všechny chyby, kterých se tvůrci zase dopustili? Nemá. Všichni už na to kašlou. Od scénáristů, přes režiséry, herce, až po kostyméry a rekvizitáře. Sansa má prvních dvacet minut nakřivo paruku a ve scéně s hostinou na Zimohradu je v jednom momentě před Daenerys postaven hrnek ze Starbucks. Kdyby to alespoň střihač pořádně viděl, možná se dal ten hrnek třeba odmazat, když si toho všimli fanoušci po celém světě. Ale, co na tom vlastně sejde? Bez kvalitního scénáře nikdy nenatočíte nic kvalitního a to ani s daleko lepšími režiséry a daleko lepšími herci, než těmi, kteří v GoT zbyli. Pětihvězdičkáři, kteří, zjevně podle jejich hodnocení, viděli jen a pouze tento seriál a nikdy nic jiného, se budou radovat do konce a my ostatní se na to dodíváme ze setrvačnosti. Jsem ráda, že víc sérií nebude. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci zkratkovitého scénáristického pojetí mohl být tento díl přeskočen, dilaogy jsou beztak unylé (první polovina je na spaní, druhá se snaží intrikovat, ale ..nevím.., oproti tomu, jak fungují knihy i jak fungovaly předešlé serie nezajímavé, místo jemným psychologických hrátek a drsných zvratů (chápu, už je konec) autoři jen nahodile, povrchně řeší pseudozápletky než se dozvíme, kdo usedne na trůn. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem od týhle epizody zase tolik nečekala, doufala jsem jenom v epizodu lepší než tu minulou, ale co si budem povídat, stálo to opět za hovno. V týhle epizodě se krom konce prakticky nic nestane, všechno je monotónní výplň z dialogama, který bych i já napsala líp, chlastání a slavení. Na začátku se Dany rozhodne jmenovat Gendryho na lorda (už si nepamatuju čeho přesně, možná Bouřnýho konce?), což mi přišlo jako totální pičovina, vzhledem k tomu, že se o tom s nikým neporadila, Gendryho prakticky nezná, navíc Gendry s tím nemá totálně žádný zkušenosti apod. Gendry po jednom šuku následně požádá Aryu o ruku a vyzná jí lásku (jak v nějaký romantický komedii), což Arya odmítne (ani se jí nedivim). Celkově vztah Aryii a Gendryho je jedna z věcí, co mě sere nejvíc. Jejich romanťárně aboslutně nerozumím, stejně jako jejich motivacím apod., proto se radši přesunu k dalšímu bodu - párování snad všeho. Jako by nestačila Arya s Gendrym, Jon a Daenerys ještě nám DD přidali Jamieho s Brien, co to kurva. Jasně, že Brien vždycky Jamieho milovala, ale Jamie k Brien necejtil ani hovno, přesto ho však po tom, co zjistí, že je panna, chytne záhadný příliv nadrženosti a rozhodne se ošukat nepoužitý maso (už jsem říkala, jak moc divný to bylo?). Jona s Daenerys a jejich románek snad ani víc rozebírat nemusím, stejně tak jako Jonovu debilitu, když se rozhodne svoje tajemství říct Sanse. (Úspěšně se začínám dostávat do zhruba půlky epizody.) Alee kdopak se nám to tu objevil z ničeho nic a odnikud? Bronn! Ano přesně tak, Bronn se nějak záhádně dostal k Tyrionovi s Jamiem a... nezabije je, v klidu si pokecaj a Bronn zase odejde. Jamie a Tyrion ho nechali odejít jako by nic, co do píči? A teď přichází úžasná akční scéna (kéž by) - Dany si letí v pohodě po obloze, když tu najednou.. šípy sestřelí jejího druhýho draka. Sakra pořiďte tý holce brejle, vždyť ani chudák neviděla tu obří skupinu lodí na širým moři. Co jí ale musím nechat - sama šípům uhýbá jako kdyby měla plot armor, hmm, čím to asi bude. Díky bohu už se dostávám ke konci, kterej to všechno aspoň trochu vytáhl, počkat vlastně ne. Dany jde vyjednávat ze Cersei (samozřejmě se tam dostane za pár hodin, stejně jako Euron, ale co si budem povídat, v Game of Thrones maj přece všichni rakety v prdeli), která zajmula Missandei, jak nám samozřejmě neukázali (stejně jako jak se to dozvěděla Dany), protože to očividně ani tvůrci neví. A Cersei jí nezabije.. má před sebou doslova 5 hlavních důležitejch postav a ona je NEZABIJE. A neříkejte mi sračky typu "při vyjednávaní se nazabíjí", je to Cersei, tý je to sakra u prdele. Místo toho zabije Missandei, Dany se nasere a konec epizody. Ano jsem velmi nasraná a mohla bych to tu rozebírat ještě víc do hloubky, ale na to seru, už tak je to dlouhý jako ranní sraní. Hodnocení: 3/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama