Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Geniální vyšetřovatel Keith Flick se vrací ke královské policii, když se objeví sériový vrah „B“. Tajemný mladík Koku může být jeho spojencem, nebo cílem. (Netflix)

Recenze (6)

novoten 

všechny recenze uživatele

The Beginning - 90% - Těžko říct, jak by takhle široce rozkročená slévárna žánrů uspěla v hrané podobě. V té animované jde ale o nevídanou možnost zjistit, jak vedle sebe funguje temná krimi jak z nejlepší éry Davida Finchera, odlehčená vyšetřovatelská týmovka a až biblicky znějící fantasy s regeneracemi a rituály. B je jedním z těch případů, kdy zcela chápu, že na někoho už je těch překročených hranic moc a výsledek pro dotyčného zavání neslučitelným zmatkem, já ale mezi jednotlivými náladami přeskakoval s nadšením a těšil se jak na akční scény, tak na nervy drásající naháněčky nebo osvětlující flashbacky. Succession - 70% - Ústup od hlavního směru, který diváky tak trochu trápí. Jak miniaturním počtem epizod, kdy je tři roky očekávaná sezóna pryč za jeden delší večer, tak rozestavěním charakterů. Keith, jakožto nejoblíbenější postava, tráví celou dobu oddělen od hlavního dění a i když je epizoda s jeho doznáním zdaleka nejsilnější, nelze se ubránit pocitu, že více by v tomto případě skutečně bylo více. Snad toto drobné přešlápnutí na místě neznamená nedostatek inspirace, protože málokterý seriál mi svým raketovým startem v posledních letech udělal takovou radost. Proto budu jedině rád, když se krimi a fantasy zase promíchají, než aby jen stály vedle sebe. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Zbytečně překombinované, možná až zbytečně tvářící se složitě u triviálností, což bývá neduh mnoha podobných japonských seriálů. V podstatě to z jejich řady nijak nevybočuje: animací, hudbou, ani příběhem. Je to vlastně taková průměrná podívaná, ale pokud nejste zvyklí na krimi, asi vám to dá zase něco nového. 50 %. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

3. anime od Netflixu a dle mého nejpovedenější. Silné a hlavně zajímavé postavy, příběh není zas tak předvídatelný a kdyby tam nebyl asi 3x MEGA infodump a příběh by nechal na divákovi zjištění všech okolností, tak tomu dám i víc. Bohužel se tam však kecá více, než všeho jiného. A konec, ten radši nezmiňuji... Po 3. anime od Netflixu (Violet Evergarden, Devilman Crybaby) jsem si uvědomil jistou podobnost. První episoda exceluje, následné až moc vypráví a obkecávají, další poté hrají až moc na emoce (místo dobře napsaného scénáře vidíte postavu brečet potoky slz, ale nic to s vámi nedělá), poté na vás hodí veškerý infodump a nehorázně uspěchají konec, který ve vás nechá jen zklamání. Do toho všeho hraje až-moc-výrazné-hudby... Jsem zvědav na Netflix anime čtvrté... Pěkný detektivní příběh se zajímavými postavami však tak úplně nestačil, i když mnohokráte příjemně překvapil. Hlavní detektiv byl super, objevoval se zde i střídmý vtip a nikdy jste opravdu nevěděli, jestli někdo zemře nebo ne. Refreshing. Rozhodně doporučuji ke skouknutí, prozatím nejpovedenější Netflix anime. Learn to read numbers... 60 % ()

Packal13 

všechny recenze uživatele

Úžásná kombinace krimi a fantasy prvků, zabalená do překrásnýho příběhu s úžasným outro songem. Škoda pouze momentů, kdy i v extrémně vážných momentech se musí objevit to klasické anime absurdní odlehčení příběhu. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První čeho si člověk všimne na tomhle anime je animace, která je opravdu slabší. Na druhou stránku to ale silně kompenzuje velice povedený soundtrack. Další věc, které si všimne je pak chaos a trochu silnější prostředí. Chaos ve smyslu kombinace různých prvků dohromady, kdy tu máme fantasy, thriller, drama, sci-fi a akční, což ještě nesourodě kontrastuje s technologiemi, dobou a prostředím. A silnější prostředí, že se autoři nebáli choulostivějších etických otázek a trochu ladění do goru. Po příběhové stránce, pokud by se autoři zaměřili na krimi laděné trochu v sci-fi prostředí (s tajným vládním programem), tak by z toho anime vzešlo mnohem lépe, než když tam zamíchali onen prvek nadpřirozena. Po dramatické stránce je tu právě docela dost zajímavých momentů a je tu několik geniálních postav, takže to nepůsobí nudně. Dále je tu také trochu humoru, který je ale místní, protože je to spíše ohledně každodenních návyků, které mohou být viděny všude, než něco vynuceného, aby se vysloveně člověk zasmál. Nejvíc to ale zabíjí konec, který je největším klišém boje vlastních ideálů oproti osudu. Na druhou stranu se mi líbil onen výsledek scény konfrontace Flicka a Rosse, kde byl jasně viděn vnitřní boj mezi pomstou, zásadami, základními podněty zachování se a manipulace. ()

kiwizak 

všechny recenze uživatele

"We'll never fit in." - Koku. Detektivní příběh, který se rozvine v něco úplně jiného, než jste čekali. Zhruba první dvě epizody skoro nevíte, jestli to náhodou není pokračování, takže za mě zmatení. Pak se spousta věcí naštěstí dovysvětluje a celkem to udržuje napětí, i když nic převratného. Hlavně jdete dál, protože vás zajímá jak to celé sedne dohromady (trochu kostrbatě teda). Hudba se mi líbila, ačkoli nejlepší část je asi outro. O animaci zde lidi taky mluvili, je fakt, že je trochu jednodušší, hodně statických scén taky. Takže, určitě doporučím, ale nečekejte nic převratného. ()

Reklama

Reklama