Reklama

Reklama

Podzimní vzpomínky

(festivalový název)
  • Írán Khaterat e Pa’eezi (více)
Trailer
Írán / Ukrajina / Česko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Stárnoucí ukrajinský sochař těžce snáší smrt své ženy, ale příchod mladé irácké běženkyně do vesnice způsobí, že mu opět začíná chutnat život. Zatímco však záblesky nové lásky přinášejí ztracené teplo, jeho naděje znovu ohrozí mladý voják, který se mu stane sokem. (Festival íránských filmů)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Nejprv musím vyzdvihnout nádhernou kameru a vůbec technickou stránku filmu, které filmu dodali jisté poetično. Tím ale moje chvála bohužel končí. Scénář a práce s herci byly strašné. Tři hlavní ukrajinští herci by určitě byli výteční, kdyby je režisér nenutil do těžkopádných (a zdlouhavých) scén a jejich dialogy nešustily papírem. Nemůžu si pomoct, ale víc než lacinou love-story jsem v tom nedokázal vidět. Své poselství, mělo-li být prtiválečné, film nedokázal předat. Po mých rozpacích při závěrečných titulkách mě dorazil sám režisér (a scénárista v jedné osobě) při diskusi, když prohlásil, že film měl mj. ukázat, že "válečná zkušenost může lidi sblížit" a že pro nás tedy válka "může být i pozitivní", přičemž na závěr nezapomněl dodat, že si přeje, abychom žili ve světě bez válek a měli se rádi. (...!) ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Pekelná artistně-amatérsky-íránská záležitost, ze které čiší snaha o upřímně krásný a čistý film, ale leze z toho harlekýnová doslovná lacinost, které se cynici vysmějí a romantici se u ní... asi zastydí nebo nevim co. Nechci o tom moc víc psát, neb se sám stydím, že jsem ještě v přítmí hned po konci vypadnul ze sálu, abych tu devadesáti-minutovku trapnosti neprotahoval o rozhovor s autorem, který to bez jakékoliv ironie jistě myslel skvěle, upřímně a snažil se, jak nejvíce mohl; ale tady prostě je ta sklizeň marná, marná, marná. [20%; 2018-01-11 BioOKO Írán::ci] ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama