Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesta na svobodu je volná, nastává den útěku. Matt a Sweat vědí, že sebemenší chyba může znamenat konec jejich dokonalého plánu. Situace se značně zkomplikuje ve chvíli, kdy se na oddělení vrací potrestaný vězeň Vrahoun. Ten má s Mattem nevyřízené účty a prahne po jeho krvi. Rozrušená dozorkyně Tilly se mezitím nervově zhroutí a zdá se, že nedokáže zradit svého věrného manžela. Blíží se osudový večer, který vše změní. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre väzňov Matta a Davida prichádza deň D. "Vrahoun" je prepustený zo samoväzby a jeho návrat využije Matt k tomu aby počas vychádzok došlo na dvorci k potyčke. Tilly dostane do dielne dozorcu preradeného z inej väznice, ktorý na rozdiel od tých v Dannemore patrí k tým, ktorý dodržujú predpisy a pravidlá. Aj keď Tilly vie, že Matta s Davidom má o polnoci čakať s autom, pri večeri s Lyleom sa zrúti a skončí v nemocnici. Napriek tomu sa dvojica dostane von z väznice a chladnejšiu hlavu má prekvapujúco práve David, ktorý napriek tomu, že Tilly neprišla navrhne racionálnejšie kroky ako Matt a tak sa dvojica vrahov na úteku chystá skryť v horách. Dozorca prezradí Mattovi čo sa po potýčke bude diať a prečo sa nesprísni vo väznici režim, Lyle vedľa manželky v nemocnici rieši, že psy nežrali celý deň...Mohlo to byť podstatne lepšie. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už při sledování prvních deseti minut, kdy Paul Dano utíká ze své cely až k poklopu, jsem si vzrušením cvrkl do gatí. Snad poprvé v celém seriálu hraje originální hudba (o známé písničky jinak není nouze) a kamera následující našeho protagonistu je jednoduše dokonalá. Proplouvá úzkými prostory, aby se ladně přehoupla do pohledu první osoby a plynule přešla do širokého záběru, který je vyvrcholením předchozích 4 epizod. Takhle vynikající sekvence se jen tak nevidí, už vůbec ne co se seriálové tvorby týče. Dalo by se říct, že kamera je v téhle epizodě dalším z protagonistů, protože na sebe strhává pozornost a je vyloženě vyzývavá. ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších seriálových epizod, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl (snad tuším od dob Twin peaks: The return). Nejen pro skvěle zvládnuté dlouhé jednozáběrové scény. Vynikající díl. ()

Reklama

Reklama