Reklama

Reklama

Heathers

(seriál)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Seriál Heathers, inspirovaný stejnojmenným kultovním filmem z roku 1988, je černočernou komediální antologií, odehrávající se v současnosti. Naše hrdinka Veronica Sawyerová se potýká s partičkou tří velmi odlišných, ale stejně krutých dívek jménem Heather. Veronica byla vždycky "hodná holka", to však platilo jen dokud se nezamilovala do nového kluka ve městě, jehož jméno je JD. Heather Chandlerová je nekonvenční vůdkyní "Heathers" a ovládá střední školu Westerburg High prostřednictvím strachu, nátlaku a úžasného smyslu pro módu. Její kumpánkou je největší mrcha ve škole Heather Dukeová, zatímco Heather McNamarová žije ve stínu druhých dvou Heather. Střední škola je poněkud temnější, než jak si ji pamatujete, když Veronica, JD a trojice Heather přináší do Westerburg High své vlastní nihilistické pojetí spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne nehorázna satira, až som sa chvíľami čudovala, ako toto môže dnes vzniknúť v úzkoprsej pokryteckej Amerike a prehnane politicky korektnom Západe. Nechápte ma zle, nie som rusofil ani pansláv, len nemám ilúzie o žiadnej spoločnosti. Heathers si tak otvorene a brutálne strieľajú z každého stredoškolského stereotypu, ale aj zo súčasných sociálnych trendov, že ak by (pre istotu?) nevynechali islam, vystrieľali by ich ako Charlie Hebdo. Kým som na HBO GO vypozerala tých 10 častí, všetko ostatné šlo bokom. Pôvodný film som zatiaľ nevidela, ale určite to musím napraviť. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Život je střední škola. Ať už se v něm posunete kamkoliv, skoro jistě bude poblíž nějaká Heather, aby vás sundala. Jakožto fanda filmu jsem měl určité obavy, ty se ale rozplynuly spolu s pilotem, úsměvem Shannen Doherty, a zjištěním, že tvůrce seriálu Jason Micallef původní Heathers (1988) nejenom nepokrytě uctívá, dokonce je při každé příležitosti cituje. Téměř okamžitě a spolehlivě tak navozuje jejich feeling, který míchá trefnou satiru s absurdní černou komedií. Postavy si prošly dobovou aktualizací, a místo vrchní rozleskávačky nebo fotbalistů jsou teď hvězdami (a tyrany) školy sebevědomá FLAWLESS boubelka nebo jedovaté poznámky trousící genderqueer student. Zatímco film se zaměřoval především na postavy "hodné holky" Veronicy a nihilisticky smýšlejícího rebela JDho, seriálový formát dává vyniknout i samotným Heathers, a to je jedině dobře. H. McNamara je bohužel opětovně ta upozaděná, z Chandler i Duke se ovšem staly postavy nejen nesmrtelné, ale navzdory svojí nesnesitelnosti i neodolatelně zábavné. Zamrzí snad jedině chování Veronicy, které se mění z dílu na díl podle potřeby příběhu, a vzhledem k tomu, že postrádá jakoukoliv konzistentní motivaci, dělá z hlavní hrdinky jenom loutku s pěknou tvářičkou. Všechno ostatní je ovšem dárek pro fandy jak filmu, tak třeba předčasně zrušených Scream Queens. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to více než remake, ale nijak mě to nevtáhlo. Tématem je teenagerská úzkost. Velmi slabý a cynický pohled na mladou generaci. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Záměrně pokleslé drama ze střední školy, které je trefnějším a satiričtějším protipólem populárních young adult počinů jako 13 Reasons Why. Stejně cynické a podvratné jako originální film, akorát přenesené do současné generace posedlé kulturou celebrit a sociálními médii. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Většinou se bojím remaků, které jsou dělány jen pro to, aby se materiál přenesl do nové doby srozumitelnější pro soudobé publikum. U Heathers ale není důvod. Z filmu vlastně nezůstal kámen na kameni a je to jen dobře, přenos do moderní doby se totiž prokázal jako kompletní úlet ukazující zvrácenosti soudobé generace s novými výbornými hlášky, opravdu epesním obsazením a celkově neo-provedením, které původní materiál vůbec nezahanbuje. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Grace Victoria Cox s tím jejím andělským kukučem je v roli Veronicy trefou do černého. Seriálová adaptace se původním filmem spíše jen inspiruje a celé je to zremakovano jen velice volně. A upřímně, v dnešní době bych od zaprděné politicky korektní muricy takovouhle společenskou satiru nečekal. Tvůrci hodně tlačí na pilu, uvědoměle si dělají bžundu z woke mládeže co jen to jde, ale přesto zůstávají vkusní a zábavní. Vizuálně je to velmi hravé, sytými barvami, někdy až neonovým nádechem a barevnými kostýmy často až vyloženě výstřední. Měl jsem ale pocit, že tvůrci tlačí na pilu až moc. Postavy jsou v podstatě jen karikatury a jejich chování je dost nekonzistentní. Přátelé se mění z minutu minuty na nepřátele a naopak, někdy i v rámci několika scén. A tohle turbulentní chování prakticky všech je přesně ten důvod, proč jsem do Heathers nikdy pořádně nepronikl a ač seriál sledoval s mírným zaujetím, zejména pro zmiňovaný výstřední vizuál, že bych se vyloženě po celou dobu bavil, to říct nemůžu. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Film neznám, tak nemůžu porovnávat. Seriál je teda dost absurdní a hodně tlačí věci na max. Hodně se tu řeší vraždy a sebevraždy. Celkově to je tak blbý, až to je občas i dobrý. Některé díly bavily, jiné moc ne. Brendan ten měl teda pořádnou ránu, chudák. Celkově to je hodně výstřední a dokáže to pobavit, ale mě tam chybělo něco víc. 60% ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Grace Victoria Cox je tedy tady opravdu krásná, (podobná české čarokrásné herečce Janě Bergerové mimochodem), ale příběh působí naprosto nahodile, neuvěřitelně a navíc velmi otravným způsobem dodržuje dnešní standarty, takže jednou z Heathers je pánský gej, ústřední manipulátorka je obtloustlá zlá svině, kterou by v reálu nikdo nemohl obdivovat, natož si o ní opřít kolo (ale zas jí tu smrt opravdu přejete) a snímek se od prvních chvil dotýká genderových/rasových a jiných stereotypů a upozorňuje na ně, což je velmi otravné. Škoda, že to nedopadlo lépe,téma filmu Heathers je přitom nosné pro seriál a mohlo dopadnout mnohem, mnohem lépe. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

To bylo teda fakt špatný. Samozřejmě, nemůže to dosahovat kvalit původních Heathers, ale tohle je zkrátka až moc nepovedený. Oni doslova otočili myšlenku původních Heathers o 180°. Takže kdo ví, co chce původní Heathers sdělit, tak tady to v žádném případě neočekávejte. Tady ani neočekávejte nic, co by se dalo považovat za normální, protože všechno tu je ab absurdum. Všechny postavy jsou totálně přepálený. Heathers jsou opakem Heathers v originálu a dialogy, které vedou, jsou totálně rozflákaný nelogičností a extravagancí, kterou vůbec nepobíráte a u které je zjevné, že se chtějí scenáristé jen vyšvihnout nad tou celkovou dojebaností. Veronica je laciná verze původní Veronicy a její repliky jí nežeru, natož pak to její sklíčko - tady to je jen pozérské chování. JD je chabá, necharizmatická nula a kamarádka Veronicy z dětství je nevěrohodná - já jí to chování zkrátka nevěřil. Příběh samotný je potom vleklý, přehnaný a nezajímavý - 10dílů!? Tomu se jednoduše říká natahování. Vydržel jsem to 2 díly a potom to vypnul s tím, že dám 1⭐, ale jen za to, že to jakž takž snesitelný, ale koukat to rozhodně dál nehodlám. Jako hlavní chybu seriálu vidím tu všudypřítomnou extravaganci a přehnanou hláškovost. Seriál se snaží být zkrátka těžce cool, ale místo toho je těžce trapnej. Vyhodnocení: Uvítal bych ale nějaký video, v němž by byly všechny hlášky, protože některý jsou fakt na zabití, a rád bych si je znovu pustil, aniž bych musel seriál přežít. „Heather se z toho pose*e až na Mars, až zjistí, že její černá lesbická kamarádka je jen černá." „Jsi rohlík. Jsi tvaroh." 🤣🤣🤣 ()

gstudio 

všechny recenze uživatele

Naprostá zbytečnost. Seriál pouze natahuje a rozmělňuje výživný a absurdně černý humor předlohy. Jedna z Heathers je gay, další nabubřelá nehezká tlustoprdka a ta poslední (byla tam vůbec?) nevýrazná tuctovka. Grace Victoria Cox je sice hezká tvářička, ale herecky nesahá praštěné Winoně Ryder ani po kotníky (přesto je zřejmě vizuálně jediným relativním kladem celého dílka). Naprostou tragedií je pak obsazení "ufňukánka s vlnou" Jamese Scullyho, který nemá ani stopové množství nevypočitatelnosti a charisma Christiana Slatera. Pokud máte chuť na něco netradičního a ulítlého o středoškolácích a chcete si to užít i v solidní kvalitě, pořiďte si rozhodně radějí stejnojmenný film z minulého století. ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem to ještě celé, ale podle mého názoru je to vynikající. Zatím ani jeden slabší díl. Jeden z nejlepších seriálů poslední doby. Vtipný a politicky nekorektní jak to jen jde. Zaujal mě zejména perfektní herecký výkon Brendana Scanella. Za mě to nemá chybu. ()

Calabria 

všechny recenze uživatele

Ten seriál je perfektní až na závěrečný díl, protože ten mě nebavil. Dost často mě překvapil dějem nebo scénou a u tohoto seriálu nejde být na mobilu, protože pak se přetáčí zpět. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama