Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé městečko Walstrom zasáhne zpráva o zmizení dvou malých chlapců, kteří si hráli blízko svého domu. Max a Tommy Davisovi jsou pohřešování již 48 hodin a jedinou stopou je bota a roztrhané tričko, které byly nalezeny nedaleko jejich domu. Policie je však zatím bezradná, a tak prosí o pomoc veřejnost. V tu samou dobu se právě chystá čtveřice přátel prozkoumat starý psychiatrický institut, který byl již před nějakou dobou uzavřen, aby se zde pokusili najít přítomnost parapsychologických jevů. Říká se totiž, že zde v minulosti šílený doktor Pender prováděl zakázané experimenty na svých pacientech, a když to na něj prasklo, zabil většinu pacientů (většinou děti) i několik členů personálu. Od té doby zde prý straší. Richard, který má zvláštní dar (oni tomu říkají médium), se společně se svými přáteli a novinářem Zakem vydává vše prozkoumat a skutečně se jim podaří navázat s duchy kontakt. Čím více však pátrají v minulosti, tím se kolem nich začínají dít divnější věci, no a jak se zdá, někdo nebo spíš něco jim začne usilovat o život… (SOLOM.)

(více)

Recenze (16)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia lovcov duchov sa vyberie do opustenej psychiatrickej liečebne, ktorej vrchný lekár sa pred desiatkami rokov sám zbláznil. Postupne odkrývajú temnú históriu budovy a zisťujú, že ani oni nie sú v bezpečí. - V tomto prípade sa dá pochváliť jedine zvolená lokalita, pretože tá budova vyzerá dostatočne desivo. Aj tak ale nepomôže vytvoriť atmosféru, pretože tu nie je scenár, réžia, ani herci, ktorí by dokázali niečo zahrať. Je to až také zlé, že som si po niektorých strihoch uvedomil, že ani neviem, čo sa odohrávalo v scéne, ktorá hrala predtým. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování jde do slepé uličky, ale tým najmutých vyšetřovatelů paranormálních jevů objeví zbytky masakru šíleného lékaře ze 60.let. Hrůza má pramenit z kombinace duchařiny a psychiatrie, ale účinek se u mě nedostavil. Někde se stala dramaturgická chyba. Herecké obsazení nízkonákladovka. Zbytečných scén je tu většina. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zápletka zvětralá jak týden otevřený lahváč, ale pořád se najde dost lidí, kteří mají potřebu točit další filmy na podobné téma. V poslední době se stále více zelenáčů snaží, aby jejich prvotina byla natočená buď ve stylu found footage, nebo tuctová duchařina. A já nechápu proč. Vždyť je tolik hororových odvětví, které se dají natočit i za menší peníz a ty dokáží zaujmout mnohem víc diváků, než tyhle podobné céčkové braky. Základem je však alespoň trochu stravitelný příběh, průměrné herecké výkony a snesitelná kamera. Hlavně se nesnažit někoho marně napodobovat! To je základní kámen úrazu. Zde jsem měl zpočátku pocit, že to nízké hodnocení na internetu musí být snad nějaký omyl. Nevypadalo to zas až tak špatně. Dialogy mezi postavami sice byli dost chabé, ale místy na mě vykoukla docela zajímavá atmosféra. Hlavně od chvíle, kdy se naše pětice vydává na průzkum budovy. Díky několika Richardovým vizím máme šanci vidět, cože se v minulosti odehrálo za zdmi ústavu a některé scény byly docela sympaticky natočené. Jenže opravdu špatné herecké výkony (neskutečné přehrávání) a nesmyslný závěr – který dost postrádal logiku, tomu nasadil korunu marnosti. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička mládežníků na lovu duchů v opuštěném ústavu. Jedna překvapivě solidní gore scéna, ale tím to hasne. Nicméně i tak to doporučuju, protože je až fascinující, že se dá pustit do světa tak špatně natočená a mizerně zahraná věc. Něco podobného jsem snad ještě neviděl. 5% režisérovi za odvahu netočit to jako FF. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tu musel kopirák zhorieť. Možno by mohol už niekto natočiť ghost horor, z nejakého starého pornokina či zabudnutej pásovej automobilky. Možno by tým získali ďalších divákov. Ale trendy, sú občas nanešťastie trendy a nám neostáva nič iné, len sa opäť, po 1001krát popozerať po (ne)útulných starých ústavoch. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dvaja chlapci, súrodenci Max a Tommy, zmiznú a polícia začne vyšetrovať či sa jedná o útek z domu alebo o únos. Medzitým sa do psychiatrickej liečebne, ktorá je už dlhšiu dobu zatvorená vyberie skupina mladých ľudí, ktorá skúma paranormálne javy a chystajú sa overiť zvesti o tom, že v liečebni straší duch doktora, ktorý na pacientoch kliniky praktikoval svojský druh liečby. Lídrom skupiny je Richard, médium, ktorý je schopný nadviazať spojenie s duchmi. Ako plynie čas, postupne skupina získava čoraz viac dôkazov o tom, že v budove pôsobia nadprirodzené sily. Myslím si, že hodnotenie filmu v čiernych číslach je pomerne prísne. Samozrejme že sa nejedná o nijako zvlášť vydarený film s obrovskými failami, ku ktorým patrí to, že zmiznutí chlapci by mali byť dvojičky ale ťažko by ste hľadali čo i len náznakom podobné črty tváre, 15 rokov opustená budova je čistá ako ľalia a dojem opustenosti vyvoláva iba to, že veci sú rozhádzané, telefóny či detský kočík, hračky a invalidný vozík sú hádam zo 60tych rokov, chirurgické náradie je rovnako zastaralé ale takmer sterilné. Dejovým failom číslo jedna je to, že deti v okolí zhruba desiatich kilometrov v okolí kliniky sa strácajú už 15 rokov a v tom čase mohol mať David zhruba dvanásť, nehovoriac o tom ako tam prežil. Napriek tomu sú oveľa horšie film s podobnou tématikou a hlavne herecký výkon Richarda pri tom, ako doňho nachvílu vstúpi duch dobrej sestričky stojí za to. Koniec ostal otvorený, pre väčšinu divákov však asi znamenal to, že do Richarda vstúpi duch zlého doktora, aby mohol pokračovať vo svojom výskume. Rišo je proste všade... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ústav velkej jak blázen a skupina lovců duchů točí ve třech místnostech a snaží se bejt zajímavá! Proboha proč ten amatérizmus? A ten konec jsme si měli domyslet? Hrozný klišé za který dávám alespoň... 15% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba 50 minut je to normální v rámci žánru koukatelný horor o 3 lidech a jednom novináři co za 20 000 dolarů zjišťují v opuštěné nemocnici paranormální aktivitu. Spoiler A pak to jde totálně do kopru zjistíme, že tam nevraždí žádný vyšinutý doktor, ale jakýsi vylízaný člověk co přežil ´´lékařské experimenty,, , aby na konec se ten doktor znovu objevil a asi všechny zabil. Konec je zbytečně brzo ukončen mohlo to být více rozvinuto. 40 procent viděl jsem horší kousky na tohle téma. P.s. found footage to není. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak ja budem vynimkou,lebo mne sa tento horor z prostredia psychiatrickej liecebni pacil,bolo to tajomne,napinave a aj herci boli sympaticki,moje hodnotenie su 4 hviezdicky...:-) ()

Clark_Kent odpad!

všechny recenze uživatele

Nedotažený a nedotažený! Usnul jsem hned po 15 munitách, nedokázal jsem to dokoukat. Absolutně nešla udržet pozornost a to hororový díla mám rád. Otřesná zhovadilost, jediný co mě trochu vzbudilo a zvedlo pozoronost byla hned na začátku ta pěnkavička co se ohnula v těch maskáčových kalhotech. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak vizuálně žádná pecka. Pokud se něco děje, kameraman uhne. Za to jsou body fuč. SPOILER. Dalších dvacet dávám pryč za konec filmu. Tam, kde bylo našlápnuto a nahráno na smeč se vcelku nic neodehraje, a ještě ani to není dokončeno. Njn, nový trend, netočit to do konce, proč, z diváka jsme prachy vyrazili tak ať si to domyslí. KONEC SPOILERU. Ale jinak to má peckovní atmosféru, dokonce rádoby spád a nebýt těch dvou výše popsaných chyb, dal bych klidně více. Bohužel tento typ filmů je podruhé nesledovatelný. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytočný snímok. Opäť lovci duchov a nejaká nehnuteľnosť. Amatérsky a gýčovitý príbeh, nesympatické postavy a nezáživný dej. Človek má problém pri takýchto filmových dielach so sústredením, pretože toto sa vážne nedá. ()

Reklama

Reklama