Reklama

Reklama

Devadesátky

  • Česko Mid90s (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kalifornské slunce, holky, mejdany, skejt a parta starších kluků, do které by hrozně rád zapadl. Tohle je prostě léto všech velkých poprvé, na které Stevie nikdy nezapomene. Tím spíš, že ho prožívá v polovině devadesátek – neopakovatelné době, jejíž atmosféru Jonah Hill (Vlk z Wall Street, Superbad) ve svém režijním debutu dokonale vystihl, hudbou počínaje a módou konče. (Aerofilms)

(více)

Recenze (196)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Coming of age filmy zbožňujem a v poslednej dobe je ich čoraz menej. O to viac ma tento film potešil. Vyzerá akoby bol natočený začiatkom 90tych rokov a to aj čo sa týka filtrov, zrna, ostrosti a týchto vecí. Skutočne si tvorcovia dali záležať na tom aby dobová atmosféra vynikla. Nie je to film pre každého, fakt musíte mať vzťah k tomuto žánru aby ste ho dokázali oceniť. Inak sa budete nudiť. Mňa to však bavilo. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Skvělá drama/komedie obalená devadesátkovým nostalgickým feelem. Opravdu jsem si to moc užila. Postavy byly napsané skvěle, zahrané ještě lépe a co herec to talent. Suprově vybraná hudba i kostýmy. Jonah Hill to režijně zvládnul opravdu dobře. 5* a klidně se na to někdy podívám znovu. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Jsi roztomilej. Seš ve věku než se z kluků stanou debilové." I když jsem "holka", mohla jsem se s hlavním hrdinou identifikovat, film se mi moc líbil, oslovil mě, užila jsem si ho a tak z 80-90% jsem pochopila, co "tím chtěl básník říci." Svoboda* poznávání* přátelství *život na plný pecky *dospívání... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný debut, který ukazuje devadesátky, jak je pamatuju. Ale něco mi tam chybí. Možná proto, že u nás to přece jen bylo trochu jiné...ale musím uznat, že jsem z toho cítil mládí. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že Atreus z God of War se nám naučil drandit na skateu. Ten klučina je neskutečnej borec. A Jonah Hill jakbysmet. Absolutní paráda! ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Skvele vratenie sa do starych dobrych casov kedy pred domom bol odparkovany sk8 a satnik plnili tricka shortys, chocolate skateboards, toy machines...:) Nazdar ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Hill v podstate neprináša nič nové, coming-of-age drám tohto typu už existujú desiatky, detské fuckovanie spočiatku pôsobí trochu neautenticky, až strojene a aj scenár je do veľkej miery akoby podľa žánrovej šablóny. Vyplnil ju však s veľkým citom, nepochybne je mu tento príbeh neobyčajne osobný, vlastne sú to také Kids naruby, kedy sa pod smršťou nadávok, ľahkých drog a underage sexu, optimisticky skrýva obyčajná ľudská krehkosť, nevinnosť, hľadanie sa, či hľadanie hodnôt. Reznor je na svoje pomery neobyčajne hrejivý, jeho elektronika pocitovo dodáva snímke mladícku auru nahnevanosti, vnútorného zmätku a spolu s dobovými vypaľovačkami a jednou magickou skladbou Philipa Glassa ma tento soundtrack úplne odrovnal. Kratučký, ale za mňa veľmi nádejný debut chytrého tvorcu s citom pre popkultúru, ktorý má čo povedať a aj vie ako - a ja sa teším na jeho ďalšie zárezy. Palec hore za Korineho cameo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Malý Stevie (tedy ne až tak malý, ale do teenagera mu ještě trochu chybí) nemá úplně ideální rodinné vazby a porozumění tak hledá u nové party starších kamarádů. Z na první pohled nepřístupných a vulgárních skejťáků se ke Stevieho štěstí vyklubou přátelé na život a na smrt. Jednoduchá zápletka, ale hrozně moc příjemné zpracování. Přirozené herecké výkony všech mladíků, atmosféra 90. let na vás dýchne každou maličkostí. Jonah Hill, kterého všichni známe z přisprostlých komedií, se se svým režijním debutem zkrátka neskutečně vytáhl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

já tyhle Coming of age filmy nemám moc rád,takže asi nedokážu naplno docenit,že se Hillovi dokonale povedlo na plátno přenést onu esenci devadesátek.V tomhle ohledu není mid90s absolutně co vytknout.Bohužel ale příběh o hledání sebe sama u hlavního hrdiny nepřináší nic extra objevného a v mých očích tomu nepomůžou ani fajn herci,ani velmi dobrý soundtrack...60% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Jako debut Jonaha Hilla moc a moc super. Citlivé emoce, občas naturalisticky surová scéna, dobře minimalistické v detailech (brácha donese dva džusy a vy prostě víte, co to znamená). Když se na to ale dívám bez sentimentu, že tohle natočil týpek co ve filmech doteď jen hrál, tak musím přiznat, že mě to úplně nedrželo celou dobu. Je to taková nezávislá atmosferická pocitovka o dospívání mezi skejťáky, ale často nedramatická a rozvleklá jak nedělní odpoledne na sídlišti. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Na jednu stranu tematicky a štýlovo zaujímavé, na druhú stranu trochu prehnané - hlavne v postave 13-ročného prcka Stevieho. To sem nemohli obsadiť aspoň o 3-4 roky staršieho chalana, u ktorého by boli všetky tieto "méty" dospievania prirodzenejšie? Lebo nič v zlom, ale Stevie mne osobne prišiel tak max na 11 rokov a celý tento príbeh okolo neho mi prišiel absolútne nedôveryhodný. Už vidím ako by sa starší chalani zahadzovali s takýmto prckom a nechali ho takto zapadnúť do svojej partie. Bullshit... Ale aspoň tá atmosféra 90tych rokov a sk8ovania stála za to! ()

William_ 

všechny recenze uživatele

To je debut jako kráva. Film je naprosto krásnou kombinací feel-good filmu, dokonalého soundtracku a nových vycházejících (doufejme) hvězd stříbrného plátna. Snímek uteče jako víno a bude vám při jeho sledování neskutečně příjemně (až na pár drsnějších momentů), obzvlášť pokud jste v 90. letech vyrůstali, protože některé situace jsme mohli zažít i my, panelákový děcka co přežívali život na betonu okolo milénia. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé zahlédla postavy a uvědomila si, že je budu muset poslouchat a dívat se na ně 90 minut, polilo mě docela horko. Nakonec ale právě tyhle podivné, lidské charaktery dělají Mid90’s tím čím jsou. Jonah Hill na to, jaké bere role, umí velice dobře vzít za režisérské řemeslo a s přehledem naservíroval stylový návrat do této éry bez větších výtek z mé strany. Sunny Suljic je kouzelný a má před sebou slibnou dráhu. Na tomto filmu je taky skvělé, že je natočen od srdce a neklade si vysoké cíle. Myslím, že dnešní generaci poslouží jako taková sonda do minulosti, i když v Česku to takhle divoké asi nebylo. :) Viděno v rámci Šary Vary. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mám z toho dost podobné pocity jako z The Florida Project. Těch 85 minut se slušně vleklo, příběhu jsem si nevšiml (ano, chápu, že u takových filmů je to záměr) a postavy mě nezajímaly. Na druhou stranu to mělo na debut skvělé technické zpracování, nicméně to nestačí. 50% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Režijní prvotina Jonaha Hilla, která se snaží být výpovědí určité generace a určité doby. Nám mladším a geograficky jinde narozeným zde bude chybě troška toho osobního vztahu, ale věřím tomu, že se v tom generace Američanů, kteří prožili pubertu uprostřed devadesátek, daleko více najde. Většina neznámých obličejů působí zajímavě a celkový feeling je takový až dokumentární. Zároveň ho dobře doplňuje hudební stránka filmu. Osobně mi vadila eskalace hlavního hrdiny, která mi přišla až příliš přehnaná. Celkový dojem to ale nezkazilo a tenhle feel-good film jsem si dost užil. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zil jsem ve stejne dobe jako filmovy Stevie, jen v Ostrave, nekamaradil jsem se s cernochy a ani na skateboardu jsem nejezdil. Presto jsem hlavni postave rozumel a sympatizoval s ni. Sunny Suljic podal vynikajici vykon a v podstate na nem stoji cely film. Dejove nicim prelomove, ma to ovsem dobrou atmosferu a vyborny soundtrack. Videno v ostravskem Minikine, 17 divaku. ()

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Reklama

Reklama