Reklama

Reklama

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Béčko jako sviň, které nehorázně odírá a sprostě vykrádá jak čínský folklór, tak i USA klasiku Men in Black (minimálně inspirace tam je). Nicméně sympatické hlavní obsazení a nečekaně povedené vtípky, drží tenhle slepenec nad vodou. Romantický příběh lišky (Liu yYifei), co si přijde po letech vzít svého zachránce, nyní neúspěšný pracovník v zoo, oddělení slonů, Hanson (Willliam Feng), který se marně pokoušel stát hercem a zároveň dluží pár nepěkným existencím peníze. Ten příběh je načrtnut hrozně skečovitě a zkratkovitě, vztah hlavní dvojky, prakticky bafne ze vzduchu, žádný vývoj, příchylnost atd., jak by to mělo být. Místo to se rejža soustředil na souboj hlavní dvojky s úřadem proti míšení démonů a lidí. Kromě hlavní dvojky, je tam naprosto geniální partička gangsterů, která se vždy do něčeho připlete, povedené pop-kulturní narážky na čínské reálie filmů/seriálů, a jeden geniální odkaz na západní vězeňské dílo (více neprozradím:). Velmi povedený vizuál, slušné efekty, hudba. Na druhý celovečerní film rozhodně slušná práce, s pečlivým scénářem, to mohla být pecka, takhle je to sympatické béčko, kde nadhodnocuji a chválím Liu Yifei za skvělý výkon opilé lišky, eso William Feng tady tahá za kratší konec provazu. Nečekal jsem, že film s nedokonalým scénářem může zachránit humor a hlavní obsazení.A doporučoval bych změnu názvu na Handsome and the beast:) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že Čínska fantasy produkcia stratila tú svoju rozprávkovú poetiku, ktorou nás pred 20 rokmi a nižšie obstarávali pravidelne buď z vnútrozemia, alebo z prístavného ´´mestečka´´ menom HongKong. Neduhy západu, alebo len nesprávne pochopenie ich základov? Každopádne sa na to celkom dobre pozerá, ale je to nuda a nemá to grády. Proste ďalšia z desiatok podobne vyšumelých fantasy, kedysi veľkého bijca na poli tohoto žánru. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, ale súčasne divný film, možno absenciou znalostí čínskej mytológie som niektoré veci celkom nepochopila. Vizuálne sa mi to páčilo a príbeh tiež nebol zlý. Celkovo z toho mám ale zmätený dojem. ()

Reklama

Reklama