Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král mezi delikatesami a sukničkář Hans-Georg Fischer je nalezen mrtev ve svém bazénu. Psychiatr Dr. Wendelin Winter pomáhá Fischerově vdově v této těžké chvíli. Přestože policie věří, že se Fischer předávkoval kokainem, Dr. Winter této verzi nevěří. Jeho podezření se potvrdí poté, co pitva odhalí smrtící dávku krysího jedu v kokainu. Pátrání po vrahovi je mimořádně obtížné, protože Fischer byl arogantní cynik se spoustou nepřátel. Pohrdal manželkou, ačkoli ona byla tou hnací silou jeho úspěchu. Fischerův švagr zuřil kvůli nespravedlivému zacházení s jeho sestrou a Fischera za to nenáviděl. Byl dokonce krutý i k Arianě, se kterou měl aférku. Podezřelým je tak i Arianin maniodepresivní ex-přítel, který na něj žárlil. Vyšetřování je o to větší výzvou, když povrchní reportér Jacki napíše kontroverzní článek s fotografií, usvědčující Fischera z cizoložství...  Jenže je nalezeno další mrtvé tělo a Dr. Winter pomalu skládá střípky důkazů dohromady... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (3)

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Já jsem samozřejmě intelektuálně na úrovni, v mé knihovničce převládají Sartre s Camusem, jelikož nedávno vyšla parádní edice existencialistických autorů s kvalitními pevnými a hlavně omyvatelnými obaly, třeba zeleninu teď krájím už výhradně jen na Heideggerovi, Karl Jaspers mi slouží jako noční stoleček, ve spíži pak mám Zolu a další naturalisty, anžto se parádně štosují a díky nim dosáhnu i na marmelády v nejvyšší polici, ale pak si nějakým nedopatřením zapnu TV Barrandov a to vyžaduje přepnout na úplně jiné vnímání reality, naposledy jsem zůstala němě zírat na tenhle film, všichni, co někdy aspoň koutkem okem zahlédli Komisaře Rexe či Doktora z hor vědí, že německá televizní tvorba má špičkovou kvalitu a tu si drží i Smrt v lepší společnosti s podtitulem Smrtící růže. Na první pohled jde „jen“ o detektivku, ale řeší se zde i spousta sociálních témat jako např. závislost na kokainu nebo jak těžký je život s tupé. K tomu tu má majitel květinářství a dealer v jednom parádní průpovídky ke svýmu klukovi: „Růže bez vůně je jako eunuch, tak si dej pozor, abys mi nevyvanul.“ A teď k zápletce. Od začátku je jasný, že zařve Hans Georg, páč na něj všichni házej hnusný pohledy, když si to ve slušivém světlemodrém obleku šine k milence, bohužel po cestě potká svou ženu, švagra a dalších tisíc známých a kolegů. Bum, do pěti minut od titulků se tento arogantní cynik válí mrtvý v bazénu, Tady tedy tvůrcům ujela jediná malá chybička, jelikož od Hnase-Georga šly bublinky. No, zahrát smrt utonutím je prostě oříšek. A protože je německá policie někde jinde než ta naše, tak zavolají vdově na pomoc psychiatra Dr. Wendelina, který byl zde geniálně ztvárněn hercem Fritzem Wepperem. Mistr Wepper má tedy delší filmografii než Jiřinka Bohdalová, ale čeští diváci ho budou znát asi pouze z kultovního Kabaretu Boba Fosse či z nedoceněného seriálu Big Ben. Zhruba v polovině filmu jsem musela jít škrábat brambory k obědu, tákže úplně nevím, co se tam dělo, ale hodně se tam jezdilo autama a tak trochu omylem umřela i milenka po Hansi-Georgovi. Tomu majiteli květinářství pak začal zahejbat jeho fešnej milenec, což tedy s dosavadním dějem moc nesouviselo, ale v tom tkví geniálnost tohoto díla, že netušíte, co se stane v dalším záběru. No, v grandiózním finále se všichni včetně vedlejších postav sešli u toho bazénu a Dr. Wendelin označil vraha za vraha. Jako erudovaná kritička tomu házím čtyři bludišťáky a lituju všechny, co tráví volný čas procházkama po lese, učením cizích jazyků nebo návštěvama kurzů kreslení, když v bedně dávaj takhle hodnotný záležitosti. Chce to víc německých filmů v české televizi! ()

Reklama

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem jednou na tenhle pochybný seriál koukal. Pro dnešek to byli buzeranti, transky, růže napouštěné jedem a detektiv, který působí jako seladon ve výslužbě. Pokleslá německá kultura v podání TV Barrandov. Návštěvy bez možnosti přepínat kanály, nic extra :-) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama