Reklama

Reklama

Heathers

(seriál)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Seriál Heathers, inspirovaný stejnojmenným kultovním filmem z roku 1988, je černočernou komediální antologií, odehrávající se v současnosti. Naše hrdinka Veronica Sawyerová se potýká s partičkou tří velmi odlišných, ale stejně krutých dívek jménem Heather. Veronica byla vždycky "hodná holka", to však platilo jen dokud se nezamilovala do nového kluka ve městě, jehož jméno je JD. Heather Chandlerová je nekonvenční vůdkyní "Heathers" a ovládá střední školu Westerburg High prostřednictvím strachu, nátlaku a úžasného smyslu pro módu. Její kumpánkou je největší mrcha ve škole Heather Dukeová, zatímco Heather McNamarová žije ve stínu druhých dvou Heather. Střední škola je poněkud temnější, než jak si ji pamatujete, když Veronica, JD a trojice Heather přináší do Westerburg High své vlastní nihilistické pojetí spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Film neznám, tak nemůžu porovnávat. Seriál je teda dost absurdní a hodně tlačí věci na max. Hodně se tu řeší vraždy a sebevraždy. Celkově to je tak blbý, až to je občas i dobrý. Některé díly bavily, jiné moc ne. Brendan ten měl teda pořádnou ránu, chudák. Celkově to je hodně výstřední a dokáže to pobavit, ale mě tam chybělo něco víc. 60% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Většinou se bojím remaků, které jsou dělány jen pro to, aby se materiál přenesl do nové doby srozumitelnější pro soudobé publikum. U Heathers ale není důvod. Z filmu vlastně nezůstal kámen na kameni a je to jen dobře, přenos do moderní doby se totiž prokázal jako kompletní úlet ukazující zvrácenosti soudobé generace s novými výbornými hlášky, opravdu epesním obsazením a celkově neo-provedením, které původní materiál vůbec nezahanbuje. ()

Reklama

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Grace Victoria Cox je tedy tady opravdu krásná, (podobná české čarokrásné herečce Janě Bergerové mimochodem), ale příběh působí naprosto nahodile, neuvěřitelně a navíc velmi otravným způsobem dodržuje dnešní standarty, takže jednou z Heathers je pánský gej, ústřední manipulátorka je obtloustlá zlá svině, kterou by v reálu nikdo nemohl obdivovat, natož si o ní opřít kolo (ale zas jí tu smrt opravdu přejete) a snímek se od prvních chvil dotýká genderových/rasových a jiných stereotypů a upozorňuje na ně, což je velmi otravné. Škoda, že to nedopadlo lépe,téma filmu Heathers je přitom nosné pro seriál a mohlo dopadnout mnohem, mnohem lépe. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

To bylo teda fakt špatný. Samozřejmě, nemůže to dosahovat kvalit původních Heathers, ale tohle je zkrátka až moc nepovedený. Oni doslova otočili myšlenku původních Heathers o 180°. Takže kdo ví, co chce původní Heathers sdělit, tak tady to v žádném případě neočekávejte. Tady ani neočekávejte nic, co by se dalo považovat za normální, protože všechno tu je ab absurdum. Všechny postavy jsou totálně přepálený. Heathers jsou opakem Heathers v originálu a dialogy, které vedou, jsou totálně rozflákaný nelogičností a extravagancí, kterou vůbec nepobíráte a u které je zjevné, že se chtějí scenáristé jen vyšvihnout nad tou celkovou dojebaností. Veronica je laciná verze původní Veronicy a její repliky jí nežeru, natož pak to její sklíčko - tady to je jen pozérské chování. JD je chabá, necharizmatická nula a kamarádka Veronicy z dětství je nevěrohodná - já jí to chování zkrátka nevěřil. Příběh samotný je potom vleklý, přehnaný a nezajímavý - 10dílů!? Tomu se jednoduše říká natahování. Vydržel jsem to 2 díly a potom to vypnul s tím, že dám 1⭐, ale jen za to, že to jakž takž snesitelný, ale koukat to rozhodně dál nehodlám. Jako hlavní chybu seriálu vidím tu všudypřítomnou extravaganci a přehnanou hláškovost. Seriál se snaží být zkrátka těžce cool, ale místo toho je těžce trapnej. Vyhodnocení: Uvítal bych ale nějaký video, v němž by byly všechny hlášky, protože některý jsou fakt na zabití, a rád bych si je znovu pustil, aniž bych musel seriál přežít. „Heather se z toho pose*e až na Mars, až zjistí, že její černá lesbická kamarádka je jen černá." „Jsi rohlík. Jsi tvaroh." 🤣🤣🤣 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Grace Victoria Cox s tím jejím andělským kukučem je v roli Veronicy trefou do černého. Seriálová adaptace se původním filmem spíše jen inspiruje a celé je to zremakovano jen velice volně. A upřímně, v dnešní době bych od zaprděné politicky korektní muricy takovouhle společenskou satiru nečekal. Tvůrci hodně tlačí na pilu, uvědoměle si dělají bžundu z woke mládeže co jen to jde, ale přesto zůstávají vkusní a zábavní. Vizuálně je to velmi hravé, sytými barvami, někdy až neonovým nádechem a barevnými kostýmy často až vyloženě výstřední. Měl jsem ale pocit, že tvůrci tlačí na pilu až moc. Postavy jsou v podstatě jen karikatury a jejich chování je dost nekonzistentní. Přátelé se mění z minutu minuty na nepřátele a naopak, někdy i v rámci několika scén. A tohle turbulentní chování prakticky všech je přesně ten důvod, proč jsem do Heathers nikdy pořádně nepronikl a ač seriál sledoval s mírným zaujetím, zejména pro zmiňovaný výstřední vizuál, že bych se vyloženě po celou dobu bavil, to říct nemůžu. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (6)

  • V originální verzi Smrtící atrakce (1988) byly všechny tři Heathers bělošky představující typické ideály krásy. To se tvůrci rozhodli změnit, a tak mezi seriálovými Heathers najdeme jejich plnoštíhlou vůdkyni bojující proti fat-shaming, černošku a genderqueer muže. (hansel97)
  • Shannen Doherty měla velký zájem o jednu z úloh a připojila se k natáčení po několik měsíčním boji s rakovinou prsu. (lucius789)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama