Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (130)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Reštart obľúbenej taxi série v dosť priemernom štýle. Tvorcovia síce vsadili na nové tváre, avšak tie nemohli nahradiť dvojicu Naceri-Diefenthal, aj keby neviem, ako chceli. Podľa mňa už sa to malo skončiť a táto séria by si zachovala tvár, takto je to už len priemer, ktorý síce občas pobaví, ale neponúkne už fakt nič nové. Hviezdu dávam navyše za nestarnúceho tentokrát starostu Giberta, ale inak sú to ozaj len slabé tri hviezdy. 50 % ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo dopadnout lépe, ale na druhou stranu i hůře. Hlavní postavy mi moc nesedli, ale vynahrazuje to pěkná ségra a finální honička. V rámci skvělé série, kterou mám rád je to slabota, ale jinak je to průměrný filmek, který nenudí a místy i rozesměje. Gilberta mohlo být více, ale i tak stihne vystřelit několik šíleností. Za mě 50% :) ()

Reklama

estik97 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem zklamání, ale k mému překvapení jsem se příjemně bavila :-) samozřejmě, chybí tomu Samy Naceri a Fréderic Diefenthal.. ale nově obsazení herci jsou celkem fajn - ve smyslu k pobavení. Jestli by uvažovali o šestém dílu, to už by fakt průser být mohl, nicméně pětka na tom není tak špatně. Humor tak akorát, zápletka klasická, možná až moc rychle vyřešená/rozuzlená. Každopádně na příjemný oddych večer je to tak akorát. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Původně jsem do tohoto nového Taxíka nechtěl vůbec jít. Už jen kvůli absenci ústřední dvojice – která byla kromě vytuněného taxi tím nejlepším. Byl jsem rozhodnutý tento kousek rovnou hodit do odpadní žumpy, ale…Zaprášený auťák, na který kdesi v prdeli světa kreslí šulíny, jsem prostě chtěl vidět znovu v akci. Nabušený polda a pirát silnic v jedné osobě si mě získal na svou stranu, no synovec Daniela už tolik ne – i když jeho epizodka se striptýzem a následným požárem taky pobavila. Ona celkově byla celá zápletka taková chudá, vedlejší postavy otřesné – ta bandička policajtů totální čuráci + tlustá a nechutná buchta, no a z původní série tu zbyl jen dementní šéf policie (nynější starosta) a černý polda. Tvůrci se ani nerozpakovali okopírovat některé scény či hlášky, ale přidali i celkem pohlednou mechaničku (to rande ve vodním parku a agresivní zvíře bylo luxusní), nakonec přišlo i pár solidních akčních scén, trocha toho humoru, takže jsem lehce změnil svůj názor. I tak to ale balancuje na hranici podprůměru a průměru. Trpaslík a sexy Sabrina Ouazani však rozhodli, že tomu nakonec ty tři hvězdy dám, ale prosím příště chci zpátky Daniela s Emilem a toho kokota šéfa už pošlete do důchodu… ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Uplnej průšvih, jak jsem očekával, se nekoná. Párkrát jsem se zasmál a akce se soundtrackem byly vcelku fajn. Tim ale výčet plusů končí, poněvadž zbytek byl v nejlepšim případě průměrnej. Určitě by se i do takovýhle crazy komedie hodili nějaký charismatičtější záporáci a samoúčelnej fekální humor bych si v klidu nechal ujít. Naopak bych uvítal, kdyby se humor ohledně policejního sboru vrátil někam k uvěřitelnejšim polohám jako v prvních třech dílech. Prostě ta absence "normálně uvažujícího" člověka je divná i na měšťácký policejní stanici. Zábavností někde na úrovni čtyřky, takže stejný hodnocení v podobě dvou hvězd je na místě. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)
  • Když má vrtulník doprovázet dron, tak v jednu chvíli letí za dronem, ale pak je záběr z dronu na vrtulník zezadu a v dalším záběru už zase vrtulník sleduje dron. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama