Reklama

Reklama

Štvanice

(studentský film)
  • angličtina Chase (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Dokumentární
Česko, 2017, 12 min

Obsahy(1)

Dokumentární animovaný film Štvanice oživuje vzpomínky na dobu slávy československého hokeje, na jeho úspěchy, konkrétní hráče ale i černé okamžiky roku 1950. Zakládá se na autentických výpovědích žijících hokejových pamětníků, archivním materiálu a sleduje nejen jejich osobní osudy, ale taky proměny v společnosti, politice i kultuře na pozadí vývoje této sportovní disciplíny. (Festival krátkých filmů Praha)

(více)

Recenze (5)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Michalko, skvělá práce, tohle kldině nabídní na ČT. Informační, kreativní, zajímavý. Věřím, že tohle ocení hodně hokejových fandů a nejen jich. Výborná práce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Štvanice nemá chybu. Míša si zvolila stále hodně aktuální a zajímavé téma, ke kterému přiřadila, nejen, kreslený vizuál plný skvělých nápadů. Svým tématem a vypovídající hodnotou věřím, že tento studentský dokumentární film bude lidi zajímat ještě hodně dlouho. Díky! Za mě super. Takové příběhy by se v dnešní době měly neustále připomínat. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Vizuálně poutavá a informačně výživná záležitost. Povinnost nejen pro fanoušky hokeje a milovníky hokejové historie! ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbil obsah i styl filmu. Na Štvanici jsem chodila jako dítě bruslit, takže mě téma moc potěšilo. Opravdu vydařené dílko. Jen tak dál. Šikovné nové filmaře potřebujeme jako sůl. ()

Reklama

Reklama