Reklama

Reklama

Al Di Meola ve Vídni 2012

(koncert)
  • Francie Al Di Meola : Jazz a Vienne 2012
Hudební / Dokumentární
Francie, 2013, 54 min

Hrají:

Al Di Meola

Obsahy(1)

Flamenkový projekt s klavíristou Gonzalo Rubalcabou. 10. května 2012 Al Di Meola s Gonzalo Rubalcabou koncertovali v pražském Rudolfinu.
Al Di Meola se proslavil v polovině sedmdesátých let jako člen Coreova elektrického souboru Return To Forever. Už jeho druhá sólová deska Elegant Gypsy z toku 1977 ale prokazuje jeho fascinaci katalánskou hudbou, ke které se vracel i po celou svou další kariéru. Natáčel tanga Argentince Astora Piazzolly a v roce 2006 nahrál sólovou desku Diabolic Inventions And Seduction For Solo Guitar.
Známý je i z působení v souborech Rite Of Strings (se Stanleyem Clarkem a Jeanem-Lucem Pontym) a The Guitar Trio (s Johnem McLaughlinem a Paco de Luciou)
Pianista Gonzalo Rubalcaba je držitelem čtyř cen Grammy, dvě získal v rámci spolupráce s Charliem Hadenem (Nocturne a Land Of Sun), dvě za své desky Solo a Supernova.
Jako kubánský exulant čerpá převážně z afrokubánské hudby. Během své kariéry hrál s velikány jazzu, například s trumpetistou Dizzy Gillespiem a pianisty Chickem Coreou a Herbiem Hancockem.
Vídeňského vystoupení se v roce 2012 zúčastnili: Maraca – flétna, Fausto Beccalossi – akordeon, Kevin Seddiki – kytara a Peter Kaszas – bicí. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo musel zbláznit. Jde o případ podobný tomu, nad kterým jsem se pozastavoval nedávno (viz http://www.csfd.cz/film/408405-ramsey-lewis/). Česká televize je v tom možná nevinně - tedy aspoň pokud jde o ten bordel ve Vídních, protože v českých titulcích převzatého pořadu se jméno města vůbec nevyskytuje. Zato se vyskytuje ve výše uvedeném Obsahu. Tak nevím. Vím jen, že -------- v titulcích pořadu uvedeno: český název Al Di Meola: World Symfonia; originální název Al Di Meola: World Sinfonia; režie Patrick Savey. ()

Reklama

Reklama