Reklama

Reklama

Lovingovi

  • Česko Loving (festivalový název) (více)
Trailer 1

Richard Loving, zedník z Virginie, se zamiluje do půvabné Mildred. Žádné drama by se asi nekonalo, kdyby on nebyl bílý, ona černá a nebylo to ve Virginii koncem 50. let minulého století. Když Mildred otěhotní, rozhodnou se milenci vzít, ve Virginii ale nejsou sňatky lidí různých ras povoleny, a tak se odjedou vzít do Washingtonu D.C. Když se vrátí, jsou zatčeni a dozvídají se, že jejich oddací list ve Virginii neplatí. Jsou odsouzeni k jednomu roku vězení, soudce je ale podmínečně propustí s tím, že se nesmějí do Virginie nejméně pětadvacet let vrátit. Lovingovi se odstěhují do Washingtonu. Tajně přijedou zpátky, aby Mildred mohla porodit doma, ale jsou znovu zatčeni a opět propuštěni… (TV Nova)

(více)

Recenze (57)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pomalá, precítená real-life-love-story o zmiešanom páre, ktorý v 50. rokoch m.s. bojuje s predsudkami a zákonmi konzervatívneho amerického štátu. Z Edgertona sa stáva herecký prevtelovač par excellence, jeho prostý bručoun s čistým srdcom je highlightom filmu. Potešila tiež minirola Michaela Shannona. Nečakajte ružovú knihovňu ani veľké zdramatizovania. Sociálny konflikt tu riešia mimo obraz právnici a film sa komorne sústredí predovšetkým na narušenie harmonického vzťahu dvoch zamilovaných ľudí. [Cannes] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další americké téma, které má za úkol vypudit z rasisticky smýšlejících Američanů rasisticky smýšlející názory. A konečně také film, který má trošku smysl. Naprosto upřímný příběh totiž vypráví naprosto obyčejnou a totálně realistickou formou. Joel Edgerton a Ruth Negga tu hráli absolutně minimalisticky, ale přitom z nich bylo patrné, že svými postavami vysloveně žijí. Jeff Nichols tohle ve svých filmech umí a je na ně popravdě radost koukat. Nebo minimálně jeho způsob vyprávění příběhů mám rád. Odvypráví jej totiž naprosto upřímnou cestou a stoprocentně realisticky. Bez příkras, kudrlinek a bez předsudků. Američani by za svojí minulost měli dostat rektální výplach střevních dutin a tento film mě v tomto názoru jen utvrzuje. Mimochodem Joel Edgerton byl fakt geniální. Dlouho jsem neviděl amerického herce, který by se s postavou tak sžil. On totiž Richard Loving nebyl vůbec jednoduchá postavička. Naopak. Divím se, že nemá nominaci na Oskarech. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zatím nejslabší film Jeffa Nicholse, přesto je to stále mírně nadprůměrné drama z doby segregace v USA. Stále jsem čekal moment, kdy se, v kontextu dané tématiky celkem poklidný děj, zvrhne v Hořící Mississippi, ale takový moment nepřišel, čímž se mi tak trochu zdála neúměrně dlouhá stopáž, tempo filmu bylo totiž, jak je u filmů Nicholse zvykem, velmi pomalé a rozvláčné... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jeff Nichols takhle prostě točí a je to fajn. Pořád si myslím, že svůj nejlepší film má před sebou. Jinak film tu už dobře vystihli ostatní a já tu jen zabírám místo, abych také pochválil svým slovem Joela Edgertona, netušil jsem, že tak dobře zvládne i takovou hereckou polohu, zase u mě o něco víc stoupnul. Mělo se o něm letos mluvit víc v souvislosti s cenami. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Srdceryvné oscarové drama s fantastickou Ruth Negga a Joelem Edgertonem v herecké poloze, ve kterém jsem ho ještě neviděl. Doufám, že ta Ruth to tam urve! Tohle se musí zažít na vlastní kůži. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rok ve vězení natvrdo nebo podmínečné odložení na 25 let v případě, že stát opustí. Tedy svou rodinu a vše, čemu doposud říkali domov. Píše se rok 1967 a vztah černošky a bělocha zdaleka nemá na růžích ustláno. Tvůrci vědí, co chtějí sdělit, jdou k tomu jednoduchou, ale vzhledem k divákovi ne zrovna účinnou cestou. Režisér a scénárista Jeff Nichols, který upoutal například apokalyptickým nezávislým kusem Take Shelter, se totiž rozhodl pro mravenčí tempo a nevzrušivé uchopení. Sice to má svou atmosféru, která myšlenku ještě víc zviditelňuje, a civilně zahrané postavy (minimalističtí Joel Edgerton a Ruth Negga), pod kůži se ovšem dostat nedokáže. S ohledem na to, že víme, jak to asi dopadne, chybí podněty k zamyšlení, a vlastně i pořádné emoce. Asi chápu proč, ale výrazné scény mi jednoduše chyběly. Přesto upřímné. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden z "nejpomalejších" filmů, které jsem kdy viděl, v němž navíc z jakéhosi důvodu není příliš místa pro jakékoli okázalejší herecké výkony; ni bouřlivé emoce či vyhrocené dramatické scény, a přesto - anebo naopak právě díky onomu minimalizování všech umocňujících elementů - se jedná o nesmírně vtahující příběh. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film Loving prišiel potichu a s pokorou a všetkým tohoročným nominovaným černošským filmom v kategórii naj film vytrel zadok. Nepotrebuje kričať do celého sveta, že TU! hrajú černosi a film je o rasizme... Je to ako s hlavnou dvojicou, ktorá v 50-tych rokoch dlho zvádza boj s predsudkami a úradmi. "My vieme, že to prehráme. Možno prehráme zopár bitiek, ale možno vyhráme vojnu..." Pomalým, ale veľmi príjemným tempom vyrozprávaný film pôsobí veľmi nevtieravo a v tom je jeho najväčšia sila. Joel Edgerton zahral mlčanlivého dobráka úplne fantasticky a Ruth Negga mu bola veľmi dôstojnou partnerkou a prial by som jej toho oscara. Veľmi ma zaujal i šéf policajtov - Marton Csokas, zatiaľ známy skôr z vedľajších rolí, ale verím, že sa ešte stretneme. Ako spomína Malarkey film je veľmi realisticky natočený, nie je v ňom žiadna zbytočná umelá scéna, dokonca ani jediná blbá alebo trápna veta. Na filme by som nemenil nič, keď tak možno emocionálne pritlačil v niektorej scéne a možno by to vyšlo i na plný počet. Tá fotka na konci filmu, to bola krása...Silné štyri hviezdy. 80%. Joel Edgerton 100%. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem čekal o něco víc, než jen vizualizaci wikipedie/ článku v novinách. Loving plyne pomalu (ale jistě), občas se přeskočí měsíc, občas rok, ovšem život jde dál. Bez nějakých výraznějších momentů a zapamatování-hodných scén, ale v té všednodennosti je jisté kouzlo. (ale zajímavé bylo, že snad pokaždé, když Edgertonova postava stavá nějaký dům, je jeho zeď stejně vysoká.) Herecky výborné. 70 % ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zatím neviděné téma, rasismus zase s trošku jiného úhlu. Nebylo to špatné, jen mi moc nesedlo obsazení (hlavně Joel) a nemohla jsem si pomoct, občas jsem musela kroutit hlavou nad naivitou hlavních postav a nechápala jsem vůbec proč někdy reagují tak jako reagují. Taky mi bylo krapet nejasné, kde teda v druhé polovině filmu bydleli, měla jsem za to, že se vrátili do Virginie, ale pak mi přišlo, že ne? Občas mi to přišlo zbytečně zmatečné. 4* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Loving" je pre mňa veľmi príjemný film zo života, ktorý chce povedať, že na lásku a manželstvo má právo každý. A farba pleti by v tomto smere nemala byť problémom. A musím povedať, že to zvláda film veľmi dobre. Celkom príbehu verím a Joel Edgerton s Ruth Negga sú obaja vynikajúci. A dávajú tomu presne tú správnu charizmu a toho ducha, ktorý ten film potrebuje. Verím obom, že sú to skutočne postavy a nielen herci, ktoré to musia zahrať presvedčivo. Možno mi trošku občas vadí to pomalé tempo a možno aj fakt, že viac by som chcel vidieť aj z toho súdneho procesu, ale to nie je smer, na ktorý sa film chce neajko výrazne sústrediť. Skôr to chce ukázať ich spoločnú lásku, ktorá z filmu skutočne veľmi dobre plynie. "Loving" ma dostalo svojou atmosférou a veľmi dobrými výkonmi, ktoré stoja za to, aby si človek tento film pozrel. Viem si predstaviť, že to nesadne úplne každému, lebo to mohlo mať trošku viac dynamiky, ale ak sa človek cez to dostane, tak reálne sa ocitne v skutočne dobrom filme. Ja si myslím, že stojí za to vidieť. Hodnotenie: B ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh z rasistické Ameriky 60. let. Vyprávěný příběh je na filmový materiál dost silný, jeho zpracování však nikoliv a celková podoba nemá čím zaujmout. Takhle z toho vznikl film, který by se ztratil i na TV obrazovce v sobotu odpoledne. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Zmiloval som sa nad týmto filmom, ktorý má pozoruhodnú myšlienku, ale nedokáže s ňou pracovať tak, aby som bol vo veľkom záujme, voči sledovaniu. Dúfam, že v skutočnosti to mali Mildred a Richard LOVINGOVCI, o čosi pestrejšie, ako vo filmovom prevedení, pod taktovkou režiséra a scenáristu - Jeffa Nicholsa, ktorého považujem, za nie príliš dobrého tvorcu, možno s výnimkou snímku Mud. Pochválim aspoň hercov, ktorí hrajú, čo im scenár predpisuje, možno, z Joelovej strany, sa v niekoľkých momentoch jedná o účinnú improvizáciu, lebo tento herec je totálnym chameleónom, ale tak to má byť. Ruth Negga si zahrala jeho manželku, ale taktiež, to nie je nič, čo by ma položilo na lopatky, jej nominácia, je do počtu, celkovo, tento, vlastne, minulý rok, je akosi rasovo motivovaný, asi sa splácajú staré resty, keď zavládla veľká nespokojnosť, zo strany Afroameričanov, a tak sa s nimi teraz roztrhlo vrece. Bojkotovali ceny Akadémie, t. j Oscarov, teraz by mali byť, pre zmenu, spokojní, až by som povedal, že vo vytržení. Na oplátku, ja BOJKOTUJEM, aktuálny 89. ročník, ktorý je predo dvermi, to len tak na margo, mám na to svoje dôvody, prečo tak činím... Teraz k filmu. Beloch si vzal černošku, za manželku, na konci 50. rokov v USA, učinili tak ale v inom okrese, v štáte, pretože v ich domovskej Virgínii, sa miešané manželstvá neuznávali, keď sa vrátili domov, niekto ich UDAL, prišla si pre nich polícia, ju na čas uväznili, neskôr sa na súde dohodli na tom, že ich vyhostia zo štátu, v ktorom sa obaja narodili. Nová životná etapa nastala v hlavnom meste, Washingtone, kde po niekoľkých rokoch, na popud manželky, žalovali štát Virgínia, aby sa dokopali spravodlivosti, a tým pádom pomohli ďalším párom, ktoré takto uvažovali, pretože sa vďaka nim zmenila ústava spojených štátov. To je na jednej strane - obdivuhodné, ale na strane druhej, z filmového hľadiska, sa nejednalo o nič, čo by ma znepokojovalo. Nedeje sa tu nič také, čo bolo typické na koniec 50. a začiatok 60. rokov. Richard, je taký ťuťmák, ktorý chodí z roboty do roboty, Mildred sa stará o decká, predtým, na čas REBELOVALI, ale inak, je to priemerná filmová NUDA, z ktorej by sa dalo vyťažiť VIAC, pokiaľ by títo herci ostali, ale prišiel by si niekto iný sadnúť na režisérsku stoličku, vtedy by bol výsledok lepší ! ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Vytkl bych filmu až příliš pomalé tempo, ale jinak se jedná o opravdu nádherně odvedené zobrazení příběhu manželství, které bylo rozerváno rasistickou společností. Joel Edgerton u mě zatím jako herec příliš nebodoval, ale v téhle roli si mě vážně dostal a o jeho filmové partnerce ani nemluvím. Herecky skvostné. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadný snímek, stejně jako byla nenápadná i oscarová nominace Ruth Neggy. O to větší pozornost by si Loving zasloužila. Zdá se až neuvěřitelné v dnešní liberální společnosti, že ještě v nedávné historii byli lidé na západní polokouli trestáni pouze za to, že se zamilovali. Joela Edgertona jsem téměř nepoznal, ale spolu s Ruth Negga velmi přesvědčivě ztvárnili pár obyčejných lidí, kteří nikomu neublížili a přesto bylo dlouho ubližováno jim samotným. Mám jedinou výtku - ačkoli mi to obecně nevadí, snímek byl až příliš natažený a rozvleklý, určitě by mu neuškodilo menší prostříhání. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Loving nějak zvlášť nevybočuje z řady filmů s podobným ožehavým tématem, avšak něčím se přeci jen pochlubit může. Tím co tento film dělá výjimečným, jsou herecké výkony ústřední dvojice Joela Edgertona a Ruth Neggy, kteří film povznáší do realistické a emočně vyzrálé roviny. Bohužel, tím výčet všech pozitiv filmu končí, jelikož Loving má na můj vkus až moc dlouhou stopáž a některé vážně zbytečné a nudné scény. Nicméně jako náhled do časů, kdy barva pleti rozhodovala o všem, funguje snímek Loving dokonale. PS: Malá role fotografa magazínu Life s mimikrami Michaela Shannona velmi potěšila! „I know we have some enemies. But we have some friends, too.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Silné americké téma, ale vytěžit se ho nepodařilo. Nicholsovi sice patří dík za to, že se vyhnul jakýmkoliv pokusům o tradiční patetické blábolení o rovnosti atp, ale nepodařilo se mu do filmu vpašovat větší dávku emocí, po kterých to dost často volalo. Chyběla i omáčka, která by trošku oživila zoufale přímočarý a nudný děj a je obrovská škoda, že nedostali víc prostoru právníci a soudci. Na průměr to tak musí tahat herci. Ruth Negga mi sice vytrvale pije krev v Preacherovi, ale tady se v mých očích částečně rehabilitovala a Joel Edgerton byl prostě vynikající a v tomto ohledu se stává neotřesitelnou jistotou. Potěší i Shannonova rolička či další Csokasův hnusák, který ale dostal příliš málo prostoru. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlas s Pomom. Je to fakt az prilis komorne. Cely ten konflikt riesia v pozadi pravnici, co by mi nevadilo. Mrzi ma ale, ze film nie je vyhrotenejsi, ked uz sa viac venuje ustrednym postavam. Cely cas to vyzera, ze ich situacia, ktorej musia celit prilis nerozhodila. Ona smutne pozera na jednu stranu a on na druhu a tak vyzera väcsina scen. Bodlo by viac rozhovorov medzi nimi o tom ako trpia, ze nemôzu byt tak dlho so svojimi pribuznymi, ze vôbec musia bojovat o svoju lasku atd. Pokial je jeden z paru introvert, tak to je v pohode, ale ak su takí obaja, tak to je z divackeho hladiska celkom nuda bez poriadnych emocii. Ale Joel Edgerton podal skvely vykon a nominaciu na Oscara by si skôr zasluzil on ako Ruth Negga. 6/10. ()

Reklama

Reklama