Reklama

Reklama

Tunisko, hvězda Afriky

(TV film)
  • Francie Tunisie : L'étoile de l'Afrique (více)
Francie, 2011, 53 min

Režie:

Eric Bacos

Obsahy(1)

Jedinečnou arabskou zemí od vlídného Středomoří po drsné pouštní oblasti. V hlavním městě Tunisu navštívíme historické centrum zvané medina, zastavíme se v dílně cizeléra i v krámku výrobce tradičních pokrývek hlavy. Nedaleké Kartágo na nás zapůsobí pozůstatky někdejšího slavného punského města. V přístavu Kelibia se zúčastníme prodeje ryb a na poloostrově Cap Bon budeme obdivovat svěřence sokolnického klubu.
Čtvrté svaté město islámu, Kairuan, nás ohromí Velkou mešitou a mešitou „prorokova lazebníka". Nahlédneme pod pokličku výroby klasických orientálních pochoutek makrúdů, tkaní tradičních koberců i neobyčejných svatebních šatů. Prohlédneme si vesnici s troglodytskými příbytky a budeme svědky starodávného způsobu lisování olivového oleje. Cestu zakončíme na jedné z největších palmových plantáží, kde se pěstují proslulé datle. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

Una111 

všechny recenze uživatele

Tušíte-li někde nějaký problém, nejlépe ho obejít v bačkorách z velbloudí kůže, po špičkách a ještě k tomu na míle daleko! Ale cílem bylo ukázat islámský ráj a toho bylo dosaženo. (Nutno ovšem podotknout, že film byl natočen r. 2011, tedy teprve na počátku tzv. arabského jara. Dnes by mohl takový dokument vypadat trochu jinak. Mohl...)(1) ()

Reklama

Reklama