Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V srpnu 1914, měsíc po vypuknutí 1. světové války, zaútočila na Paříž nepřátelská letadla. Jednalo se o nebývalou událost, na kterou Pařížané pohlíželi jako na novou podívanou. Stalo se letadlo válečnou zbraní? Začátek 20. století představoval velký rozmach letectví. Tento rozvoj se podstatně urychlil v důsledku války. Z nových hvězd letectví se stali váleční hrdinové, známí jako esa. Na osudech pěti mimořádných letců pocházejících z Francie, Německa a Británie si ukážeme příběh nejlepších leteckých es 1. světové války. Božský Richthofen, hvězdný Guynemer, eso es Fonck, vyzývatel Udet a velitel letky Mannock. Jak se tito mladí muži tak nečekaně proslavili po celém světě? Na základě jejich vyprávění se ponoříme do 3D rekonstrukcí a dramatických ztvárnění, které nám přiblíží, jak se z těchto pilotů staly mezinárodní hvězdy. Zároveň zažijeme intenzitu největších vzdušných bojů v letech 1914 až 1918, včetně hrůzných bitev u Verdunu a na Sommě. (Viasat)

(více)

Recenze (8)

italka63 

všechny recenze uživatele

Komu něco říká pilot s přezdívkou Rudý Baron, bude spokojen. Před odvahou těchhle pilotů lze jen smeknout a celkově byly obě epizody zdařile zpracovány.Rozhodně zajímavé. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Poutavý dokument o prvních stíhacích pilotech První světové války, pocházejících z Francie, Německa a Velké Británie. V počátku skutečně byli většinou rytíři nebes. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument z časů, kdy se rodilo válečné letectví. Letouny už nesloužily jen jako pozorovací, ale někteří letci se z nich naučili střílet po ostatních. Zlepšovaly se výkony strojů, nesené zbraně, vznikl synchronizovaný kulomet umožňující palbu skrze otáčející se vrtuli aniž by došlo k jejímu zasažení... Z některých zručných pilotů se rázem stali i zruční zabijáci a toto je seriál právě o nich ! * * * * * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrá historická vsuvka k už poznanému, ale mňa lietadlá až tak nezaujímajú. Pre fanúšikov ale bolo spracovanie dosť dobré. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Letadla mě nezajímají, ale zajímavé jsou postavy a jejich šílené zvrhlé motivace a také historické pozadí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na četné dohrávané scénky, které nahrazují v dokumentu obvyklejší dobové záběry. Ale, proč ne? Dokument tak získal lidštější rozměr, protože mohl představit i situace, které nikdy nikdo nenatočí, ale zase ukazují hrdiny z větší blízkosti. _____ Mimochodem, vzdušné souboje, když vidíš protivníkovi do tváře a rozeznáváš jeho rysy musely být proklatě osobní. Líbilo se mi zapojení historiků z různých zemí, i když pochopitelně, Francie si uzmula největší prostor. Byli to kluci odvážní a museli čelit hrůzám, které si neumíme představit, ve válce, která zahubila tolik lidských životů a kvůli čemu vlastně? Smutné. Na dokumentu je vidět, že do něj dali hodně peněz. SHRNUTÍ: Pocta i varování, které se však, jako vždycky, mine účinkem. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná dokumentárna miniséria, príjemne prekvapila. :-) Som rád, že v dnešnej dobe už vznikajú aj takéto viac vysokorozpočtové dokumenty, ktoré nepozostávajú len z archívnych záberov a komentára, ale ponúkajú pestrejší a dynamickejší pohľad na celú tému, perspektívu, akú si táto téma zaslúži. Francúzi boli vždy snaživými dokumentaristami, a toho je veľmi kvalitné, veľmi vydarené dielo. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Zajímavých informací se vám mnoho nedostane, zato moru současných dokumentů - hraných scének - je zde přespříliš. ()

Reklama

Reklama