Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je jedno, že mě nenávidí, hlavně když se mě bojí." Tak Daenerys je jasně napsaná postava...z bojovnice proti tyranii se stává tyran...tak to bývá. Co mi na epizodě vadí nejvíc je začátek boje...minule jsme viděli, jak samostříly Železného loďstva rozstřílí během pár minut draka i celé loďstvo...to jsem nevěřil tomu, jak rychle to stíhají nabíjet...a tady naproti tomu na draka stihnou vystřelit dvakrát a ještě minou. O drakovi s ohněm ničícím kamen a přesto si neporadí s pár zombíkama, ani nemluvě. :-D A tak nejlepší je Jaime, a Hound, kterýmu chvíli trvá, než přijde na to, že by bráškovi moh useknout palici. :-D ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě paráda a ještě větší radost mám z nenávistných komentářů tady :) Jestli ti hejteři nadávali i po Krvavé svatbě? Takovéhle finále se dalo očekávat. I někteří z moudrých rádců to tušili. Snad jen vzdání se jedné pomsty je trochu méně pochopitelné, ale ani tomu se moc nedivím, když vidím ten spálený ksicht říkat "dopadneš jako já". ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Katastroficko-válečný spektákl s několika úžasnými momenty (Tyrion a Jaime, Ohařova linie), celá epizoda ale stojí na velkém mindfucku (na nějž nás ale tvůrci dlouho postupně připravovali!), jenž poslední epizoda SNAD dostatečně podpoří a vytěží. Pokud ano, dočkáme se adekvátního hořkosladkého závěru, jaký si GoT zaslouží... ()

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už je zklamání jak prase. Zoufalá rozhodnutí postav, ignorování nastavené dějové logiky, dramatizace prostřednictvím prázdných dlouhých záběrů, blbé skony důležitých aktérů a občas katastrofální střih (souboj Jamieho a Eurona bych lépe sestříhal i já po deseti pivech). Naprosto zabitý potenciál osudového finále, ve které jsem pořád věřil (a ve které budu ještě trochu doufat v epizodě poslední). Nebýt Ohaře, je to čistokrevný scénáristický průser. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většina těch nekritických pábitelů, kteří by dali pětihvězdu i za crossover GoT vs Princezna Fantaghiró, nejspíš nestíhala měnit plínky. Ono to totiž vypadá, že je to epic a že konečně dostali, co chtěli. Tzn. draka v plné akci, vykošťovací rubačky pěkně za plného světla, výraznou redukci postav... . A to, že je to úplně mimo ducha nejen knižní předlohy, ale i prvních ser.řad, že je to jeden velký kinder-fan service, že se z toho stala typicky americká scénáristická břečka...to už spousta lidí nevnímá. Ano, epizoda má 80 min., ale dobrá třetina je jen ničení a akce ve stylu mortal revenge. Scénáristi si to tak ohavně zjednodušili, že není problém dovtípit se, co se bude dít dál. Kdo doufal v nějaký zajímavý zvrat, nebo pointu, bude zklamaný. Ano, je otázka, jestli bylo vůbec možné uspokojit diváka, který si liboval v parádních scénářích prvních řad. A kdo ví...možná to takto Martin naplánoval, ale nějak si myslím, že pokud knihy dopíše, vydá se jinou cestou. Nemůžu říct, že byla tato epizoda vysloveně špatná, bylo tam i pár pěkných momentů, ale jako celek je to bolestně prázdné a tupé, fantazie a nápadu prosté. Většina postav si zasloužila dočista jiný scénář, případně konec. Smutný závěr jednoho seriálového fenoménu. Teď už je totiž vcelku jedno, co se bude dít v šesté epizodě. PS: dost mi vadí, že pokud někdo hodnotí hůř než za 4*, dělají z něj pábitelé hatera a trolla. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)

Reklama

Reklama