Reklama

Reklama

Sněžná past

  • Kanada Braven (více)
Trailer

VOD (1)

Joe s rodinou si chce užít klidný víkend na lovecké chatě. Místo toho zde objeví kokain, který si tu schovali pašeráci a jdou si ho vyzvednout. Joeovi začíná boj o život... Joe Braven vede pilu v odlehlé kanadské divočině. Na pile pracuje společně se svým otcem, Lindenem. Jenomže Linden není vůbec v pořádku, nedávno utrpěl v práci zranění a od té doby mu vynechává paměť. Když Linden začne jednoho večera v hospodě otravovat nějakou ženu, o které je přesvědčen, že je to jeho mrtvá žena, Joe se rozhodne věc řešit. Lékař Joeovi radí, aby měl jeho otec ústavní dohled. Joe z toho není nikterak nadšený a je mu jasné, že otec, který je mimo své výpadky paměti jinak v pořádku, nebude souhlasit. Joeova žena Stephanie navrhne Joeovi, aby vzal otce do srubu v lese a tam si o tom všem bez ní a dcery Charlotte promluvili. Joe tedy s otcem vyrazí do srubu. Ani on, a ani jeho otec nemají tušení, že si ve srubu pašeráci drog ukryli svůj kontraband. Jenže po příjezdu do srubu drogu brzy objeví. Joeovi je jasné, že pokud se darebáci objeví, půjde do tuhého. Situaci zkomplikuje Joeova dcera, Charlotte, která se skryla v kufru auta a teď je nadšená, že otce obalamutila. Joe se snaží otce s dcerou naložit do auta a z místa odjet. Je však pozdě, objeví se mafiáni, které vede jakýsi Kassen, a zprvu vyzvou Joea, aby jim drogy vydal. Joe však není dnešní, ví, že jakmile drogy vydá, darebáci je všechny jako nepohodlné svědky zavraždí. Kassen před Joem dokonce zastřelí jednoho ze svých lidí – muže, který pro Joea pracoval na pile a který drogy ukryl v Joeově srubu. Joe naoko souhlasí a prohlásí, že jde do srubu pro tašku s drogou. Ve srubu se však s otcem opevní a začnou se bránit. Joeovi se podaří ze srubu pomocí terénní čtyřkolky dostat Charlottu a poslat ji do lesa, aby zavolala o pomoc z mobilu. Kassen se svými lidmi nejenom že dobývá srub, který brání Linden, ale také pronásleduje Joea s Charlottou na čtyřkolce. Joe musí v lese doslova bojovat o život. Charlotte doběhne k místnímu vrchu, odkud zavolá matce. Ta zburcuje místního šerifa. Když se Charlotte prodírá lesem, narazí na ni jeden z Kassenových mužů, naštěstí se objeví matka, která Charlottu zachrání a muže ošklivě pobodá. Zatím se Joe vrací z lesa ke srubu, který brání Linden, ten je však těžce zraněný a je v šoku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $821,000▐ Tuctové akčné béčko, kde Momoa ukáže svoj herecký netalent, kde akčné scény sú časom čoraz viac preplácané, pritiahnuté za vlasy. Posledná tretina to už dáva dosť dole. /40%/ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě překvapuje, že se Momoa po ztvárnění postavy Aquamana ve velkoprodukcích DC studia upsal tak obyčejnému a poměrně nevýraznému béčku, jakým Braven je. Vlastně co stojí v této podívané za pozornost, je snad právě jen charismatický Jason a samozřejmě přenádherná kanadská krajina, čehož si ovšem byli zřejmě vědomi i sami tvůrci, neboť její krásu, podmanivost a neopakovatelné kouzlo dávají na obdiv diváckému oku více než cokoliv jiného. Momoa se pak též sice snaží dávat najevo své přednosti, i když s těmi hereckými to také zrovna nepřehání, nicméně jako jedné z nových akčních hvězd to stačí k dostatečnému zaujetí. Zbytek z filmu ovšem už tolik radosti nepřináší. Zápletka je obyčejná, nepříliš nápaditá, bez výraznějšího tempa, zatraceně předvídatelná, napětí zde též moc nefunguje a tvůrci se tu snažili i o větší množství dramatických situací, ale ani tam se nedá hovořit o úspěchu. Atmosféra pak sice působivá je, ovšem jen díky zmiňované kráse přírody. Vytknou jinak musím ale i poměrně málo akce, která navíc ještě k tomu není přes své množství ani příliš záživná. Celkově jde zkrátka o takový slabší průměr, který sice nenudí, na druhou stranu ale nepřekypuje ani kdovíjakou zábavností, či živelností. Neurazí, nenadchne. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

To jsem tak jednou projížděl kinematografii Momoy, když jsem narazil na Braven. Přesně ten typ filmu na večer, od kterého nečekáte nějakou duchaplnou podívanou, spíš jen zábavu na absolutní vypnutí celého organismu. A to vám přesně Braven nabídne. Céčkové zpracování s béčkovými herci (tedy, pokud beru jen Momou a Langa, jinak bych asi musel pokračovat v abecedě). Příběh absolutně stupidní, až vám vlastně nepřijde tak pitomý. Za velké plus považuji luxusní natáčecí exteriéry v zasněžené krajině, to přece jen trochu pozvedne mé hodnocení. Jak jsem již zmínil, tak zápletka s drogami je již tisíckrát ohraná, jednání postav je přímo na ránu, ale řekněme si na rovinu. Člověk jednou za čas potřebuje vidět takový film. Rozpočet byl asi nula nula nic, ale i tak se zde najde pár lepších kousků, ať už jde o hody se sekerou (Momoova postava by s tou přesností měla začít dělal snad nějaký sport), nebo i ucházející bitky, které nepůsobí jako pěst na oko. Závěr s pastí také docela slušný. Jsem nadšen. Film dostane maximum, co může. Za mě dávám 60 % ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Linden (Stephen Lang) asi před rokem utrpěl úraz a zhoršuje se mu paměť. Joe Braven (Jason Momoa) chce proto strávit víkend se svým nemocným tatíkem sám bez manželky a dcery. Na odlehlé chatě čeká otce a syna nemilé překvapení, protože pašeráci si zrovna přišli pro schované drogy... Jednoduchý příběh mohla zachránit nekompromisní akce, ale ani tady se snímku nedaří nahnat nějaké body k lepšímu hodnocení. Záporáci jsou nezajímaví a bez charismatu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Klasické“ akčné béčko s malým rozpočtom a ešte menším scenárom. Spolieha sa najmä na (v tomto filme však akosi neprítomnú) charizmu Jasona Momou. Obvykle pôsobí dojmom, že by vedel sám holými rukami odtiahnuť pokazený kamión do najbližšieho autoservisu, avšak ako drevorubačský majster (a to sme si mysleli, že najabsurdnejšie filmové povolanie mal opravár stožiarov vysokého napätia John Travolta v Life on the Line) neprevádza nič svetoborné. Ťažko povedať, čo ho viedlo k tomu, že si tento zázrak aj pekne krásne odprodukoval. Skôr mi to pripadalo tak, ako keby si nebol istý tým, či bude do konca života dostávať ťažké milióny za Aquamana v DC a tak si nenápadne pootvoril zadné vrátka s ambíciou zaplniť dieru, ktorá vznikla po tom, čo Statham začal pokukovať po predsa len ambicióznejších akčných veľkofilmoch (Meg, série Rýchlo a zbesilo a Expendables) a tým pádom v lacných béčkach nemal kto hrať. Nie je na tom nič zlé a akční fanúšikovia majú po podobných tituloch stále hlad. Len sme možno niektorí od Jasona čakali viac, neviem. Akože nič proti ničomu, kedysi sme sa na podobne nenáročné záležitosti pozerali a boli z nich nadšení. Ale to sme mali 17 a hrali v nich Schwarzenegger, Stallone alebo aspoň Van Damme. Teraz máme ďaleko nad 30 a už nás to proste nebaví. Ako nostalgická spomienka prečo nie, ale skrátka vyšumí rýchlejšie, ako tableta šumivého vitamínu v pohári s vodou. Stephen Lang dostal prekvapivo dobrú rolu, Jill Wagner je solídna miflka a poteší Zahn McClarnon alias Hanzee z druhej série Farga. Snežná výprava nie je úplne od veci a niektoré úmrtia sú vymyslené šikovne. Akcia je každopádne zvládnutá veľmi nudne, až podpriemerne. Logiku tu nehľadajte a hlavný zlosyn pôsobí dojmom, že jeho herecký predstaviteľ sa špecializuje na úlohy hustoprísnych policajtov v erotických video-trileroch. Nakoniec ma najviac pobavilo to, ako si Momoa dal čiapku a potom si ju nechtiac strhol obliekaním svetra. To ozaj na tom boli až tak zle, že museli ísť na prvú klapku? ()

Galerie (131)

Zajímavosti (1)

  • V úvode filmu pri havárií kamióna je tma, večer. Keď muži následne dorazia do zrubu, je denné svetlo, no neskôr pri havarovanom kamióne je opäť tma. Celé sa to udeje v priebehu jedného večera/noci. Nie je teda možné, aby bolo pri zrube denné svetlo. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama