Reklama

Reklama

Talisman

(TV film)

Obsahy(1)

Bývalý kasař (J. Sovák) žije řádným životem, s manželkou a nedávno narozeným synem, když ho navštíví jeho dávní kumpáni. Přesvědčí ho lží, aby udělal kasu, v níž mají být ukryty kompromitující fotky jeho někdejší přítelkyně, která je obětí vyděrače. Kasař jde na „lup“ i s miminkem, neboť jeho žena musela zrovna odjet. Kasu otevře, ale místo fotek najde jen peníze. Zjistí, že byl podveden. Jeho kumpáni jsou vzápětí i s penězi dopadeni, on má ale výborné alibi… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní povídka na klasické kasařské téma se známým dějovým motivem, tentokrát však humoristickým dojmem ozvláštněná malým dítětem. Přínos tohoto počinu je jen trochu diváky pobavit jednoduchostí a lidskostí ohledně dětí. Jiří Sovák jako obvykle nezklame, avšak chudý scénář mu moc vyniknout šanci nedává. I přesto se snažil, co mu možnosti dovolili. “Policajt a není blbej.” Tak nádherně už tuto větu nikdo pronese. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři kasaři a nemluvně aneb "Lojzíčku, už nám to hoří!" Jiří Sovák v takové roli nemohl být jiný než perfektní a je proto docela škoda, že Talisman není o trochu delší. Takhle sice vznikla příjemná jednohubka, ale nic víc. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Přestaneš čůrat, nebo ti utrhnu lulánka ... 👀Jiří Sovák se zde jmenuje Bagoun a o šest později bydlí v Bagounově ulici v seriálu Byl jednou jeden dům (1974). ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Těžkosti Chicagského kasaře, aneb když jdete vyloupit trezor, tak jedině s miminem v náručí. Zajímalo by mě, jestli je povídková předloha nabitá chytrými dialogy. Námět by si o to přímo říkal, ale v československé adaptaci by si Sovák vystačil sám. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Talisman je starý černobílý film o tom, jak se dá vykrást trezor i s ročním miminem. Z počátku je to velká nuda, ovšem konec to vylepšil. Právě kvůli tomu konci si myslím, že je veliká škoda toho, že Talisman je zapomenutým snímkem. [5. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Sováka "v mladší verzi" mám moc rád, Pleskota jako padoucha jsem uvítal, ovšem i přes neotřelý námět to byla jedna velká zdlouhavá nuda a to navzdory miniaturní stopáži. Nebavilo, nelíbilo se. ()

Reklama

Reklama