Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. část: Taggart se již zotavil ze střelného zranění, které utrpěl při dramatickém zatýkání v závěru minulého vyšetřování a je zpátky ve službě. Spolu se seržantem Livingstonem jsou povoláni k tělu ženy, vyloveného z místního jezera. Mrtvá je identifikována jako Eva Russellová, manželka zámožného majitele pozemků Roberta Russella. Ten je od ženiny vraždy nezvěstný. V hledáčku policie se ocitá Russellova advokátka Helena Mendozová, která byla v jeho domě v ten večer, kdy došlo k vraždě, stejně jako mladý lékárenský pomocník Jamie McCormack. Jamie vypověděl, že ho Russellovi odvezli domů, kde měli velkou částku peněz. Z Russellovy smrti mohl profitovat také jeho bratr Sandy, malíř, žijící se sochařkou Marií Burnsovou.
2. část: Taggart a Livingstone vyšetřují vraždu Evy Russellové, která byla manželkou zámožného vlastníka pozemků Roberta Russella. Russell je od ženiny smrti nezvěstný a tisk jej pasuje na hlavního podezřelého. To se však změní, když je objeven v zuboženém stavu na nedaleké farmě a vzápětí umírá. Podle jedné z výpovědí měli u sebe manželé v osudný den větší částku peněz a jako další motiv se tedy policii nabízí vydírání. Nakonec však svou hlavní pozornost věnují mladému lékárenskému pomocníkovi Jamiemu McCormackovi. Podle doktora Andrewse byli totiž manželé Russellovi před smrtí omámeni barbituráty, které právě v lékárně, kde Jamie pracuje, chybí.
3. část: Taggart a Livingstone vyšetřují vraždu zámožného statkáře Roberta Russella a jeho manželky Evy. Oba byli nejdříve omámeni barbituráty a poté uškrceni. Podezřelý je mladý lékárnický pomocník Jamie McCormack, který byl v den vraždy v jejich domě. Důkazy proti němu v podobě vláken z jeho svetru však nastražil detektiv seržant Kenny Forfar. Mezitím objevuje policie na dně řeky Clyde auto, v jehož kufru leží dvě mrtvá těla. Doktor Andrews zjišťuje stejnou příčinu smrti jako u manželů Russellových. Vyšetřování tentokrát zavádí policii do Edinburghu, kde Taggart s Livingstonem narážejí na stopu jednoho velmi špinavého obchodu. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr druhé série se mi zatím jeví ze všech dosavadních dílů jako nejlepší. Případ na první pohled nic moc, ale během všech tří částí se celý případ několikrát zajímavě vyhrotí a vrcholí dramatickým a nečekaným finále, které detektivnímu žánru fakt nedělá ostudu. Navíc konflikty i mezi policisty a ještě vyhrocenější vztah samotného Jima Taggarta a Livingstona. Skvělá role pro začínajícího Alana Cumminga. Vynikající díl, už je to fakt skoro na pět. 85 %. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČT (ČST) odvysílala tento TV film na 3 díly. Jde o první z několika TV filmů po původním seriálu z roku 1983. Zajímavost tak trochu je, že tu má jednu ze svých prvních roliček i Alan Cumming. ()

Reklama

Reklama