Reklama

Reklama

Sněžná past

  • Kanada Braven (více)
Trailer

VOD (1)

Joe s rodinou si chce užít klidný víkend na lovecké chatě. Místo toho zde objeví kokain, který si tu schovali pašeráci a jdou si ho vyzvednout. Joeovi začíná boj o život... Joe Braven vede pilu v odlehlé kanadské divočině. Na pile pracuje společně se svým otcem, Lindenem. Jenomže Linden není vůbec v pořádku, nedávno utrpěl v práci zranění a od té doby mu vynechává paměť. Když Linden začne jednoho večera v hospodě otravovat nějakou ženu, o které je přesvědčen, že je to jeho mrtvá žena, Joe se rozhodne věc řešit. Lékař Joeovi radí, aby měl jeho otec ústavní dohled. Joe z toho není nikterak nadšený a je mu jasné, že otec, který je mimo své výpadky paměti jinak v pořádku, nebude souhlasit. Joeova žena Stephanie navrhne Joeovi, aby vzal otce do srubu v lese a tam si o tom všem bez ní a dcery Charlotte promluvili. Joe tedy s otcem vyrazí do srubu. Ani on, a ani jeho otec nemají tušení, že si ve srubu pašeráci drog ukryli svůj kontraband. Jenže po příjezdu do srubu drogu brzy objeví. Joeovi je jasné, že pokud se darebáci objeví, půjde do tuhého. Situaci zkomplikuje Joeova dcera, Charlotte, která se skryla v kufru auta a teď je nadšená, že otce obalamutila. Joe se snaží otce s dcerou naložit do auta a z místa odjet. Je však pozdě, objeví se mafiáni, které vede jakýsi Kassen, a zprvu vyzvou Joea, aby jim drogy vydal. Joe však není dnešní, ví, že jakmile drogy vydá, darebáci je všechny jako nepohodlné svědky zavraždí. Kassen před Joem dokonce zastřelí jednoho ze svých lidí – muže, který pro Joea pracoval na pile a který drogy ukryl v Joeově srubu. Joe naoko souhlasí a prohlásí, že jde do srubu pro tašku s drogou. Ve srubu se však s otcem opevní a začnou se bránit. Joeovi se podaří ze srubu pomocí terénní čtyřkolky dostat Charlottu a poslat ji do lesa, aby zavolala o pomoc z mobilu. Kassen se svými lidmi nejenom že dobývá srub, který brání Linden, ale také pronásleduje Joea s Charlottou na čtyřkolce. Joe musí v lese doslova bojovat o život. Charlotte doběhne k místnímu vrchu, odkud zavolá matce. Ta zburcuje místního šerifa. Když se Charlotte prodírá lesem, narazí na ni jeden z Kassenových mužů, naštěstí se objeví matka, která Charlottu zachrání a muže ošklivě pobodá. Zatím se Joe vrací z lesa ke srubu, který brání Linden, ten je však těžce zraněný a je v šoku... (TV Prima)

(více)

Recenze (129)

verbal 

všechny recenze uživatele

Srát se do famílie amerických dřevorubců není radno ani pro psychotického velkoobchodníka s chechtacím práškem. Táta má totiž průpravu u Dotraků, dědek je sice senil, ale bývalý zabiják Avatarů, máma lučištnice s permanentním premenstruačním syndromem a fracek je tak hustý, jako by právě vylezl z negerské polepšovny. No, jednoduchá ramboidní tupost je to teda řádná, režisér i scénárista měli asi neštovice, když se bral na základce Aristoteles, nebo sem tam šňupali rekvizity, nicméně nasnímali to docela líbivě, je to mile brutální a Momoň to dává vcelku charismaticky. Takže to, jak se tady dva odpadující pupušové snaží umlátit příliš optimistického Ryčího kabelkami od Vuitona, kdy jeden to patrně viděl v jazyce, nekompatibilním pro jeho míchu a bez mongolských titulků, tudíž zažil mnoho překvapení, a druhý opětkoval Blejt Ranra 2049, berte jen jako milé rozptýlení. Je to přesně na opruzenou dvojku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $821,000▐ Tuctové akčné béčko, kde Momoa ukáže svoj herecký netalent, kde akčné scény sú časom čoraz viac preplácané, pritiahnuté za vlasy. Posledná tretina to už dáva dosť dole. /40%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa rozhodne nejedná o film s inteligentným dejom, scenárom, či konaním postáv, mne táto naháňačka a vyvražďovačka v prekrásnej zasneženej prírode chutila ako už dlho nič. Film slúžiaci čisto na odreagovanie, s peknými akčnými scénami. Viac som nehľadal. A keďže môj "obľúbený" užívateľ alias trapko fugazi dal podľa očakávania odpad, je to len ďalší dôkaz toho, že film za pozretie stojí. (Zase si si musel zavolať veľkého teplého bračeka na pomoc, aby si to psychicky zvládol? :-D) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Klasické“ akčné béčko s malým rozpočtom a ešte menším scenárom. Spolieha sa najmä na (v tomto filme však akosi neprítomnú) charizmu Jasona Momou. Obvykle pôsobí dojmom, že by vedel sám holými rukami odtiahnuť pokazený kamión do najbližšieho autoservisu, avšak ako drevorubačský majster (a to sme si mysleli, že najabsurdnejšie filmové povolanie mal opravár stožiarov vysokého napätia John Travolta v Life on the Line) neprevádza nič svetoborné. Ťažko povedať, čo ho viedlo k tomu, že si tento zázrak aj pekne krásne odprodukoval. Skôr mi to pripadalo tak, ako keby si nebol istý tým, či bude do konca života dostávať ťažké milióny za Aquamana v DC a tak si nenápadne pootvoril zadné vrátka s ambíciou zaplniť dieru, ktorá vznikla po tom, čo Statham začal pokukovať po predsa len ambicióznejších akčných veľkofilmoch (Meg, série Rýchlo a zbesilo a Expendables) a tým pádom v lacných béčkach nemal kto hrať. Nie je na tom nič zlé a akční fanúšikovia majú po podobných tituloch stále hlad. Len sme možno niektorí od Jasona čakali viac, neviem. Akože nič proti ničomu, kedysi sme sa na podobne nenáročné záležitosti pozerali a boli z nich nadšení. Ale to sme mali 17 a hrali v nich Schwarzenegger, Stallone alebo aspoň Van Damme. Teraz máme ďaleko nad 30 a už nás to proste nebaví. Ako nostalgická spomienka prečo nie, ale skrátka vyšumí rýchlejšie, ako tableta šumivého vitamínu v pohári s vodou. Stephen Lang dostal prekvapivo dobrú rolu, Jill Wagner je solídna miflka a poteší Zahn McClarnon alias Hanzee z druhej série Farga. Snežná výprava nie je úplne od veci a niektoré úmrtia sú vymyslené šikovne. Akcia je každopádne zvládnutá veľmi nudne, až podpriemerne. Logiku tu nehľadajte a hlavný zlosyn pôsobí dojmom, že jeho herecký predstaviteľ sa špecializuje na úlohy hustoprísnych policajtov v erotických video-trileroch. Nakoniec ma najviac pobavilo to, ako si Momoa dal čiapku a potom si ju nechtiac strhol obliekaním svetra. To ozaj na tom boli až tak zle, že museli ísť na prvú klapku? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Akční relax nejprostšího ražení, kde u jakýchkoli hodnocení pod tři hvězdy vůbec nechápu, co dotyční hlupové čekali. Žádná intelektuální pastva, nýbrž prostě sníh, srubík, lesy, útesy, funkční Momoa, primitivní zápletka, tam a zpátky honička, lítající sekery a zbrusu nová největší filmová reklama Carharttu. V té nejlepší tradici béčkových VHS mačo oddechovek. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Znám zasněženou chatičku, kde nejhlubší je les, tam posílá Jason Momoa padouchy do nebes... Nebo spíš do pekel, srát na to kam je posílá, hlavní je, že je tam posílá celkem fajnově. Tu šípem prostřelí palici, tu sekyru zasekne do palice a tak dále a tak dále. Je drsný, je mužný je prostě synem svýho otce. Plukovníka, co vybíjel avatary nebo rozséval Smrt ve tmě. Takže pro příště by se měli všichni padouchové zamyslet, jestli jim ta trocha fetu stojí za setkání s naším duem, ale pokud hledali věčnou nirvánu, dostali jí. Osobně bych si ale radši sjela lajnu než 100 metrovej sráz. No každej podle svýho, nicméně já zůstanu u kouzelnýho prášku a do dřevorubecký verze Ramba se srát nebudu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Složte větu ze slov a slovních spojení: Oeding - za koule - si zaslouží - za Braven - lepidlem Den Braven - do průvanu - pověsit.. Barbar Lang a Conan Momoa slibovali mnohé, ale tahle tupá variace na Cliffhangera (civil má něco, co chtějí zločinci, sníh, výhoda znalosti prostředí) nemá co nabídnout. Teda pokud nevyhledáváte smích. Ten přijde, když do akce vstoupí nasraná maminka lučištnice či když drvoštěp Joe tak dlouho hledá využití pro past na medvěda, až jej najde. Nastolený trend mohla završit pointa, že ta ozbrojená skupina byla jen spolek myslivců starající se o lesní zvěř a v těch sáčcích byla krmná sůl.. Apropo, není Momoův nadočnicový oblouk ve skutečnosti brada Roberta Z´Dara? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jason Momoa mi je celkovo dosť nesympatický, nikdy som ho moc nemusel a to je v akčnom žánri tohto typu aj celkom problém, ale Braven sa mu celkom podaril. Nie, že by to bol nejaký zázrak, podobných filmov už bolo nespočet, ale ja mám pre takéto menšie, ale zato poctivé akčné filmy stále celkom slabosť. Film nanešťastie dosť zaostáva prakticky v tom najdôležitejšom, funkčnosti zápletky, tu mi jednoducho celý ten konflikt príde poriadne nepravdepodobný a prakticky aj zbytočný. Ale prevedenie je už na tom podstatne lepšie. Dejovo to neprinesie nič nové, ale je to svižné, dostatok priestoru dostanú postavy, ktoré mi vďaka tomu prišli nakoniec ešte sympatickejšie, ako je bežné a aj ten Jason Momoa je tu sympaťák. Nepredvádza sa tu a ani na nič nehrá, len je tu slušný otec rodiny, ktorý nikoho a nič nezanedbáva a keďže jeho otec trpí psychickou poruchou, chce s ním stráviť nejaký čas na chate ďaleko od všetkého, toto sa mi páčilo a tak mi vôbec nevadilo, keď sa dlhší čas nič akčné nedialo, sadla mi aj táto rodinná línia. A potom je už z toho klasická naháňačka v lesnom prostredí, ktorá kľudne mohla byť aj veľkolepejšia, tie postavy tu zase tak veľa priestoru nepoužijú, ale pozeralo sa mi na to dobre až do konca. Navyše Momoa na to nie je sám, ale páčila sa mi celá jeho rodina, konečne nie je absolútne neschopná a kompletne odkázaná na manžela a otca, ako je to zvykom, ale každý z nich sa o seba vie celkom postarať, ale len v rámci relatívnej uveriteľnosti, nič prehnané tu nikto nespraví. A Stephen Lang je samozrejme stávka na istotu, ten charizmou a herectvom všetkých s ľahkosťou zatieni. Ale chcelo by to lepších záporákov, prišli mi dosť nevýrazní a obzvlášť ich šéf. Moc nesklame ani akcia, nič výnimočné som tu nečakal a určite ani nedostal, ale predsa len film ponúkne pár znesiteľných bitiek, pozerateľných prestreliek, nejakých tých efektných likvidácií, hlavne použitím luku, ale aj pár úplných nezmyslov. Tie dva extrémne pády s protivníkom do priepasti si mohli odpustiť, hlavne tá posledná scéna s pascou mi prišla poriadne tupá. A technicky je to pohodový štandard, film určite nemal nejaký závratný rozpočet, ale vyzerá dobre, čo už v akčnom žánri dnešnej doby dávno nie je záruka. Takže síce nepreháňam v hodnotení, ale aj tak mi Braven presne sadlo do nálady, takýmito filmami nepohrdnem a Momoa si u mňa trochu polepšil reputáciu. 64% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Okolo jedné zapomenuté chaty v horách se budou ještě dít věci. Duo Jason Momoa a Stephen Lang se už potkalo při práci na Barbaru Conanovi v novém ostřejším balení, a i tentokrát předvedou docela vydařenou vybíjenou. Pokud tedy divák utlumí očekávání. Hromotluk Momoa řeší v tomhle akčním béčku vážné duševní onemocnění svého otce, kterého nechce poslat do ústavu. Vezme ho do lovecké chaty, kde bude prostor si promluvit. Jenže v autě vezou nečekaný dáreček a v avizovaném srubu pašeráci drog ukryli své drahé zboží. Po vzoru MacGyvera se znalostmi fyziky, chemie a bůh ví, čeho ještě, používá běžné předměty, aby přežil a uchránil své nejbližší. Co Momoa nezvládá herecky, dohání vypracovanými svaly a mužným vzhledem. Místy je to úsměvné, ale já rád přistoupil na pravidla hry a tuhle jednohubku si docela užil. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU STAY THE FUCK AWAY FROM MY CABIN." ------------- Je viacero dôvodov, prečo som sa pôvodne k Braven dostal. Či už to bol najmä teda Zahn McClarnon, alebo podľa galérie zatiaľ najlepšie vyzerajúca Jill Wagner, alebo kolos menom Momoa, alebo chladné prostredie s dejom odohrávajúcim sa v horách. Po deviatich dňoch (dnes) dávam replay s tým, že tých dôvodov už je o čosi menej a rezonuje hlavne jeden – v posledných dňoch sledujem celkom s nadšením Momoau (dobre som vyskloňoval?) v seriáli Frontier, kde je tej akcie s ním trochu pomenej, skôr ako keby za odmenu, takže som mal nutne chuť na niečo s rýchlejším a konzistentnejším tempom a útechu som našiel sem. Nič viac, nič menej, v rámci možností a očakávaní som spokojný. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva scénáristi, a takový maglajs. Joe je (ano, podle scénáře) naprostý mamlas. V hospodě zmlátí několik chlapů najednou, anžto je obr a dřevorubec k tomu. S o hlavu menšími gangstery si už tak snadno poradit neumí. A když už ti pobíhají lesem jako blázni, čekal by alespoň u něj člověk, že bude číst stopy....tak nic. Použití provazu mě pobavilo, což ale nebylo nic, proti použití pasti. Něco tak blbého se opravdu nevidí. Dcera Charlotte, typický produkt volné výchovy, si dělá, co chce, a tak zavaří nejen sobě. No a matka? Nechá útočníka, aby ji ještě mohl dál pronásledovat. Ne, takhle hloupé jednání postav se vidí snad jen v mizerných béčkách za pár šupů. Nejlepší tak je na celém filmu krásná příroda, nejbáječnější pak úvodní titulky. Jo, když si jeden vzpomene na filmy typu Cliffhanger, tak si musí povzdechnout..... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Momoa presedlal s pyžama vodníka do zimného oblečenie v studenom thrilleri, kde musí zachrániť svoju rodinu pred zloduchmi. Je to priamočiare ako taký Rambo, ale bavilo ma to. Momoa je fajn, toto mu sedí a aj Lang zapasoval. Príbeh je jednoduchý, ale akcii je dosť, dobre sa to na pozerá, je to drsné, krvavé, akčné a krátke, takže to moc nestihne nudiť. Dal by som aj viac, ale v závere už sa diali trošku divoké akčné scény, ktoré sa vychýlili s kurzu prvej polovice. Tak či tak, ako akčný film je to dobre natočené, nenechajte sa odradiť hodnotením. 70% - 3* ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Linden (Stephen Lang) asi před rokem utrpěl úraz a zhoršuje se mu paměť. Joe Braven (Jason Momoa) chce proto strávit víkend se svým nemocným tatíkem sám bez manželky a dcery. Na odlehlé chatě čeká otce a syna nemilé překvapení, protože pašeráci si zrovna přišli pro schované drogy... Jednoduchý příběh mohla zachránit nekompromisní akce, ale ani tady se snímku nedaří nahnat nějaké body k lepšímu hodnocení. Záporáci jsou nezajímaví a bez charismatu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jason Momoa - najzaujímavejší týpek v tomto snímku. Aj keď na druhú stranu som čakal, že tých grázlov bude mastiť trocha nekompromisnejšie. Bol síce vynaliezavý, ale väčšinou keď došlo na priamy súboj tak dostal po držke, čo sa mi k nemu teda moc nehodí. Páčila sa mi aj mrazivá atmosféra a že to malo spád - žiadne zbytočné prestoje, stále sa niečo dialo, takže to rýchlo zbehlo. Priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Navzdory tomu, že je to strašně laciný a snad po všech aspektech obyčejné, tak jsem se vcelku dost bavil. Jason Momoa zde hraje dobráckého drsňáka. Svoji roli sehrál tak nějak normálně, předvedl pár tvrdých, solidních, ale neohrabaných bitek. Film nabídl dost přestřelek, obyčejně natočeny, ale potěšili. Děj, scénář apod – to vše je primitivní, ale díky bohu vše dostatečně funguje. Chvílemi je to opravdu zábavné. Najde se tu pár krvavých a drsných kousků. Rád bych tomu dal vyšší ohodnocení, ale přesto to bylo takové moc jednoduché a scény s manželkou, která v pohodě střílela kuší, tak ty už mě vůbec nebavily. Chtělo by o tak o cca 20 min natáhnout stopáž, zdramatizovat nějaké scény atd. Podruhé už to asi neuvidím, ale jako jednohubka to funguje dobře, hlubší zápory bych nehledal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Akční tuctovka, na kterou se zapomene, než řeknete Momoa/Braven. Nikdo by se nikdy nevystavil konfrontaci s drogovým gangem. A žádný drogový gang by neulil své zboží do cizího srubu v lese. Jste-li ovšem chrabrý, udatný, statečný Jason Momoa, tak nalezené drogy ve svém srubu, co je zde uschovali ničemové, nevydáte po dobrém, načež film akčně rozpohybujete. A začne obléhání srubu v krajině zaváté sněhem, přičemž aby ostatní členové rodiny, počtem vyjádřeno číslovkou tři, něco měli z těch akčních zimních radovánek, tak dva z nich do toho zápolení zapojíte. Manželka to umí s lukem, senilní fotřík ovládá brokovnici. Akční jednorázovka má televizní syžet a překvapí jen málokoho. Vůbec všechny akční filmy situované do zapadákova jsou celkem propadáky. Tenhle má obehranou zápletku, příslušně odlehlou lokaci, nelogické scény (např.šéf gangu ubije v bistru plném lidí jiného maníka, následuje střih, jeho počínání zůstane bez následků), porci akce, v níž vzduchem sviští šípy i sekera, příslušný počet záporných nohsledů, vytrvalého šéfa gangu a udatného lamželeza, který i v mrazu obětuje vlastní zdraví, aby se pochlubil vypracovanou muskulaturou. Jasona Momoa je pro takový obyčejný film docela škoda. Přece jen už jde do ambiciozních projektů. Film si ale produkoval, takže si nemá nač stěžovat. Na R-rating bych klidně snesl i drsnější, explicitněji pojaté scény. Film je celkově naprosto obehraně i předvídatelně natočen. Příznivci objemných svalových hmot a akčních radovánek na sněhu by nemuseli na výsledek žehrat. 6/10 ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Braven se chce tvářit nejvíc dobře a seriózně, když vám ale náklaďák na následky píchnutí pneumatiky vybouchne, jde veškerá vážnost stranou. Scénář: Aby dodali tvůrci filmu drama, schovali zcela nesmyslně dceru hlavní postavy do auta, aby bylo koho zachraňovat. Ve finále ovšem ona zachraňuje je – vážně musel jet úplnou náhodou okolo sheriff? (scenáristická ubohost). Kamera: Ta nedává smysl a mate diváka (z útesu slítne čtyřkolka a cápek s ní, jenomže záběr z útesu pak jde napříč zálivem skoro na druhou stranu… teleobjektivem. Vypadá to, jak kdyby letěli padesát metrů do dáli). Survival: Zatímco cápek se rozbije o kámen, Mamoa letí dalších deset metrů mimo jenom proto, aby mohl dopadnou do vody a přižít, přičemž kdo bude žít a kdo umře víte už během úvodní titulkový sekvence… a to tam ani nikoho nevidíte! Konec: Každopádně Jason Mamoa a jeho lano rulez! Tenhle flák ani nelze brát jako oddechovku, když tam na vás co pět minut vybafne nelogičnost nebo režijní či scénáristická tupost. Přečtěte si komentář od Fugaziho, ten to shrnul dobře. Dodatek pro ricci.s: Uživatel ricci.s je vážně nemocnej, slaboduchej a hloupej člověk, jehož názory a narážky nelze brát vážně. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Co to je za zvyk cpát teď do každýho akčnáku děcko. Je to teď poslední dobou všude. Hl. hrdina se snaží zachránit nebo chránit děcko před grázlama se kterýma se většinou omylem zaplete. Fakt originální. Jedinej Seagal se těhlech námětů nedrží (zaplať Segalovi). Žádná hláška, žadnej charakter..jen střileníčko střílení a chránění spratka. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jason Momoa může být zatraceně rád, že vůbec dostal roli Aquamana, jelikož výčet jeho rolí se omezuje na tyhle naprosto bezvýznamný béčka. Z námětu likvidace záporáků v zasněžených horách se dal vytřískat úderný a svižný akčňák, plný pekelných hlášek a brutálních likvidací. Místo toho sledujete jakési podivné drama vztahu otce a syna, kdy ukňouraný a senilní otec odmítá akceptovat svůj špatný zdravotní stav a jeho trápící se syn neví jak mu to povědět. Tohle zahrané dvěma děsivými neherci jakými jsou Lang a Momoa a to, že tam občas Aquaman někomu zarazí sekyru do hlavy fakt nepomůže. Děsivě promarněný námět a příšerně iritující fňuk konec. Zbytečnost.40%. ()

Reklama

Reklama