Reklama

Reklama

Recenze (3)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, ale súčasne divný film, možno absenciou znalostí čínskej mytológie som niektoré veci celkom nepochopila. Vizuálne sa mi to páčilo a príbeh tiež nebol zlý. Celkovo z toho mám ale zmätený dojem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že Čínska fantasy produkcia stratila tú svoju rozprávkovú poetiku, ktorou nás pred 20 rokmi a nižšie obstarávali pravidelne buď z vnútrozemia, alebo z prístavného ´´mestečka´´ menom HongKong. Neduhy západu, alebo len nesprávne pochopenie ich základov? Každopádne sa na to celkom dobre pozerá, ale je to nuda a nemá to grády. Proste ďalšia z desiatok podobne vyšumelých fantasy, kedysi veľkého bijca na poli tohoto žánru. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Béčko jako sviň, které nehorázně odírá a sprostě vykrádá jak čínský folklór, tak i USA klasiku Men in Black (minimálně inspirace tam je). Nicméně sympatické hlavní obsazení a nečekaně povedené vtípky, drží tenhle slepenec nad vodou. Romantický příběh lišky (Liu yYifei), co si přijde po letech vzít svého zachránce, nyní neúspěšný pracovník v zoo, oddělení slonů, Hanson (Willliam Feng), který se marně pokoušel stát hercem a zároveň dluží pár nepěkným existencím peníze. Ten příběh je načrtnut hrozně skečovitě a zkratkovitě, vztah hlavní dvojky, prakticky bafne ze vzduchu, žádný vývoj, příchylnost atd., jak by to mělo být. Místo to se rejža soustředil na souboj hlavní dvojky s úřadem proti míšení démonů a lidí. Kromě hlavní dvojky, je tam naprosto geniální partička gangsterů, která se vždy do něčeho připlete, povedené pop-kulturní narážky na čínské reálie filmů/seriálů, a jeden geniální odkaz na západní vězeňské dílo (více neprozradím:). Velmi povedený vizuál, slušné efekty, hudba. Na druhý celovečerní film rozhodně slušná práce, s pečlivým scénářem, to mohla být pecka, takhle je to sympatické béčko, kde nadhodnocuji a chválím Liu Yifei za skvělý výkon opilé lišky, eso William Feng tady tahá za kratší konec provazu. Nečekal jsem, že film s nedokonalým scénářem může zachránit humor a hlavní obsazení.A doporučoval bych změnu názvu na Handsome and the beast:) ()

Galerie (56)

Reklama

Reklama